...

Fortfarande trött, men inte lika trött som igår, trots att jag inte kunde somna igår kväll. Jag låg och grubblade på olika saker fram till halv tre imorse då jag äntligen lyckades somna.
Jag har jobbat dubbelt idag igen, men idag var det bara tre timmar på skobutiken, så jag hade hela två timmar på mig att ta mig från dagis till butiken. På de två timmarna hann jag duscha, sola, måla naglarna och sova lite. Gött!

Imorgon ska vi ha hejdå-fest för Em som flyttar hem i veckan. Jag borde göra någonting fint för henne, men jag har ingen aning om vad det skulle kunna vara. Jag kommer verkligen sakna henne! Jag får ta en runda på stan imorgon och se om jag hittar någonting som skulle kunna passa.
Annars får jag väl bjuda henne på bakismat på McDonald's på söndag.

xoxox



Slut!

Torsdag och jag är redan helt slut. Det är tuffare än jag trodde att jobba dubbelt, men samtidigt känns det så jävla skönt. Jag mår faktiskt bra av att stressa lite, känna att jag lever, ha lite bråttom. Dessutom är det kul att känna att de gillar mig på båda mina jobb, jag har stort ansvar och förtroende på båda ställena och jag trivs bra med det jag gör, även fast skobutiken inte är jättekul alltid.

Idag har jag jobbat på småbarnsavdelningen på dagiset. De är verkligen gräsligt söta de där små!! J

Sen när jag slutade hade jag en halvtimme på mig att köra hem, byta om och springa till nästa jobb. Jag tyckte först att det lät som gott om tid med en halvtimme, men med tanke på att det tar fem minuter att köra från dagiset och hem och 20 minuter att gå hemifrån ner på stan är det inte jättelång tid... Jag hade ju tagit cykeln om det inte vore för att Em lyckats supa bort min cykelnyckel... Jaja, det gör inte så mycket, det är ju nyttigt att promenera har jag hört...


Idag är jag verkligen totalt utpumpad, har knappt orkat prata med folk. Jag hoppas jag lyckas ladda om till imorgon! Men då är det ju bara tiotimmarsdag, så det borde inte vara några problem.


Till sist vill jag uppmana alla att lyssna på Alphabeat, de får mig alltid på bra humör!



Ni gjorde min dag!

Så var ännu en dag slut. Dagarna går så fort när man jobbar tolv timmar om dagen. Imorse gick jag upp 05.50 för att börja jobba på dagis 06.45.

Efter dagisjobbet hade jag precis tid att åka hem, ta en dusch och slänga ihop en matlåda och dra vidare till nästa jobb. Skobutiken var som vanligt helt död, så jag fick städa på lagret. Jippi. Men det fick i alla fall tiden att gå. Jag hann även med en rekordsnabb sväng på Gina med Katarina under min paus. Sista timmen fick jag vara ensam eftersom chefen bestämde sig för att sluta lite tidigare. Som tur var kom Anna förbi och höll mig sällskap. Söta skåningar, ni har gjort min dag!


En annan som verkligen gjort min dag är Jonsson. Tack för att du finns, älskade vän!


Nu vankas sommaren! Njut!

xoxox


Så Jävla Bra


Herr Olsson hade en bonnagård

Det blev en mycket lyckad utflykt idag. Bussen kom och hämtade oss vid tio och sen bar det av till Hurdal där vi fick åka häst och vagn och köra traktor. Hästen var så söt och mysig och luktade fantastiskt gott. Åh, när jag blir stor ska jag också bo på en gård och ha massor med djur. Inte för att det fanns massor med djur där vi var idag, det fanns bara en häst... (Och jag som trodde vi skulle till en riktig bondgård med höns och får och kossor och grejer.) Men det var i alla fall en bra dag och vi hade dessutom tur med vädret. Så fort vi satt oss i bussen för hemfärd öppnade sig himlen och regnet öste ner.

På vägen tillbaka var det flera barn som somnade i bussen och jag fick bära in en liten kille som inte gick att väcka. Jag håller fast vid att det inte finns någonting som slår att ha ett sovande barn i famnen, det är verkligen det absolut mysigaste som finns!


Regnet fortsätter att forsa ner här utanför, men polackerna som målar om huset är kvar ändå och det går knappt att andas eftersom det luktar färg överallt.

Jag börjar bli lite hungrig, men har som vanligt slut på matinspiration. Jag funderar på att börja jobba i kök igen för att få lite nya idéer och komma igång med mattänket. Eller så skiter jag i det och lever resten av livet på ägg och yoghurt.


Imorgon är det jag som har ansvar för öppningen av vår avdelning på dagis. Det innebär att jag börjar jobba kl 06.45. Jippi. Men det ska ändå bli skönt att komma hem lite tidigare, så jag hinner andas en stund innan det är dags att gå till skobutiken där jag ska jobba 16-21. Det här kommer bli en fin lön...

Nu måste jag laga lite mat. Eller så kokar jag ett ägg. Vi får se.











Jättesen!

Det är en massa tjattrande polacker utanför huset. De ska tydligen måla om... Det är för tidigt för sånt! Jag upptäckte dem naturligtvis när jag klivit ur duschen och hade liiite för lite kläder på mig för att det skulle vara helt hälsosamt att möta människor. Bra, Frida! Men hallå, hur skulle jag kunna veta att de var utanför mitt fönster just när jag klev ut ur badrummet???

Jag är skitsen till jobbet, som vanligt... Jag fattar inte hur jag gör! Jag som alltid har varit i tid till viktiga saker som tåg och jobb. Förmodligen är det den klassiska latheten som spelar en avgörande roll. Usch, jag måste ta tag i det!

