Städdag

Idag har jag ägnat fem timmar(!) åt att städa vår lägenhet. Det var helt otroligt sunkigt här och behövde verkligen en ordentlig en ordentlig genomkörare och efter att ha flyttstädat med skåningarna hade jag massor med städinspiration. Jag har verkligen städat ALLT idag! Jag har städat skåpet där vi har soporna, dammtorkat allting, skurat ugnen, diskat diskstället och skurat duschen. Duschen var riktigt äcklig, helt täckt av rödmögel och slem och jag skurade där i säkert 45 minuter.

Jag är verkligen helt slut nu, dels på grund av städningen och dels på grund av värmen. Tänk att det kunde bli så varmt i Norge!

xoxox


Sommar

Äntligen är det sommar på riktigt! Även denna dag har varit helt fantastisk. Jag och Anna började dagen med tårtbak (eftersom det är Annas sista dag på jobbet), sen körde jag henne och tårtorna till jobbet och efter det drog jag och Isabelle till Nordbytjärnen för sol och bad. Helt underbart! Jag hade nästan glömt hur otroligt skönt det är att bada.

Det visade sig även att Norge faktiskt kryllar av snygga killar. Jodå, på sommaren kommer de fram minsann. Än finns det hopp! Haha!!

Nu ligger Isabelle och vilar och jag sitter på uteplatsen och löser Sudoku med nästan inga kläder på och sommarfötter som blivit svarta av barfotapromenader på varm asfalt. Åh, vad jag har saknat det här!!

xoxox


 


The Mexican

Underbar film. Brad Pitt är fantastisk. Och Julia Roberts. Se den!






Torsdag Fredag Lördag

Det har varit otroligt mycket att göra de senaste dagarna! Det har varit kanonfint väder hela veckan och jag har solat mycket och sovit lite. Jag har även hjälpt skåningarna att flytta. I torsdags kväll var jag hos dem i stöket till närmare ett på natten. På fredagen gick jag upp vid åtta för att äta frukost hos dem och fortsätta hjälpa till med flytten. Efter att ha kört Anna till jobbet hann jag med en timmes solande innan jag gick upp för att hjälpa till med flyttstädningen. Jag ansvarade för badrummet och for omkring och skurade och fejade och rensade avlopp och putsade handfat och kranar tills allting var skinande rent. Efter städningen blev det mat och sen flyttade Katarina hem. Anna däremot, flyttade in hos oss eftersom hon ska jobba här i helgen också innan hon flyttar tillbaka till Skåne. För min del får hon gärna stanna resten av livet.

Fredagskvällen spenderades i soffan tittandes på Almost famous. Vilken underbar film!

Idag har jag jobbar, handlat och nu håller underbara Anna på att laga mat till mig. Åh, kärlek till dig!!

Nu blir det Sommarkrysset (första gången för mig!) och vin (inte första gången för mig).

Jag har skjutit upp att bli en sundare och friskare människa på obestämd framtid och jag har världens snyggaste halsband.

Puss


Sol Sol Sol

Igår var en sån där underbar dag, först solade jag hela förmiddagen på vår underbara uteplats och sen åkte jag och Lotta till Oslo för att träffa Katarina och shoppa. Många fina fynd blev det, bland annat en klänning från Mango på halva priset. Det blev även en glass i solskenet På Karl Johan. Mycket trevligt.

Dagen idag är inte sämre, har även idag legat i solen hela förmiddagen. Helt underbart! Jag ska snart ta en dusch och klä mig och vandra iväg till jobbet. Dagar som denna är det helt underbart att börja jobba vid fyra, man har ju liksom ledigt hela dagen och får ändå ihop lite pengar.

Och snart bär det av till Hultsfred. Nu ska det äntligen ske! Jag har börjat jobba på packningslistan och så smått börjat med inköp av absoluta nödvändigheter som shorts och en festivalklänning. Oh, jag längtar!

