Vampyrer kan inte flyga

Man träffar många märkliga människor när man jobbar i incheckningen. Häromdagen kom en vampyrtjej till min skrank och skulle checka in. Jag har aldrig tyckt eller tänkt någonting speciellt om vampyrer, de skrämmer mig inte, de fascinerar min inte, jag har liksom aldrig brytt mig om dem, men när hon stod där mittemot mig med sitt röda hår och öppnade munnen så jag såg hennes tänder fick jag rysningar i hela kroppen. Det var så himla konstigt, men jag blev totalt livrädd där jag satt mitt på dagen bland en massa andra människor och såg på hennes vassa kritvita tänder. Det var en otroligt märklig känsla!

 

Man checkar in en del människor med konstiga namn också. Monster och Löken är populära efternamn här i Norge och en dag i förra veckan träffade jag en som hette Fatty, en som hette Butt och en som hette Coward i efternamn. Jag träffade dessutom en som hette Snorre i förnamn. Ibland är det jättesvårt att hålla sig för skratt! Och vissa passfoton ser så jävla roliga ut att jag får bita mig i tungan för att inte skratta högt.

Mitt jobb är underbart!





xoxox





 
 
 


När ingen annan ser...

Jag älskar att vara hemma ensam, då myser jag som mest klädd i pyjamas med tända ljus och en god bok. Släppa alla måsten och bara vara ett tag. Ibland känns det som att det är hela poängen med att leva.











xoxox





 
  
 
 


Nytt försök...

Nu jäklar ska här börja tränas! Jag hade i princip gett upp tanken på Tjejvasan, men nu är jag tillbaka på banan igen. Em och Maria peppar och inspirerar och i torsdags var vi tre ute och tränade rumpa och ben. Det var galet jobbigt och träningsvärken jag hade efter det var den värsta jag någonsin upplevt. I måndags tog vi det lite lugnare och sprang bara några rusher och jagade varandra. Idag har jag varit ute och tränat själv eftersom mina träningskompisar har åkt till Sverige. Jag har varit ute och promenerat och joggat och när jag kom hem tränade jag magen. Jag måste säga att jag är mycket nöjd med min insats, även fast Vasaloppet känns väldigt avlägset än.

 

I måndags och tisdags fick Em ett lite speciellt uppdrag av Adecco – hon skulle ut och bedöma servicen på två bowlinghallar. Uppdraget gick ut på att spela minst en runda bowling, beställa en hamburgare och gå på toaletten och samtidigt se hur hon blev behandlad av personalen, kolla hur lång tid det tog att få maten och se om det fanns papper och tvål på toaletten. Hon fick även ta med sig en kompis på uppdraget, så jag och Em var ute och bowlade och åt hamburgare både på måndagen och tisdagen. Snacka om trevligt jobb!!

 

Idag har det inte hänt mycket. Det har knappt varit något folk alls på flygplatsen idag och jag har suttit och funderat på hur länge man kan stirra på en flight-lista innan den brinner upp.





Lite bilder:



 

Träning hemma i lägenheten. Maria gör ett försök att göra rygglyft i sin säng med Em sittandes på hennes ben. Hysteriskt kul!

 

 

 

 

Stretching!!

 

 

 

 

På väg till Strömmen för bowling och hamburgare.

 

 

 

 

Em på jobbet

 

 

 

 

Jag gjorde min bästa bowlingrunda någonsin

 

 

 

 

Efter två spelade rundor var det jag som kammat hem alltihop!

 

 

 

 

Hamburgaren som var "delikat presenterad"

 

 

 

 

 

xoxox

 

 

 

 

 


Sönderstressad

Jag är verkligen stressad just nu. Jag stressar över alla möjliga konstiga saker som att jag inte har tid att måla, aldrig orkar träna, inte har lust att laga mat, att jag sover för lite och att jag aldrig har tid att bara vara ensam hemma och göra ingenting.

Jag hoppas att jag får lite tid att varva ner till helgen när jag ska åka till Mora och träffa familjen, men jag har en känsla av att det kommer att bli en massa stress då också, massor med människor att träffa och en massa ärenden att uträtta.

 

Jag tycker inte att jag borde vara så stressad som jag känner mig, jag har ju kul när jag jobbar och underbara människor att umgås med, både på jobbet och på fritiden. Jag har det hur bra som helst, men jag kan inte slappna av.

 

Idag har jag jobbat 04.30-10.00 och efter det bjöd Erik på lunch hemma hos honom. Efter maten kom han på den briljanta idén att vi skulle göra en äppelpaj, vilket vi också gjorde. Gud så gott det var! Jag hade helt glömt hur fantastiskt gott det är med äppelpaj.