Idag ska vi på utflykt med barnehagen. Det ska bli skitkul! Jag hoppas bara att det kan låta bli att regna, för det är ju inte sådär jättekul att vara på bondgård med 30 ungar i ösregn.

Nej, nu måste jag verkligen gå!

xoxox


12 timmar

Imorse väcktes jag kl 08.04 av en desperat Adecco-Christina som ville att jag skulle jobba på dagis idag. Det var bara att kasta sig ur sängen, slänga på sig lite kläder och röra ihop en matlåda och dra iväg. Det var en jättebra dag på dagis, vi var ute hela dagen förutom på lunchen när vi gick in och åt mat. Det är så underbart när sommaren kommer och man kan vara ute och alla är så glada och barnen har så mycket energi att de far runt som små virvelvindar. Helt underbart.

Efter jobbet på dagis åkte jag hem och lämnade bilen och promenerade in till stan för att fortsätta jobba på skobutiken. Eftersom det var så otroligt fint väder var det ingen som ville köpa skor och i och med det hade jag ingenting att göra. Helt värdelöst! Är man på jobbet kan man väl ändå passa på att jobba...

Nu, efter 12 timmars jobb är jag kjempetrött och ska ta och krypa ner i sängen. Imorgon ska jag på utflykt med dagis till en bondgård. Det ska bli jättemysigt! Åh, jag längtar! Haha, jag trodde aldrig att jag skulle säga att jag längtar efter att få gå till jobbet.

God natt.

xoxox


Bakisdag

Vi var på fest hos de skånska flickorna nästgårds igår (Anna och Katarina). Det var himla trevligt och efter en mysig förfest drog vi ner på stan. Det var massor med folk ute och bra stämning. Med andra ord en mycket lyckad kväll. Avslutningen på kvällen var dock inte lika lyckad, men det är sånt som händer.

Dagen idag har också varit lyckad. Em och Anna jobbade, så jag gick över till Katarina och åt pannkakor och kollade på Sex and the City, sen sov vi lite middag. När vi vaknade kom Em och Anna och de hade köpt med sig bakismat från McDonald's, så det blev skräpmat och Djävulen bär Prada. Efter det var vi tvungna att se Mulan, eftersom varken jag eller Em sett den förut. När den var slut var vi fortfarande för sega för att göra någonting vettigt men för pigga för att gå och sova, så vi kollade på Lilla Sjöjungfrun också. Helmysigt!

Nu är det dags att börja ladda om inför nästa helg när vi ska ha utflyttningsfest för Em. Jag är verkligen ledsen att hon ska åka, jag vill inte det! Stanna Em!!!

xoxox


Fest

Dags för fest igen!
Det här börjar kännas lätt ohälsosamt, men vafan, man ska ju leva när man är ung! :)

xoxox


Fredag

Jaha, så var fredagen också slut. Det känns som att jag knappt hunnit vakna innan det är dags att gå och lägga sig igen. Jag har verkligen inte åstadkommit mycket idag, bara legat på soffan och läst och så har jag jobbat i skobutiken. Det var jag som hade hand om stängningen idag. Det var läskigt, men jag tror att jag klarade det. Det visar sig väl till veckan när cheferna är tillbaka på plats. Imorgon ska jag ensam ha hand om både öppning och stängning. Usch, jag gillar inte sånt.

Nej, jag tror jag ska krypa ner i sängen och fortsätta läsa, det är allt den här dagen duger till. Fy vilket dåligt humör jag är på!

xoxox


Bilder från helgen

Nu kommer några bilder från Norges nationaldag, 17:e maj.



 

  

   







Morgonkaffe

Jag sitter med mitt morgonkaffe och vaknar till.
Gud vad skönt det är med sovmorgon!

xoxox


090521

Idag har vi haft en sån där skön dag i solen. Vi var väldigt sega alla tre, så vi drog på oss bikini och gick ut och slappade på gräset. Så otroligt skönt!

Sen tog Em ut fotbollen hon köpte när vi var i Charlottenberg. Hon stod och sparkade lite för sig själv och jag tyckte det såg så mysigt ut, så jag joinade henne och rätt som det var så stod vi alla tre och sparkade runt fotbollen på gräsmattan med grannarna som nyfikna åskådare. Em stod för dagens praktvurpa när hon snubblade på bollen och dök rätt ner på marken till grannarnas jubel. Det var faktiskt riktigt kul att spela lite fotboll även fast jag inte har någon som helst kontroll på varken fötter eller boll.

Nu vankas filmkväll hos skåningarna. Vi ska nog se Dirty Dancing eftersom alla tycker att det är total katastrof att jag under mina 25 år på jorden ännu inte sett den.

xoxox


Herregud!!!

Vilken miss! Vi hade världens trevligaste förfest, jag, Em, Guth och Jessie och sen skulle vi ner på stan och dansa. Det var bara det att ingen i hela Norge hade kommit på idén att gå ut ikväll, det var helt dött! Så otroligt tråkigt, så vi bestämde oss för att köpa skräpmat och gå hem och ha pyjamasparty istället. Sagt och gjort, skräpmat inhandlades och så åkte vi hem. Em tappade vi tyvärr på vägen. När vi kommit hem och suttit en stund i soffan hörde vi ett knackande på dörren och jag tänkte att det var Em som kom, så jag gick och öppnade. Det var inte Em, det var en skitläskig kille som raggat på henne och visste var hon bor som kommit för att leta efter henne. Han gav sig inte heller, nejdå, han skulle in och titta så hon inte gömde sig här inne. Herregud! Det slutade med att vi fick kasta ut honom och låsa alla dörrar och dra ner persiennerna. Läskigt! Vad är det med folk? Nej, vi skulle stannat hemma och fortsatt vår trevliga hemmafest istället.