Det är ett underbart liv jag lever!

xoxox


 


Äntligen morgon!

Jag sitter här med morgonkaffet och funderar på om jag ska ta och springa en liten tur innan jag parkerar kroppen på gräsmattan för resten av dagen.

Tyvärr är jag lite hostig, men det går nog bra ändå. Om jag springer tio minuter bortåt och tio minuter hem så har jag ju sprungit 20 minuter. Kom igen nu Frida, så himla jobbigt är det faktiskt inte! Ska man åka Vasaloppet måste man träna!! Jag kanske ska lära mig att åka skidor först, innan jag sätter upp såna där vansinniga mål...


Seså, ut och kuta med dig nu!

xoxox


Can't stop now

Kollade runt lite på Hultsfreds-sidan, hamnade av en slump på infosidan om Karin Park och genast blir jag frälst. Underbar tjej och underbar låt och videon fantastisk.

Kolla!!




Panik!

Jag har lite lätt panik, har redan ångest över vintern som snart kommer. Det känns som att sommaren är förbi innan den ens har börjat. Usch, jag vill inte ha det där förbannade mörkret! Jag vill ha sol! Planerna på Spanien har blivit nedlagda sen det visade sig att Spanien har Europas högsta arbetslöshet. Fan. Vad göra? Jag vill inte genomlida ännu en vinter i totalt mörker! Nej, nya planer måste smidas snabbt! Blir det inte jobb ska det åtminstone bli semester.

Annars får jag försöka hitta ett mål med all snö... Åka Vasaloppet kanske? Då har jag ju en anledning att vistas i världens snöigaste land. Em ska ju åka både Halvvasan och Tjejvasan till våren. Jag tror inte jag klarar det, men jag skulle ju kunna börja träna inför det. Det är nog inte så dumt ändå, då har jag ju en anledning att träna också! Halvvasan är ju bara 4.5 mil, det borde väl gå?

Jag tror att jag leder av någon form av övertrötthet, jag yrar!

God natt.


Saker jag saknar

Det här saknar jag allra mest just nu:


Ett riktigt kök

Att kunna fixa hemma, typ måla om en vägg, hänga upp nya gardiner, möblera om

Att kunna ringa till nära och kära utan att bli ruinerad

Att pilla ner kärnor i krukor med jord och se vad som kommer upp

Mina skivor

Alla nära och kära som jag vill kunna ringa till

Sådär, nu vet ni.
Puss å kram


Tränat!

Nu har jag äntligen tränat lite. Fast bara pyttelite. Jag är verkligen inte i form efter allt festande och allt fuskande. Jag bestämde mig i alla fall för att ge träningen en chans och drog iväg till Nordbytjärnen för att sprina lite. Jag kan ju ge ett tips till alla lite blygare motionärer (som jag): Åk inte till Nordbytjärnen för att motionera kl. 11 en solig dag i början av sommarlovet! Herregud så mycket folk det var! Det var nästan så jag vände och åkte hem igen, men sen insåg jag hur töntigt det skulle vara, så jag parkerade bilen och sprang ett varv runt sjön. Jag hade tänkt springa några intervaller upp och ner för backen också, men det var så mycket folk att jag struntade i det. Istället blev det lite övningar på köksgolvet.

Nu vankas dusch och mat och jobb.

Höres!

xoxox


Horisontalläge

Gårdagskvällen var mycket trevlig. Vi förfestade hemma hos skåningarna och sen gick vi ut och dansade på Gastro och efter det köpte vi mat och gick hem. Vi käkade upp maten framför Sex and the City och sen var det dags att sova.

Dagen idag har spenderats i horisontalläge kollandes på film. Trots att jag har gräsligt dåligt samvete över att jag suttit inne en hel dag när solen skinit som aldrig förr var det rätt skönt att göra ingenting och verkligen låtsas som att det regnade.