När jag kom hem försökte jag sova middag, men jag lyckades inte somna trots att jag är totalt utsliten. Jag slumrade väl till några gånger, men jag sov inte ordentligt.

 

Ikväll ska jag hem till Tonje och sitta barnvakt åt hennes söta dotter Rose-Caroline. Hon är verkligen fantastiskt söt och det ska bli mysigt. Det ska bli riktigt skönt att få vara helt ensam efter att hon somnat också. Jag ska nog ta med en bok och bara sitta i tystheten och läsa.

 

Min söta Em inspirerar i alla fall till ett hälsosammare liv. Hon är så bra på allt som har med träning att göra och får min träningslust att komma tillbaka. Jag känner att jag måste komma igång med min träning igen och få ur mig lite stress. Det där med Vasaloppet har ju också blivit ett stort dåligt samvete. Nu är det redan slutet av oktober och jag har inte tränat på snart två månader. Det kanske är ett orimligt mål att åka Tjejvasan och det kanske är därför det går så dåligt med träningen… Vi får se hur det går, jag ska försöka igen, men jag ska inte lägga ännu mer press på mig, utan snarare träna för att stressa ner.




Jag kom direkt från jobbet och bakade paj i uniform

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xoxox

 

 

 

 

 


Välkommen hit, välkommen hem

Åh, vad jag saknar mitt älskade Uppsala idag! Läser en blogg av en tjej som bor där och jag saknar verkligen den staden!

Åh, tänk en alldeles egen lägenhet med egna möbler och gardiner och krukväxter i staden som jag alltid kommer att se som ”hemma”. Dream on…










xoxox




 
 
 
 


Höstrusk

Det jobbiga med mitt nya jobb är att jag aldrig kan sova länge på morgonen, även om jag börjar sent, för dagen efter så börjar jag tidigt igen och måste alltså gå upp i tid för att kunna somna på kvällen.

Imorse vaknade jag vid åtta efter att ha sovit i nästan tio timmar. Jag hade ingen brådska att ta mig ur sängen eftersom jag börjar jobbar kl 13 idag, så jag låg och drog mig och kände efter hur otroligt skön säng jag har.



 

 

 



Det är riktigt ruskväder idag med regn och blåst och jag vill sitta inne och måla hela dagen. Jag ska nog ta fram penslar och duk och se om jag kan åstadkomma några mästerverk innan jag åker till jobbet.





xoxox




 
 
 
 


Höstlöv

Jag har verkligen försummat bloggen den senaste tiden, men jag ska försöka bättra mig. Här händer det en massa saker, jag jobbar fortfarande så mycket jag bara kan, hösten har förvandlats till vinter och jag har fått två nya sambos. I måndags kom min söta Em tillbaka till Norge och med sig hade hon världens roligaste Maria, så nu bor vi fyra i vår tvåa igen. Jag måste erkänna att jag varit orolig för att det skulle bli trångt och jävligt, men de är så härliga att jag inte bryr mig om att vi i princip bor PÅ varandra.

 

Igår hade vi en fantastisk eftermiddag på uteplatsen alla fyra. Vi drack vin och snackade skit och färgade mitt hår. Jag hade tänkt bli härligt höströd i håret, liksom lite röd-orange, men det var för mörkt från början att det bara blev mörkt med lite röda reflexer. Fint, men inte vad jag hade tänkt mig.

 

När det blivit mörkt tog Maria med mig och Em till universums härligaste plats. Vi var inte borta speciellt länge, men det var ändå helt fantastiskt och jag kände mig verkligen totalt lycklig ihop med två så underbara människor.




 

Rödvin i solskenet

 



Maria är det senaste tillskottet i vårt lilla kollektiv

 

 

 

 

Em är äntligen tillbaka

 

 

 

 

Så jävla glassigt en helt vanlig onsdag

 

 

 

 

Färgförsöket som inte blev som det var tänkt

 

 

 

 

Jag och Em på världens underbaraste plats

 

 

 

 

Total lycka!






xoxox




 
 
 


Jobbet

Det har väl knappast undgått någon att jag numera jobbar på flygplatsen och trivs väldigt bra med det.
Häromdagen fick jag vara med och boarda mitt första flyg. Det var kul och tiden gick jättefort och när vi var klara fick vi gå ner i planet och hälsa på piloten och ge honom en lista med passagerare.

Jag tog även några foton en kväll när det var helt tomt på folk, så ni ska få se hur det ser ut där jag jobbar.

Enjoy!




