Semester

Nu har jag jobbat min sista dag här i Dalarna. Gud vad skönt! Är faktiskt ganska trött på både hästar och turister nu...
Igår var jag och moster iväg och vaxade oss inför semestern. Vi var till en tunisisk kvinna som blandade egen "vax-deg" av citron och socker som hon smetade på våra ben och drog loss. Ganska speciellt, men inte alls så plågsamt som det skulle kunna varit. Jag vaxade även överläppen, vilket gjorde ont, men blev mycket bra. Så nu är det bara fötterna som ska fixas innan jag är klar för semester!
Har förresten gått upp sjukt mycket i vikt nu när jag har varit här i två veckor. Jag fattar inte hur det kan vara så, men det blir likadant varje år. Men det kanske inte är så konstigt... Först äter jag frukost hemma strax efter åtta, sen äter vi frukost på jobbet vid elva, sen vid ett är det lunch, vid tre är det fika, sen kommer man hem och äter middag och sen är det eftermiddagsfika och eventuellt kvällsmat, så det är kanske inte så konstigt att man lägger på sig lite... men i år har jag ju försökt tänka lite mer på att äta frukt istället för glass och motionera lite mer än jag brukar, men det har inte hjälpt alls. Bajs. Jaja, nu är det i alla fall ingen risk att bikinin ramlar av...
Göran har hälsat på mig i helgen. Jag ville inte att han skulle sitta ensam på midsommar, så jag sa att han fick komma hit och vara med oss. Det gjorde han. Det var inte så bra, för nu tycker jag om honom igen. Kan jag aldrig bara stå emot och säga nej??? Herregud! Jag borde verkligen stänga in mig själv i ett skåp och aldrig mer ha nån kontakt med omvärlden! Det blir ju för fan bara fel hur jag än gör!!! Jag måste alltid strula till allting och är så jävla rädd för att bli sårad eller såra någon, så jag visar aldrig någonting och törs aldrig ta något på allvar. Jag visste ju hela tiden att den fina pojken i skåne var intresserad av mig, men jag vågade inte tro på det eftersom jag var rädd att jag skulle bli sårad. Och jag vet ju att det inte kommer funka om jag och Göran blir ihop igen, för vi har provat säkert tusen gånger och dessutom bor vi i olika delar av landet och då kommer det verkligen inte fungera. Fan fan fan!!! Jag vill bara åka hem och rätta till allting som är fel! Det fina skånska pojken ska inte ha en annan flicka, hans kompis ska bara skita i vad jag gör och vem jag träffar och absolut inte säga till folk vad jag tycker och tänker om dem! Speciellt inte när det inte är sant!!! Fan vad arg jag är!!! Och sen har han mage att kalla mig för gottegris och söt! Grrrr!!! Jag är mycket förbannad på den fina skåningens korkade polare!

Ledig

Jag var i Falun i lördags och träffade min Elin. Vi skulle dricka vin och se på fotboll. Det gjorde vi. Sen drack vi mer vin och tittade på gamla kort. Sen kom vi på att det skulle vara "Waste of fylla" om vi bara skulle gå och lägga oss, så vi bestämde oss för att gå ut och dansa lite. Det var en mycket bra idé och trots att musiken var ganska dålig och det bara var bjursingar där hade vi jätteroligt.
Söndagen var inte lika rolig... Hängde hos bror och åt bakispizza och såg på Alien och sen körde jag tillbaka till Mora med hårdrockarkusin som sällskap.
Idag har jag varit ledig. Jag har fan inte haft tid att göra nånting alls! Var ner på stan för att köpa långbyxor och en kofta, kom hem med shorts och t-shirt. Sen hade jag lovat moster att hänga tvätt och laga mat, så det vara bara att börja jobba... Det  skulle bli köttfärslimpa och kycklinggryta, men vi hade inget ströbröd, så det blev lasagne istället för köttfärslimpa. Sen tog den nedrans köttfärssåsen sån tid på spisen i grytan som jag skulle använda till kycklingen, så då blev det bara stekt kyckling och currysås istället för smaskig kycklinggryta. Typiskt...
Jag börjar få tjockångest nu igen. Det är inte alls bra, jag har ju klarat mig jättelänge utan den nu. Dumma jävla tjockångest, kan du inte bara lämna mig ifred!?!?! Det har ju gått så bra så länge, jag har mått bra och trivts med mig själv och struntat i att jag inte är så mager som jag skulle vilja, men nu är den alltså tillbaka... Och så fort man bestämmer sig för att bli lite nyttigare så blir man bara sugen på godis, chips och läsk... fan också!
Men klockan är ju bara sju, jag hinner ut och springa en stund. Ja... om jag orkar... det är ju skönare att sitta inne och se på tv... Men jo, nu jävlar ska jag ut och kuta!! Puss och kram