Jag har faktiskt städat lite också, dammsugit och torkat golv och gått ut med sopor och skakat mattan.

Jag funderar på att kolla på en till film innan jag somnar, jag har ju fortfarande inte kollat på de som jag lånade på biblioteket i förra veckan.

Nej, mat nu, sen sängen.

xoxox


Midsommar

Jahapp, då går man mot vinter igen då... Midsommarfirandet i Karlstad var mycket trevligt, traditionsenligt med sill och potatis, dock utan stångresning och rump-bindning.

Jag lyckades även klara mig utan bakfylla, så ikväll är det fest igen som gäller. Skåningarna har utflyttningsfest och det ska firas riktigt ordentligt. Jag borde kanske ta en power-nap för att ladda om batterierna, men jag har nog inte tid.

Nej, jag tror jag prioriterar mat och dusch nu.

Vi hörs!

xoxox


00.25

Idag har jag solat under hela förmiddagen och jobbat på eftermiddagen. Perfekt! Så borde alla dagar vara!

Jag har inte åstadkommit mycket annat under dagen. Jo, jag har packat inför midsommar och faktiskt överträffat mig själv med att packa ovanligt lite. Midsommar ska i år spenderas i Karlstad. Jag har aldrig i mitt liv satt en fot i den staden och jag hoppas att det blir ett lyckat första besök.

Nu ska jag faktiskt se på film i min säng för första gången sen jag flyttade till Norge, fast jag har en känsla av att jag kommer somna ganska omgående. God natt!

xoxox


090616

Dagen har gått oerhört fort! Jag sov länge och tog det ganska lugnt på förmiddagen, sen på eftermiddagen gick jag över till Katarina. Vi bestämde oss för att gå ner på biblioteket och låna lite film. Jag fick tag i Notes of a Scandal och den norska skräckfilmen Skjult. Jag fick även låna Sagan om Ringen-triologin an Katarina, så nu har jag film att se på i flera dagar. Gud så härligt!

På kvällen blev det lite fotboll, lite skvaller, massa prat, trevligt sällskap och lite mat. En mycket bra dag måste jag säga! Imorgon blir det härlig sovmorgon och förhoppningsvis fint väder.

Nu kommer skåningarna igen!

xoxox


Tvättmaskin

Jag är fortfarande helt slut efter helgen. Usch, jag börjar bli för gammal för sånt här! Jag somnade som vanligt alldeles för sent och var tvungen att gå upp jättetidigt för att köra Anna som skulle hämta viktiga papper på sitt jobb. När vi hämtat de superviktiga papperen åkte vi hem och åt frukost och drack kaffe. Så underbart med dagar när man börjar jobba sent så man kan sitta utan stress och äta frukost och prata.

Jag har kopplat in den nya tvättmaskinen också! Gud så duktig jag är!! Jag blir helt imponerad av mig själv. (Jag kanske inte ska säga att det bara var att skruva fast en slang och sticka i en kontakt, för då framstår jag inte som lika duktig...) Jag provtvättar första omgången just nu, så håll tummarna för att det går bra!


Två brudar och en släpvagn

Em har varit och hälsat på här i helgen. Det har varit så mysigt att ha henne här, fast vi inte hunnit umgås så mycket. Hon kom i fredags kväll och då satt vi och pratade och drack vin hela kvällen. På lördagen jobbade jag hela dagen och på kvällen blev det fest. Vi grillade och myste på uteplatsen och sen gick vi hem till Ingunn och fortsatte festandet där med lekar och musik. Sen drog vi ner på stan och dansade. Det var massor med folk ute och jag lyckades förstöra mina nya skor. I övrigt var kvällen mycket lyckad!