 

Min dator

 



 

En flightlista med dagens alla flighter

 

 




Den lilla dosan som man trycker på för att skicka iväg väskorna på bagagebandet






 

Utsikten från min arbetsplats








Kanske inte sådär jättespännande bilder, men så ser det ut i alla fall





xoxox






 
 
 


Bilderna...

Jaaa.... Bilderna från helgen som jag lovade att lägga upp var varken många eller speciellt bra, men här är de i alla fall.



Vi sög ur allt helium ur Leo och sjöng töntiga sånger med Piff och Puff-röst och skrattade nästan ihjäl oss

 


 

Efteråt var Leo ganska platt, så han fick bli en snygg lejonmatta på golvet istället för att hänga i taket

 

 

 

 

Snyggaste Emma, fan vad kul det var att se dig min pärla!

 

 

 

 

xoxox

 

 

 

 


Blogga på norska?

Sitter vid en norsk dator, så vi får væl se hur det hær går... Så himla annorlunda kan det ju inte vara!

Nu har jag inte bloggat på sådær længe igen, men jag har ju før sjutton aldrig tid! Jag hade i alla fall værldens mysigaste helg i Falun, træffade Peji, Astrid, Lillebror, Sara och min ælskade Emma. På lørdagskvællen kom Emma till Falun och vi åt mat och drack vin och pratade skit hemma hos bror och rætt som det var tog Sara fram Leo-ballongen och så andades vi helium, sjøng tøntiga sånger med Piff och Puff-røst och skrattde så vi næstan dog. Lite senare gick jag och Emma ut. Eftersom Harrys fortfarande var stængt gick vi till Banken och satt dær och drack øl och myste.
Efter en mycket lyckad kvæll blev det kebab till fyllekæk. Det var nog mitt livs godaste kebab!!

Søndagen var inte riktigt lika rolig.... Bakfyllan var inte så farlig, dæremot åkte jag på urinvægsinfektion precis innan jag skulle køra fem timmar hem till Norge. Inte alls kul! Jag var tvungen att springa på toa precis hela tiden.

Væl hemma i Norge hænde inget ovanligt, jag har jobbat hela veckan och inte tænkt så mycket mer på urinvægsinfektionen tills igår då jag fick feber och jætteont i ryggen. Då ringde jag till farbror doktorn som konstaterade att skiten spridit sig upp till njurarna, vilket inte ær sådær jættebra. Så nu går jag på penicillinkur igen. Jippi.

Lægger upp bilder nær jag sitter vid min egen dator igen.

So long!



xoxox




 
 

Veckan som bara försvann

Oj vad längesen det var jag skrev! Det har varit en hektisk vecka nu igen. I tisdags kom Katta och hälsade på i lilla Jessheim. Vi bakade scones som vi åt med sylt och grädde och sen gick vi ner på stan och drack kaffe med Tonje och Erik. Mycket trevligt.


 

Scones med sylt och grädde är jättegott!!




I onsdags skulle jag jobba sent på flygplatsen, 14.00 - 21.30, men jag var så trött och det hände så lite att jag fick gå hem tidigare.

 

På torsdagen hade jag senvakt på dagis och efter det åkte jag till Sverige. Trött som en död landade jag hos Sara och Björn vid 22.30 på torsdagskvällen och kunde naturligtvis inte somna eftersom vi hade massor att prata om och skratta åt.

 

Fredagen bjöd på bilbesiktning och en tur till Kupolen i Borlänge där jag lyckades hitta både vinterjacka och skor samt en klänning som jag bara inte kunde motstå.


På Lagerhaus kunde man köpa kärleksbrus och kärleksfull tvål





På kvällen blev det tacos och vin hemma hos Lillebror och sen blev det hemmamys med film resten av kvällen. Härligt!

 

Imorse drog jag hem till Peji, Fredrik och lilla Astrid och när jag varit där en liten stund kom vi på att vi skulle åka till Rättvik och gå på marknad. Det visade sig att Peji aldrig varit på Rättviks marknad förut och vi var båda överens om att det verkligen var på tiden. Vi hämtade upp Sara och drog iväg. Kallt som fan var det, men vi hade en riktigt trevlig dag och åt hamburgare och marknadsgodis.


Vidablick är en av världens vackraste platser



Sara bestämde sig för att bli lejonhona istället för Björnhona 



Leo är stor och ståtlig. En riktig man!! (Hehe)

(Hur kommer det sig att det alltid hamnar en massa konsitga djur i baksätet på min bil förresten??)






Nu har jag precis hjälpt Sara färga håret och sitter och funderar på om jag ska byta ut mitt kaffe mot rödvin. Ikväll ska det bli fest!



xoxox



 
 
 


RSS 2.0