Jaja, det var i alla fall trevligt att träffa Jessie, och förfesten var ju som sagt riktigt trevlig.

xoxox


Älskade barn!

Jag har jobbat på dagis idag. Det var så mysigt! Jag kom dit på morgonen och barnen sken som små solar och alla var så glada att se mig. En liten flicka blev så glad när hon såg mig att hon sprang rakt mot mig och kastade sig i min famn och kramade mig med världens bamsekram. Det var så härligt! Jag fick många kramar och det var flera barn som sa att jag var den snällaste av alla vuxna. Åh, älskade barn!

Vi var på utflykt i skogen idag. Vi grillade korv och myste. Nu luktar jag återigen som ett helt rökeri och har lite ont i magen efter att ha ätit korv med barnen, men den sköna känslan sitter kvar i kroppen. Jag längtar till nästa vecka när jag ska dit igen.


Imorgon är det röd dag, så ikväll ska vi festa till det lite igen. Vi funderar på att åka till Årnes och gå på konsert, men än är inget spikat, så vi får se hur kvällen utvecklar sig. Jag ska i alla fall ta och sova lite middag och hoppas på att magen lugnar ner sig.

xoxox


Utflykt

Jag och Em har haft semester idag och tagit en tur till Sverige. Det var en mycket trevlig liten utflykt! Vi började med glass, sen köpte vi godis och efter det lunchade vi på McDonald's. Och på kvällen blev det film och snacks hos Anna och Katarina. Hur bra som helst! Jag har ärligt talat aldrig varit så lycklig som nu, jag mår bättre än någonsin och jag är så glad att jag själv ser hur bra jag mår.

Imorgon väntar jobb på dagis, vilket jag också är glad över, jag har saknat mina barn.

Bilder kommer, jag lovar! Men nu måste jag sova så jag orkar vakta barn hela dagen imorgon.

xoxox


Heja Norge

Det går bra för Norge just nu. I lördags vann vi "Melodi Grand Prix" som det så fint heter här och i söndags firades det nationaldag.

Vinsten i lördags firades med vin och dans. Grymt kul var det! Dock inte lika kul att gå upp på söndagen, men vädret var helt fantastiskt så jag blev snabbt på mycket bra humör igen. Jag dekorerade min Norgetårta som jag bakat i lördags, den blev inte alls så fin som jag hade tänkt, den skulle bli röd vit och blå, men den blev vit, blå och rosa istället. Jaja, god var den i alla fall.

Em fixade frukost medan jag fixade tårta, sen åt vi ägg och bacon ute i solen samtidigt som vi drack skumpa. Helt underbart!

Efter frukost var vi ganska sega, så efter att ha ätit tårta degade vi fram till tretiden och sen gick vi ner på stan. Där var det folk! Alla i hela Norge var ute. Fantastisk stämning och fantastiskt väder. Det kunde helt enkelt inte bli bättre.

När vi kom tillbaka hem var det dags för grillpremiär. Jag och Em drog fram engångsgrillen och satt på uteplatsen och njöt och drack vin och grillade.

När vi grillat och ätit gick vi ner på stan igen och bestämde oss för att ta ett glas vin på en uteservering i stan. När vi satt där så insåg vi hur fantastiskt lyckliga vi är och vad bra vi har det här. Vi befann oss i ett totalt lyckorus.

Måndagen var inte lika lycklig, jag jobbade 10-14 i butiken, men eftersom hela Norge var utslaget efter nationaldagsfirandet var det ganska lugnt.

Resten av gårdagen spenderades i horisontalläge i soffan med Em och Desperate Housewives som sällskap.

Idag är både jag och Em lediga, så vi har tänkt dra en tur till Sverige och handla och äta pizza.

Lägger upp bilder från helgen senare!

xoxox


...

Vilken jävla dag! Jag är helt slut!
Det skulle ha varit min ledig dag, men istället blev det den värsta dagen på länge.
Fy fan!

Sunscreen

Ladies and Gentlemen of the class of '99...

Wear Sunscreen

If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. The long term benefits of sunscreen have been proved by scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience...I will dispense this advice now.

Enjoy the power and beauty of your youth; oh nevermind; you will not understand the power and beauty of your youth until they have faded. But trust me, in 20 years you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked....You're not as fat as you imagine.

Don't worry about the future; or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum. The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind; the kind that blindside you at 4pm on some idle Tuesday.

Do one thing everyday that scares you

Sing

Don't be reckless with other people's hearts, don't put up with people who are reckless with yours.

Floss

Don't waste your time on jealousy; sometimes you're ahead, sometimes you're behind...the race is long, and in the end, it's only with yourself.

Remember the compliments you receive, forget the insults; if you succeed in doing this, tell me how.

Keep your old love letters, throw away your old bank statements.

Stretch

Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life...the most interesting people I know didn't know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds know still don't.

Get plenty of calcium.

Be kind to your knees, you'll miss them when they're gone.

Maybe you'll marry, maybe you won't, maybe you'll have children, maybe you won't, maybe you'll divorce at 40, maybe you'll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary...what ever you do, don't congratulate yourself too much or berate yourself either - your choices are half chance, so are everybody else's. Enjoy your body, use it every way you can...don't be afraid of it, or what other people think of it, it's the greatest instrument you'll ever own..

Dance...even if you have nowhere to do it but in your own living room.

Read the directions, even if you don't follow them.