Dagen idag har dock inte varit lika rolig, jag sov knappt någonting inatt, somnade sent och vaknade tidigt och har mått som ett as hela dagen. Jag, Em och Manne har spenderat största delen av dagen på uteplatsen i det underbara vädret och sen åt vi bakismat på McDonald's. Efter maten var det dags för Em att åka tillbaka hem, så vi bar ut tvättmaskingen till bilen och spände fast hennes säng på släpvagnen. När vi hade spänt fast sängen ordentligt kom Em på att hon borde täcka över den eftersom det tydligen ösregnade i Mora, men vi hade ingenting att täcka den med. Det slutade med att vi köpte en rulle sopsäckar som vi försökte klä in sängen i. Det var ju lättare sagt än gjort, speciellt eftersom det blåste väldigt mycket och vi inte hade någonting att fästa sopsäckarna med... Vi krånglade väl i säkert en halvtimme innan vi lyckats linda in hela sängen i sönderrivna sopsäckar, sen fick vi fästa skiten med två spännband. Vi såg förmodligen ganska dumma ut och grannarna uppskattade säkert underhållningen de fick. Vi hade dessutom publik på nära håll i form av en liten kille på trehjuling som stirrade oavbrutet på oss.

När Em dragit hem gick jag hem till Anna och kollade på Sex and the City. Det var så skönt att sitta där invirad i en filt och dricka te och kolla på tv.

Nu är det sängen som gäller, har massor med sömn att ta igen!

xoxox



Bangs!

Fick ett litet infall efter jobbet idag och gick och klippte lugg. Jag gillar verkligen lugg! Ett så enkelt sätt att förändra sitt utseende. Det var inte många centimetrar hår som försvann och ändå känner jag knappt igen mig själv i spegeln.


Lotta har flyttat in här nu. Välkommen! Jag hoppas att du kommer trivas hos oss.

Och imorgon är det fredag, då kommer Em och hälsar på. Jippi! Tyvärr ska jag jobba hela lördagen, men det är väl smällar man får ta.

Före:


Efter:
  


Laughing With

Få saker berör mig som Regina Spektor. Hon är helt oerhört fantastisk! Jag ryser!!

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one's laughing at God
When they're starving or freezing or so very poor

No one laughs at God
When the doctor calls after some routine tests
No one's laughing at God
When it's gotten real late
And their kid's not back from the party yet

No one laughs at God
When their airplane start to uncontrollably shake
No one's laughing at God
When they see the one they love, hand in hand with someone else
And they hope that they're mistaken

No one laughs at God
When the cops knock on their door
And they say we got some bad news, sir
No one's laughing at God
When there's a famine or fire or flood

But God can be funny
At a cocktail party when listening to a good God-themed joke, or
Or when the crazies say He hates us
And they get so red in the head you think they're ‘bout to choke
God can be funny,
When told he'll give you money if you just pray the right way
And when presented like a genie who does magic like Houdini
Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious
Ha ha
Ha ha

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one's laughing at God
When they've lost all they've got
And they don't know what for

No one laughs at God on the day they realize
That the last sight they'll ever see is a pair of hateful eyes
No one's laughing at God when they're saying their goodbyes

But God can be funny
At a cocktail party when listening to a good God-themed joke, or
Or when the crazies say He hates us
And they get so red in the head you think they're ‘bout to choke
God can be funny,
When told he'll give you money if you just pray the right way
And when presented like a genie who does magic like Houdini
Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one laughing at God in hospital
No one's laughing at God in a war
No one's laughing at God when they're starving or freezing or so very
poor

No one's laughing at God
No one's laughing at God
No one's laughing at God
We're all laughing with God



Inget nytt under solen

Här händer inte mycket... Jobbade tidiga passet på dagis idag, vilket innebar att jag fick gå upp kl 05.40 imorse. Det borde vara förbjudet att gå ur sängen före sju! Men det var i alla fall skönt att sluta tidigt. Mycket annat vettigt har jag inte åstadkommit. Nej, just nu är jag verkligen bara seg!

Hoppas det blir lite mer fart när Lotta flyttar in. Hon kommer förresten imorgon om allt går enligt planen.