Förvirringen är total

Saker snurrar värre än någonsin i mitt huvud just nu. Det är pojkar som spökar som vanligt. Varför kan inte bara folk säga som det är och sluta spela spel? Och varför ska människor alltid försöka förstöra för varandra? Nu har det visat sig att killen jag har varit intresserad av i långt över ett halvår har varit minst lika intresserad tillbaka, men hans kompis har sagt till honom att jag inte alls är intresserad, så nu har han nån annan jävla brud. BAJS! Varför ska allt vara så komplicerat?? Nu har min moster en teori om att han bara skaffat sig den nyga bruden för att göra mig svartsjuk. Jag har lite svårt att tro det, men kan inte låte bli att hoppas...

Jag hade förresten en mycket konstig dröm om Jonas inatt. Drömde att han skickade ett sms till mig där det stod att han ville att vi skulle flytta ihop i Utah och jag hade en vecka på mig att bestämma mig. Sen förvandlades allt till ett TV-spel och rätt som det var var vi i New York. Mycket underligt...

Idag satt jag som vanligt på jobbet och lyssnade på P3 och programmet Mitt P3 och där hade de precis spelat Madonnas nya singel och när programledaren skulle ava låten sa hon nånting om att hon gärna skulle se ut som Madonna nu, men inte när hon är 50, "För när jag är 50 vill jag se ut som en fräch 50-åring och vara lite rynkig och rund". Den svslutar tjejen med att säga "Men nog pratat om Madonna..."!!!!!! Hallå, du har precis pratat om dig själv i fem minuter!!! Åh, vad förbannad jag blir!

Jag drog ett skämt idag när jag satt och målade på jobbet. Det var en äldre, ganska stor man som kom fram och frågade om jag drömmer om hästar på nätterna också, varpå jag svarade "Jag räknar hästar istället för får när jag ska somna" och gubben skrattde så jag trodde han skulle blåsa mig av stolen! Jisses, att jag kunde vara så rolig trodde jag inte!

Jag bakade den där lakritstårtan igår. Den blev ganska speciell, men god. Och ganska fin... Om man gillar tårtor som ser hemgjorda ut...


God bless America

Ibland är mitt jobb det bästa i världen. Det är när det kommer människor som uppriktigt uppskattar det jag gör. De är oftast amerikaner. Idag kom det två äldre par från USA. Männen gick för sig själva och tittade och kvinnorna satte sig framför mig och började prata med mig. Jättetrevliga! Jag blir så glad av människor som bara kommer och vill prata lite, så kan man berätta lite om sitt jobb och företaget och allt möjligt.

Mot slutet av dagen kom det en austrlienare och jag förstod inte ett ord av vad han sa! Det lät typ som att prata engelska och danska i en salig blandning. Märkligt språk...


Här är förresten en häst som jag målade idag. Ganska dålig bild, men det är lite pinsamt att sitta där och ta kort på sitt eget jobb när alla tittar på en...
Jag funderade lite idag på vad den vanligaste kommentaren jag får är... Det måste vara "Man får inte vara darrhänt när man gör det där! Höhöhö!!" och alla som säger det tror typ att de är jätteroliga och att ingen sagt så förut.