Do NOT read beauty magazines, they will only make you feel ugly.

Get to know your parents, you never know when they'll be gone for good.

Be nice to your siblings; they are the best link to your past and the people most likely to stick with you in the future.

Understand that friends come and go,but for the precious few you should hold on. Work hard to bridge the gaps in geography in lifestyle because the older you get, the more you need the people you knew when you were young.

Live in New York City once, but leave before it makes you hard; live in Northern California once, but leave before it makes you soft.

Travel.

Accept certain inalienable truths, prices will rise, politicians will philander, you too will get old, and when you do you'll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.

Respect your elders.

Don't expect anyone else to support you. Maybe you have a trust fund, maybe you have a wealthy spouse; but you never know when either one might run out.

Don't mess too much with your hair, or by the time it's 40, it will look 85.

Be careful whose advice you buy, but, be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it's worth.

But trust me on the sunscreen...





Snorig

Idag har jag och Wenke dammat hela butiken. Gud så duktiga vi är! Och de förbannade stövlarna är nu färdigräknade och nedpackade. Skönt! Dagen har faktiskt gått riktigt bra, trots att det knappt varit några kunder alls i butiken.


Jag är jättesnorig. Nu kommer jag vara såhär fram till september. Kul. Varför måste just jag vara allregisk mot de saker jag gillar mest? Jag har lyckats bli allergisk mot både katter, äpplen och våren. Jippi.


Jag skulle egentligen vilja springa en sväng, men jag är så snorig att det bara blir jobbigt. Jag är verkligen bra på att hitta anledningar till att skjuta upp träningen. Men just nu är nässpray, kaffe och soffan så mycket mer lockande än att ta på sig träningskläder och springa sig svettig.


Idag har jag gjort en grej som verkligen inte är likt mig: Jag har lämnat tillbaka en av de tre tröjorna jag köpte häromdagen. Klapp på axeln åt mig! Dock brände jag pengarna jag fick tillbaka på en gång genom att ladda telefonen. Easy come, easy go...


xoxox


Morgonmys

Min nya chef har verkligen stort förtroende för mig på en gång. Nu har jag jobbat där i tre dagar och idag är det jag som har ansvaret för öppningen av butiken. Jag hade väl tänkt att jag skulle få jobba i minst en vecka innan jag skulle få sånt ansvar, men tydligen inte. Men å andra sidan är det ju skönt att hon litar på mig. Hellre det än tvärt om.


Just nu har vi morgonmys. Jag gillar när vi är vakna tillsammans på morgonen! Em sitter hopkurad i sitt täcke i soffan och läser tidningen, Isabelle är i duschen och jag äter yoghurt och dricker kaffe. Jag är trött utan att vara helt förstörd. Det känns bra att inte vara så gräsligt trött som jag brukar, trots att det var svårt att somna igår igen.


Vi har redan börjat ladda inför nästa helg, på lördag blir det Schlagerfestival hos Anna och Katarina och på söndag ska vi fira nationaldag. För min del är det söndagen som lockar mest, då vi ska ha både champagnefrukost och äta tårta och om vädret tillåter drar vi in till Oslo. Oh, jag längtar!


Nu blir det jobb och sen ska jag försöka träna lite om halsen inte är alltför rosslig.

xoxox


Stressad

Sol och moln om vartannat. Jag har klätt mig i bikini och springer ut när det är sol och gömmer mig under täcket i soffan när solen går i moln.

Jag vaknade halv ett. Bra gjort Frida! Jag som precis började få ordning på dygnsrytmen, nu kommer jag ju inte kunna sova ikväll heller. Skit.




Jag och Isabelle har städat ihop lite i lägenheten nu, det såg verkligen ut som skit när vi vaknade idag. Tur att det inte är så stor yta som måste städas.


Jag kan inte hjälpa att jag känner mig stressad idag. Nu har snart hela dagen gått och jag har inte gjort någonting vettigt. I vanliga fall brukar jag gilla söndagar av just den anledningen - man behöver inte göra någonting, men idag blir jag bara stressad. Vad skulle jag kunna göra? Jag är alldeles för seg för att träna, har ingen lust att laga mat, har ingen ro att läsa bok... Jag skulle kanske kunna ta och rita nånting, men jag har egentligen ingen lust att göra det heller. Nej, om jag skulle ta och färga håret kanske.

 

  

 


04.09

Jag vet inte jag... Inget fel på kvällen i stort, men Jessheim är ju ingen partymetropol att tala om. Vi fick gå ner på stan eftersom det var omöjligt att få tag i en taxi. Isabelle kom med den underbara idén att vandra i ballerinor och ta klackarna i en påse och byta skor på stan. Efter att ha dansat i ett antal timmar verkade det som en ännu bättre idé när man kunde byta skor och gå hem utan klackar. Fiffig flicka!

På nåt vis lyckades vi komma ifrån Em redan på parkeringen utanför vårt hus, så vi gick själva ner på stan och bestämde oss för att börja på Gastro. Där var det rätt tråkigt som vanligt, så vi gick vidare till Hydanten. Där blev det i alla fall lite dans och efter ett tag dök även Em upp. Ganska dålig musik, mycket tråkiga människor. Vad hände? När blev Jessheim så jävla tråkigt? Det var ju hur kul som helst när jag flyttade hit! Isabelle gav upp först och gick hem, jag gick strax därefter. Jag skickade än en gång vänliga tankar till Isabelle som fått mig att lägga ballerinorna i väskan, vilka jag kunde sticka ner mina stackars trötta fötter och vandra hemåt i.