Em kommer på fredag också, så på lördag blir det fest igen. Jag tycker mig se ett mönster i helgerna med Em... Hur som helst så hoppas jag att det blir en kul helg, men hur skulle det kunna misslyckas med en massa vin och trevliga vänner?


Nu: horisontalläge i soffan med en god bok.

Puss


Orkeslös

Det känns som att jag har tappat gnistan. Har ingen ork att göra någonting, men ingen ro att göra ingenting. Jag satt ute nu på förmiddagen och försökte sola lite, men det gick inte så bra... Först försökte jag läsa, men jag kunde inte koncentrera mig, sen försökte jag lyssna på radio, men jag orkade koncentrera mig på att lyssna heller. Ena minuten var det för varmt och nästa för kallt, så jag gick mest in och ut ur lägenheten hela tiden.

Jag har gräsligt ont i huvudet och i knäet. Huvudet har gjort ont i snart en veckas tid och jag vet inte alls vad det beror på. Knäet började krångla förra lördagen under Ems utflyttningsfest och har gjort ont sen dess, men idag gör det extremt ont. Det är så typiskt! Nu när jag äntligen har lite träningsinspiration så får jag ont!


Underbara Anna var hit igår och gav mig en fantastiskt fin rosbukett. Den hade tydligen blivit över på hennes jobb igår och hon tyckte det var synd att slänga den.



Nej, jag tror jag går och lägger mig och sover middag en stund och hoppas att det blir bättre av det!

xoxox


Ensam

Nu är jag tillbaka i Norge efter en vecka i Nusnäs. Gårdagskvällen spenderade jag helt ensam för första gången på otroligt länge. På ett sätt var det väldigt skönt och på ett sätt kändes allting bara tomt. Em och alla hennes saker är borta och jag har sovit ensam i vårt rum. Jag trodde att jag skulle bryta ihop fullständigt och bara gråta när jag kom hem till en tom lägenhet, men det gjorde jag inte. Jag gick omkring och pysslade lite, lyssnade på musik, kopplade in den nya tv:n. Tog det lugnt i allmänhet och njöt av att för en gångs skull vara ensam. Jag saknar min Em så otroligt mycket! Efter så lång tid så nära en människa kan man inte annat än sakna henne när hon inte längre är här. Men på fredag kommer hon ju tillbaka!! Åh, längtar!


Idag har jag bara varit ledig. Så skönt! Jag sov tills jag vaknade vid tio, gick upp och åt frukost och drack kaffe och sen började jag tvätta. Sen började jag packa upp. Då insåg jag att jag lika gärna kunde fortsätta vara duktig, så jag diskade diskstället(!), gjorde rent ugnen, kokade disktrasan, tvättade ännu mer, vädrade mattan och torkade golven. Gud så duktig jag är! Nu är allt rent och fint lagom till Isabelle kommer hem ikväll.


Jag funderar på om jag ska ta mig till Nordbytjärnen och springa lite, men jag vet inte om jag orkar... Jag som hade så mycket motivation igår, idag är den som bortblåst! Fast jag blev faktiskt svettig av att torka golv och springa hit och dit med kläder och saker. Det kanske kan klassas som träning?



Världens underbaraste Em


Hur man målar en Dalahäst

Nu när jag ändå är i Nusnäs och målar Dalahästar tänkte jag att det kan vara trevligt för alla nyfikna läsare med en liten snabbkurs i Dalahästmålning.
Enjoy!



Först smörjer man in hästen med linolja för att det ska gå lättare att måla




Sen grundar man med vitt där man vill ha sadel, man och band




Efter det stiger svårighetsgraden något och det är dags att plocka fram kant-penseln. Som ni ser på bilden är största delen av penseln vit, medan endast ena kanten är doppad i blått (eller grönt om man hellre vill det). Med denna pensel målar man alltså kanterna på det vita.