Jag har träningsvärk idag. Var jätteduktig och sprang i en halvtimme innan jag gick till jobbet igår. Jag hade tänkt springa längre, men när jag hade hållit på i tjugo minuter höll jag på att dö, så jag tänkte att det var bäst att ta det lite lugnt. Men det var ändå ganska skönt, det gick att springa i shorts.

Jag bakade cupcakes igår. De blev fula men ganska goda. Det skulle ha varit blåbär i också, men jag hade inga, så jag hoppade över det. Tyvärr hade jag inga bra muffinsformar att grädda dem i, så de blev helt skeva... Sen gjorde jag rosa frosting och köpte trevligt strössel. Och nej, jag vet fortfarande inte skillnaden mellan cupcakes och muffins.
 

Tänkte att jag skulle baka en lakritstårta ikväll, men det blev ändrade planer... Ica Maxi har premiär här i Mora idag, så hela jävla Dalarnas befolkning var där precis när vi skulle handla, så både jag och min moster (som jag var där med) blev så förvirrade att vi glömde minst hälften av allt vi skulle ha och när vi kom därifrån hade vi glömt både tårtbottnar och lakritsströssel. Jag får helt enkelt göra det en annan dag.


Vardag i Dalarna

Så var man här igen då. Samma sak varje år, måla hästar, vara med på bild, svara på konsitga frågor, bli irriterad på alla som sparkar på bordet när jag försöker måla och försöka undvika alla konflikter på jobbet. Och bara längta bort, bort, bort! Men det är bara två veckor, jag kommer klara det! Sen är det semester!!! Ska till Kroatien med min moster, hennes man och mina kusiner. Det sk bli så skönt! Har inte varit på semester på flera år! Eller jo, jag var ju till New York förra våren, men det vara bara fyra dagar, så det räknas inte.
Jag funderar på om jag ska se fotbollen på tv ikväll. Jag bryr mig ju inte speciellt mycket, men eftersom alla bara pratar fotboll just nu så vore det ju lite kul att ha nån aning om vad alla pratar om.
Åh, jag känner för att baka! Fina muffins med glasyr och strössel!


Vad är det egentligen för skillnad på muffins och cupcakes? Nån som vet?

Förlåt

Det var visst publiceringskö... Förlåt att jag blev så arg....

Bajsblogg!!!

Hade nyss skrivit ett långt inlägg och uppdaterat lite som hänt under året, men nu försvann allt. Bajsblogg.

Färdig!!!

Nu, äntligen är jag färdig kock! Har hållit på och utbildat mig i ett år och nu är jag klar! Det var kämpigt kan jag tala om, har vid flera tillfällen varit nära att ge upp, men jag genomled och blev förhoppningsvis både starkare och klokare.
Nu återstår bara den evig frågan: Vad fan ska jag göra nu??? För tillfället befinner jag mig i Dalarna och målar dalahästar, sen ska jag faktiskt på semester en vecka och sen ska jag tillbaka till Skåne där jag förhoppningsvis har två jobb som väntar på mig, men ingenting är ju klart än. Jag vet inte ens när jag kommer tillbaka.
Det känns helt surrealistiskt att inte veta någonting mer än det som är precis här och nu.
Jag tror jag ska försöka flytta från Ängelholm nu. Jag tycker inte om den staden! Allt som händer händer i Helsingborg, det är där alla kompisar bor, det är där man alltid är och det är mycket frustrerande att inte ens få dricka ett glas vin på fredagskvällen eftersom jag måste köra tre mil hem till mig. Nä, nu får det vara nog med det!!!
Jag har fått två underbara tårtböcker av mamma i examenspresent, så nån dag blir det tårtbak. Svårt bara att bestämma sig för vilken jag ska göra. Åh, vill beställa tusentals dekorations-grejer från internet, det finns ju så otroligt mycket roligt! Men jag kanske ska börja lite lugnt och öka... Fast vem i hela friden ska äta upp allt? Jag kommer ju bli jättetjock!

RSS 2.0