Nu ligger jag återigen nedbäddad i soffan. Det är långt efter läggdags och jag har bultande huvudvärk. Skönt att vara ledig imorgon. Jag hoppas på sol. Blir det inte sol stannar jag i soffan till måndag.

God natt.


Bra flyt

Jaa!! Jag sov hela natten utan problem. Fan vad skönt det var! Fast jag är fortfarande helt galet trött. Sista timmen på jobbet trodde jag att jag skulle ramla ihop i en liten sovande hög mitt på golvet. Det har förresten gått bra på jobbet idag, det flöt på bra och tiden gick inte riktigt lika sakta idag som det tidigare dagarna.


I övrigt är humöret på topp, jag och flickorna ska dricka lite vin och förhoppningsvis gå ut på stan och dansa lite. Duschen nu, sen vin. Vad fan ska jag ha på mig?

xoxox


Utrensning

Hej, jag heter Frida och jag är beroende. Jag är beroende av shopping. Jag var så stolt över mig själv när jag efter att jag slutat jobbet gick genom hela sentret utan att köpa en enda grej, jag kom hem precis som jag gick imorse. Sen kom Em hem och då bestämde vi oss för att åka ner till sentret och kolla lite. Mmmm, kolla... Eller hur vad jag bara kollade... Nejdå, shopping blev det! Tre tröjor (fast en ska jag lämna tillbaka och de andra två behövde jag verkligen), hårfärg och muffinsformar. Och sen åkte vi till Coop och köpte mat.

När jag skulle lägga ner mina senaste kap i byrån insåg jag att det inge gick, det var fullt. Och hyllan i sovrummet där jag förvarar kläder är också full. Det var då jag insåg att jag skulle rensa. Och det gjorde jag. Jag rensade ut en hel stor papperspåse med kläder som jag inte använder eller som jag inte har bruk för under sommaren. Gud så bra det känns!

Något som inte känns så bra är min hals, jag tror jag håller på att bli sjuk nu igen... Kanske är den där svininfluensan som spökar.

Äh, jag tar en Ipren och går och lägger mig, ingen idé att sitta här och göra ingenting. Hoppas det går bättre att sova inatt, det skulle jag behöva.

xoxox


Skitväder

Jävla skitväder! Jag skulle ju ut och springa, men det blir det ingenting med nu när det har regnat hela dagen.

Jag har fortsatt räkna stövlar idag, fast idag höll jag bara på i två timmar. Annars händer det verkligen inte mycket på det där stället. Tiden går så otroligt sakta! Jag förstår inte hur jag ska få dagen att gå imorgon när jag ska jobba 10-18. Hoppas det händer lite mer när det är lördag.


Jag har verkligen sjukt tråkigt just nu. Måste iväg och köpa toapapper, det är slut nu igen. Det är fan alltid slut. Åh vad jobbigt! Och när jag är på affären kommer jag bli så godissugen att jag bara MÅSTE köpa godis. Fan. Jag skyller allt på vädret! Allt! Märkligt hur deppig man kan bli av att det regnar.


Sol ska det vara! SOOOOL! Kom nu solen! Kom nu, snälla!

Here Comes The Sun i Colbie Caillats version är en av de bästa låtarna just nu.


Fyra timmar

Jag kunde inte sova inatt heller. Jag förstår inte! Jag är så trött så jag nästan går sönder, men jag kan ändå inte somna.

Jag har fått träningsvärk i ryggen av att sortera stövlarna igår. Det var verkligen jättejobbigt att lyfta och böja sig och plocka hit och dit. Men idag är det bara fyra timmar, så det går nog ganska fort. Måste göra mig klar nu!

xoxox


090507

Nu har jag klarat av första dagen på nya jobbet. Jag trodde det skulle vara hysteriskt mycket att göra eftersom det är nattöppet i stan ikväll och då brukar det vara massor med folk ute, men det hände nästan ingenting. Jag stod ute i butiken i drygt en timme, sen fick jag gå in på lagret och räkna stövlar istället. Det var inte speciellt kul, det var jobbigt och omständigt, men det fick tiden att gå. Nu har jag ont i hela kroppen! Trött är jag också. Hoppas jag kan sova inatt. Jag har någon konstig oroskänsla i kroppen och jag vet inte alls vad den beror på. Det kanske är dygnsomställningen och sömnbristen som spökar...


Imorgon är det fredag, då ska jag bara jobba fyra timmar, sen ska jag och Em ut och springa. Det ska bli jätteskönt att komma igång med träningen igen! Jag hoppas att hon jagar livet ur mig imorgon, det behöver jag efter den där semestern.

Jag måste sluta fuska med maten också, jag var ju så himla duktig första månaden jag höll på, men sen blev det mer och mer fusk, först var det påsk, sen fyllde jag år och sen åkte jag på semester och däremellan har jag fuskat bara för att jag varit godissugen, men nu är det slut med det på ett bra tag! Det känns inte roligt nu när vågen visar att jag är tillbaka på utgångsläget igen.


Nu ska jag försöka sova lite och fundera på om det är värt att börja packa flygplansmat... Det är fortfarande lockande...

xoxox


Trött

Jag somnade runt tre, sen vaknade jag igen vid fyra när Isabelle gick upp. Det var svårt att ta sig ur sängen imorse kan jag säga! Hade ställt klockan på nio och kom upp kvart över tio. Försöker kaffebomba mig för att komma igång, men jag misslyckas nog även här.

Sitter och lyssnar på Lily Allens underbara sång Fuck You och avundas ännu en gång alla människor som kan skriva musik.