Efter att kanterna fått färg är det dags att måla gult



Och när man målat det gula ska det se ut ungefär såhär...




Dags för krokar och blad. Krokarna är lite kluriga att få till, men det går ut på att trycka och lyfta penseln när man målar.




Sen ett par blad i en annan färg




Ögon




Lite svarta streck




Vita streck




Bläs (och kom ihåg svansen!!)




Tadaaa! Nu ska den bara torka i två dagar innan den lackas och sen är den klar att säljas.

Och för den som är fruktansvärt jätteintresserad finns även ett inslag från lokalnyheterna på tv4 att titta på här. Inslaget börjar ca 4.45 in i klippet.


xoxox


Partypaket

Här rullar livet på som vanligt, det händer verkligen inte mycket... Igår fick jag provbaka en kaka som vi nog ska göra till Tomas student på fredag och idag har jag varit ute och köpt studentpresent åt honom från mig och Björn. Jag ska sätta ihop ett partypaket bestående av Ett paket ballonger, ett paket party-tutor, Resorb, huvudvärkstabletter, en starköl, en platta 2,8-or, en påse chips, ett par solglasögon, en halvflaska skumpa och en stor flaska Cola. Jag är själv mycket nöjd med presenten och anser mig vara en väldans snäll kusin som ser till att pojken får både en trevlig fest OCH en dräglig dag dagen efter. Gud så fiffigt! :)


Imorgon ska tydligen tv4 komma och göra ett reportage på snickeriet och då skulle jag få vara med. Vi får väl se vad det blir... Förmodligen är det bara något futtigt inslag på lokalnyheterna, men det är ändå lite kul att det händer någonting. Det häftigaste som händer annars är typ att det kommer en buss med turister som ska ha guidning.

Men jag gillar ändå mitt jobb, jag tycker det är mysigt att sitta där och måla och prata lite med folk och lyssna lite på radio. Och så luktar det gott av både trä och färg.


Nu ska jag läsa min goda bok och sen ska jag försöka få lite skönhetssömn. Jag är verkligen sjukt trött!!


Natti!


Vemodigt (090531)

Igår hade vi utflyttningsfest för Em. Det var jättekul! Det kom mycket mer folk än jag hade trott och alla var glada och trevliga. Vi satt på uteplatsen och grillade och lyssnade på musik och hade det allmänt supermysigt, en riktig sommarfest. Sen drog vi ner på stan och dansade.

Idag mår jag faktiskt mycket bättre än jag förtjänar! Med tanke på hur kul jag hade igår borde jag må sämre idag... Jag och Em har legat på gräsmattan hela dagen idag och bara haft det mysigt. Jag bakade en smulpaj också och vi två åt upp nästan hela. Den blev verkligen fantastiskt god!

När vi låg där ute på gräsmattan ville jag aldrig att dagen skulle ta slut, jag skulle kunna fortsätta leva precis där resten av mitt liv. Tyvärr är det inte jag som bestämmer sånt och livet fortsatte alldeles för fort som vanligt. Jag var tvungen att packa och åka till Mora där jag ska vara och jobba i en vecka.

Em flyttar hem på onsdag. Jag vill inte det! Jag vill bara att hon ska stanna! Det känns verkligen jobbigt att den som stått mig allra närmast under det senaste halvåret, som jag delat hela mitt liv med, bara ska försvinna. Jo, hon kommer ju att hälsa på och jag kommer ju hälsa på henne, men det är ändå inte samma sak. Jag känner mig ju halv utan henne! På eftermiddagen idag insåg vi båda två hur mycket vi kommer sakna varandra och allting blev fruktansvärt vemodigt. Jag ville aldrig sätta mig i bilen och köra därifrån, jag ville bara stanna kvar där, där vi har det så jävla bra.

Emelie, jag kommer sakna dig alldels otroligt mycket!

xoxox


RSS 2.0