Vaken

Gud vad jobbigt det är att ställ om dygnet! Jag kan absolut inte sova, fast jag tvingade mig själv att gå upp vid nio imorse, så jag verkligen skulle bli trött i "rätt" tid. Trött är jag ju, men jag kan ändå inte sova. Har legat och vridit mig i sängen i över en timme nu, men utan att lyckas somna. Det enda jag lyckats göra är stressa upp mig själv inför morgondagen, det är så mycket som ska göras, jag ska måla tånaglarna, sola, raka benen och sen på eftermiddagen ska jag börja på mitt nya jobb. Det är jag faktiskt lite rädd för. Jag borde inte vara det, men det hjälps inte, jag är jättenervös och tror att jag kommer sabba allting, glömma saker, inte hitta på lagret och ge folk fel skor. Jag är rädd för vad de på Adecco kommer säga också, att de blir jättearga och inte ger mig fler uppdrag... Men om det skulle vara så att jag inte får mer jobb av Adecco och inte klarar mig på en deltid på skobutiken så kan jag ju alltid börja packa flygplansmat, de skriker tydligen fortfarande efter personal där. De hade frågat Isabelle senast idag om hon inte kände någon som skulle kunna jobba där. Det är ju lockande... Men jag kommer faktiskt sakna dagis. Det är ett riktigt bra jobb! Det finns inte så många andra jobb där man får sitta och rita, läsa böcker, sjunga, gunga och vara ute flera timmar om dagen. Jag kommer sakna barnen också. Speciellt barnen på Gul som jag lärt känna så bra nu. Nej, det är bara att hoppas att allting löser sig till det bästa!


Hungrig är jag också. Det kurrar i magen. Det är lite för lite att bara äta en omelett på en hel dag, men jag har bara inte varit hungrig idag.


Det visade sig att jag inte alls är så dålig som jag tror på att köpa presenter till folk... Em har sagt flera gånger idag att hon gillar toppen hon fick och Isabelle har bloggat om sin väska.

Jag fick en present av dem idag också, eftersom jag fyllde år strax innan jag åkte på semester. Jag fick ett set med spritspåsar och tyllar och hushållsfärg och blev så glad att jag nästan grät. Det är precis ett sånt set jag tittat på och funderat på om jag ska köpa, men inte haft råd med. Så nu har jag lovat tjejerna att jag ska baka en 17:e maj-tårta nästa helg! Dags att börja samla inspiration! Och kanske även dags att köpa sugarpaste eftersom tårtan ska vara blå, röd och vit, precis som norska flaggan. (Här ska jädrar i den firas nationldag!!)

Marsipan är så fult eftersom det inte är vitt, men sugarpaste är verkligen kritvitt. Tyvärr är det även ganska dyrt, men det kan det vara värt! Annars klär jag bara in tårtan i vispad grädde, det är också vitt. Och om jag gör det så slipper jag köpa en kavel... Fast en kavel kan ju alltid vara bra att ha. Gud vad jag saknar alla mina kökssaker!! Jag har ju precis allting som är nödvändigt att ha i ett kök nedpackat i ett förråd i Helsingborg. Så onödigt!


Nu ska jag göra ett nytt försök att sova. God natt.

xoxox


Hemma

Sista dagen i New York ägnades åt panikshopping. Letade i ren panik efter passande presenter till olika människor, men hittade nästan ingenting. Jag sprang på en väska till Isabelle som jag tyckte var hennes stil, så den ryckte jag tag i och sen hittade jag en topp som jag kunde ge till Em. Mer än så blev det inte. Inte ens en liten grej till Astrid!

Hittade ett par shorts och ett par leggings till mig själv också. Jag är riktigt bra på det där med shopping alltså!! I alla fall när det gäller saker till mig själv.

Sen åt vi lunch på ett pastaställe på Broadway. Det måste vara den bästa lunchen jag någonsin ätit. Billigt och hur gott som helst!

Efter lunchen bar det av till flygplatsen. Vi hade beställt en taxi på hotellet och när vi stod och väntade vid dörren parkerade en vit limousine på gatan framför hotellet. Det visade sig att den var till oss. Vi trodde det var ett skämt. Sen trodde vi att de skulle försöka blåsa oss på pengar ("ta den här istället, bara 50 dollar extra" typ), men nej, det var inget skumt med det alls, det var bara billigare att åka limousine än en stor taxi till flygplatsen, så vi hoppade in allihop och åkte iväg. Det var riktigt grymt att sitta där och se reflektionerna av bilen i skyltfönstren på Broadway. Det enda som fattades var champagne att ha i champagneglasen där inne.





Och jag ser precis lika dum ut som på alla andra kort...

Resten av resan gick bra, jag var rädd som vanligt, men somnade i alla fall en liten stund på planet. Björn lyckades somna precis före starten och vaknade när vi var uppe i luften. Det var han sur för resten av dagen.

I Köpenhamn skildes vi från mamma och pappa som tog båten hem, medan jag och Björn fick flyga vidare till Stockholm. På Arlanda hade vi en massa tid att slå ihjäl, så vi åt mat på McDonald's och sen satte vi oss nere i tågtunneln och väntade på tåget till Falun.

När vi kom fram kom Sara och mötte oss på stationen. Hon hade lagat mat, så vi åt och kollade på kort och sen åkte jag hem till Peji och hälsade på henne och Astrid. Astrid verkade inte jätteglad att se mig, hon gallskrek och grät floder när jag kom, men sen lugnade hon ner sig och bjöd på några underbara tandlösa leenden.

Efter blixtvisiten hos Peji körde jag hem till Jessheim. Det var lite läskigt att köra när jag var så trött, men det gick bra. När jag kom hem ville Em och Isabelle se allt jag köpt och se alla bilder, så jag kom väl i säng kring midnatt. Det var så otroligt skönt att sova i min egen säng! Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv tyckt att min säng varit så skön som den var då.


Idag har jag shoppat lite till. Jag köpte en våg. Det kan behövas nu efter en vecka med skräpmat och öl. I övrigt har jag inte gjort någonting spännande, bara suttit ute i solen med Em och haft det helt underbart bra. När vi satt där ute insåg vi hur otroligt bra vi faktiskt har det och vilken tur det var att livet sög för oss båda vid exakt samma tillfälle. Hade inte jag mått så dåligt som jag gjorde hade jag aldrig flyttat och hade inte Em och exet gjort slut hade jag inte flyttat hit och om inget av det hade hänt hade vi aldrig suttit i solen i Norge och älskat livet.


Nu borde jag ta och packa upp så det är fint när mina älskade sambos kommer hem.

xoxox


Dagens fångst

Idag har jag lyckats bättre med shoppingen.
Här är dagens kap



Och igår köpte jag en tavla föreställande Marilyn Monroe. Jag vet inte vad jag ska med den till egentligen, men jag tyckte den var fin och den kostade bara 1.50 dollar, så jag slog till.



Snart måste vi börja packa, imorgon bär det av hemåt igen. Synd, jag hade gärna stannat resten av livet. Eller i alla fall ett par veckor till.

Mer bilder

Här kommer fler bilder


Det blommar fint på södra Manhattan


Frihetsgudinnan på ett av de bästa fotona någonsin.... Inte!


 
Torkade pilgrimsmusslor och sjögurkor i en butik i Chinatown


Björn på Hard Rock Café


Elvis gitarr


Jag på Times Square


Shopping

Jag är gräsligt dålig på att shoppa!
Idag har jag spenderat sex timmar på Macy's och inte fått med mig mer än två par skor. Fina skor förvisso, men det känns lite jobbigt när alla andra i familjen är bättre än mig på att shoppa. Jag måste skärpa mig!




Bilderna

Här kommer bilderna som jag inte orkade lägga in förut...


Harlem


Central Park


Björn och King Kong på väg upp i Empire State Building


Utsikten norrut från 86:e våningen på Empire


Björn på bussens nattur till Brooklyn


Brooklyn Bridge


Södra Manhattan sett från Brooklyn


Empire och Chinatown

Igår åkte vi mer buss. Då åkte vi uppåt på Upper West Side bredvid parken och upp till Harlem. Så högt upp hade ingen av oss varit förut, så det var lite kul att se.

På vägen tillbaka stannade vi i Central Park och åt mackor och drack öl medan ekorrarna och fåglarna stirrade på oss med mycket hungriga blickar. Ett tag trodde jag att en av ekorrarna skulle anfalla och stjäla vår lunch.


Efter den lilla utflykten var det dags att titta på stan från lite högre höjd, så vi åkte upp i Empire State Building. Vi fick åka hiss tillsammans med King Kong 86 våningar upp. Den utsikten är så otroligt häftig!


På kvällen åkte vi kvällstur med guidebussen ut till Queens och tittade på alla ljus från staden från andra sidan floden. Tyvärr såg vi bara sydspetsen av Manhattan, men det var ändå en väldigt häftig syn.


Imorse började vi dagen med att köpa kaffe och bagel ur en liten gatukiosk, sen gick vi till affären och köpte fyra bullar som vi skulle ha till lunch.

Vi har åkt tunnelbana också. Jag var väldigt nervös i början, men det gick väldigt fort att förstå systemet och sen var det väldigt smidigt och väldigt billigt. Det var väldigt lugnt och rent nere i tunnelbanan också, inget skräp och inget klotter.

Vi åkte ner till sydspetsen och tittade på Frihetsgudinnan. Vi tänkte ta en tur med Staten Island Ferry också och se på Manhattan från Staten Island, men det var så disigt att vi insåg att vi inte skulle se någonting ändå, så vi bestämde oss för att strunta i det.

Istället åkte vi upp till Chinatown och köpte lite öl och sen hittade vi en parkbänk där vi åt medhavda bullar och drack upp ölen.

Även middagen intogs i Chinatown på en liten kinesrestaurang. Det var lätt den godaste kinamaten jag har ätit i hela mitt liv! Det var helt klart värt besväret med att ta sig dit i ösregn och höga klackar.


På vägen hem stannade vi på Times Square och gick på Hard Rock Café och drack öl. Det var ett väldigt trevligt ställe med lagom hög volym på musiken och trevlig atmosfär. Plus att jag fick se Elvis gitarr från 1957. Jag älskar Elvis!


Nu är jag sådär gräsligt trött igen. Jag funderade ett tag på om jag och Björn skulle dra iväg ut och festa lite, men vi är så trötta och har så ont i fötterna att det bara inte går!

Vi tar bilderna imorgon.

Natti!

xoxox


New York, New York 090429

Flygresan gick förvånansvärt bra och inflygningen var jättebra, man såg hela Manhattan och Frihetsgudinnan till vänster utanför fönstret.



Vi åkte taxi från flygplatsen mitt i rusningstrafiken och det tog över en timme att åka från flygplatsen till hotellet. Vi åkte nån jättekonstig väg som var nästan lika igenkorkad som den andra vägen, men det var lite kul att åka genom bostadsområden som man annars aldrig skulle få se.


Vi bor jättebra, vi har två rum och ett badrum med badkar högst upp i hotellet. Jag var jätteorolig över att få bo på typ andra eller tredje våningen, men som sagt så löste det sig till det bästa. Vi har dock inte lika fin utsikt som förra gången vi var här, när vi bodde på nittonde våningen på Times Square.


Här bodde vi förra gången


Igår när vi kom var det 30 grader varmt, men ganska blåsigt. Idag har det varit kallare, runt 15 grader. Vi har varit ner på södra Manhattan, åkt guidebuss, tittat på allting som man måste se när man är här som Empire State Building, Wall Street och Ground Zero. Vi var på en outlet precis bredvid där ett av tornen stod och shoppade en hel del, jag fick tag på en kofta, en tröja, ett skärp och en väska.


Mat har vi ätit också. Lunchen idag intogs i Little Italy och bestod av ravioli till mig och mamma, lasagne till pappa och pizza till Björn. Det var helt sjukt gott! Ikväll har vi ätit spare ribs på Dallas BBQ och det var nog något av det godaste jag någonsin ätit.

Igår när vi kom till stan var vi helt utsvultna allihop, så vi bestämde oss för att äta hamburgare till middag. Det var nog den största hamburgerportionen jag någonsin fått och trots att vi var jättehungriga allihop så var det ingen som orkade äta upp.


Jag är helt sjukt trött också. Det är faktiskt väldigt jobbigt att ställa om dygnet, plus att vi har gått i princip hela dagen. Vi har varit i Soho, Chinatown, Little Italy, gått ut på Brooklyn Bridge och sett på Wall Street.

Nu är det dags för sängen!


Jag på Times Square


Bror på Brooklyn Bridge


Brooklyn Bridge


Flat Iron Building


Här är nån kyrka som jag inte kan namnet på och bakom skymtar Empire State Building


Korsningen vid Wall Street och Broadway


Wall Street


Taxibilar

På resande fot 090428

Klockan är 06.11 och vi sitter på tåget. So far so good. Jag har kollat ungefär en miljon gånger så vi verkligen har våra pass och alla biljetter. Det är ju ganska oroande när pappa ringer och talar om att Björn tappat bort våra flygbiljetter. Det gjorde han igår, strax innan jag åkte hemifrån... "Hej Frida! Grattis på födelsedagen! Jag tänkte bara tala om en sak... Björn har tappat bort flygbiljetterna, men ni får väl ring mig från Arlanda, så ska väl det lösa sig..." Det var ungefär det sista jag behövde höra just där just då. Jag trodde jag skulle dö. Men när jag kommit till Mora hade han lyckats hitta biljetterna och dessutom hämtat ut tågbiljetterna.


Födelsedagen var för övrigt en bra dag. Jag jobbade från 8-15.30, sen åkte jag hem och packade ihop det sista och sen drog jag iväg. Jag slog tidsrekord på sträckan Jessheim - Mora, vilken jag lyckades klara av på tre timmar och tio minuter. Jag hade räknat med att det skulle ta närmare fyra timmar, så jag passade på att stanna till hos moster och säga hej och ändå var jag i Falun innan klockan 22. Vilken racerbil jag har fått!!


När jag kom till Björn och Sara hade Peji varit där och lämnat ett paket till mig. Ett jättefint halssmycke! Tusen tack!!

Jag fick paket av Sara och Björn också, ett par leopardskor. Tack så jättemycket!! Jag blev kanonglad!

Födelsedagen avslutades i samma stil som den började: med skräpmat! Vi bestämde oss för att besöka McDonald's i Falun, vilket jag inte gjort på hundra år. Smaskigt värre!!

Överlag en mycket bra dag. Jag måste nog ha varit rejält trött, för jag somnade så fort jag lade huvudet på kudden, vilket jag aldrig trodde skulle ske. Jag brukar aldrig kunna somna när jag är nervös, men det gjorde jag.




Klockan är nu 18.06 svensk tid och jag befinner mig ovanför Kanada på en höjd av 11582 meter. Jag har som sagt varit galet nervös och det hjälpte ju inte att killen i incheckningsdisken på Arlanda sa att det skulle bli riktigt ont om tid i Köpenhamn. Jag försökte lugna mig själv och tänkte att 40 minuter ju är jättelång tid, men innan vi hade kommit av planet och kommit på var vi skulle gå hade det gått ganska lång tid. Det slutade med att vi sprang som två idioter genom flygplatsen i Köpenhamn, men vi hann och vi hittade på mamma och pappa som satt och väntade vid gaten.


Jag har svullnat något alldeles fruktansvärt i benen och fötterna av flygturen. Det har jag aldrig gjort förut! Och jag hade verkligen inte en tanke på att ta med stödstrumpor, så jag antar att jag får skylla mig själv... Det går väl över hoppas jag.


På Arlanda hade vi lite tid över, så Björn tyckte att vi skulle ta och få i mig lite alkohol. Jag höll med om att det var en mycket bra idé, så strax efter klockan nio på morgonen beställde vi varsin öl och whiskey. Det är verkligen ingenting jag skulle göra i vanliga fall, men jag var ju tvungen att göra någonting för att dämpa flygrädslan.




Jag är gräsligt trött och ska försöka sova lite mer. Jag har faktiskt lyckats sova i lite mer än en timme, men sen blev jag så orolig att jag inte kunde sova mer.

Björn, den lille lyxliraren har fyra säten för sig själv, så han har legat och sovit en lång stund. Jag tror jag ska ta och byta med honom, för det ser himla skönt ut att ligga ner. Fast jag har det inte heller så dåligt, jag har två säten för mig själv här, så jag kan också breda ut mig ganska mycket.


Det är drygt två timmar kvar till landning. Det är långt till USA.


RSS 2.0