Uppladdning

Igår packade jag in mig själv, hälften av alla mina ägodelar och Renströmskan i bilen och körde till Falun via Borlänge på nästan fem timmar. Nytt rekord, tror jag.
Det var hur som helst en trevlig bilresa, även om vi körde lite fel och inte kom riktigt dit vi skulle.

Nu är jag hemma hos Elin och vi laddar för fullt inför Peac & Love.
Igår fick jag en fin middag bestående av nachos, salsa, jordgubbar och två flaskor bubbel.

Idag har vi varit på Siljan runt-turné, vi har åkt till Nusnäs för att byta bil, till Mora och inhandlat nödvändigheter, till Gesunda och hämtat mer nödvändigheter och till Borlänge och hämtat ut våra festivalarmband.
Vi skulle ha sett när lillebror spelade på festivalinvigningen också, men det hade gått snabbare än planerat och när vi kom var de redan klara.
Jaja, vi får en ny chans på torsdag.

Nu på eftermiddagen och kvällen har vi hängt ute på Elins underbara balkong och ätit jättegod mat, druckit drinkar och ätit hemlagad rabarberpaj.
Jag blir så bortskämd när jag är här!

Här får ni andra njuta av lite bilder.
 
 
 

Middag måndag kväll
 
 
 

En glad liten Elin
 
 
 

Middag tisdag kväll

 
 
 

Pasta med champinjoner, paprika, skinka och crème fraiche

 
 
 

Trevliga sommardrinkar

 
 
 

Så gott!!

 
 
 

Festivalarmbandet!!

 
 
 

Elin gjorde rabarberpaj. Den var också god!

 
 
 
 
 
 
xoxox

Hysterisk...

Ja, hysterisk är väl det ord som bäst beskriver hur veckan har varit.
Jag har inte hunnit med någonting, bara jobb, jobb, jobb. Har väl klämt nästan två veckors arbetstimmar på fem dagar, så nu tar jag välförtjänt ledigt i en vecka och drar till min älskade Elin och går på Peace & Love-festivalen.
 
Jag tar datorn med mig och hoppas få lite mer tid att skriva därifrån.
Ny kamera har jag ju skaffat också, så det blir nog lite roliga festivalbilder.
 
 
 

Titta mamma, jag lever!! :)
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Glad midsommar!

Hej och glad midsommar till alla.
Hoppas ni har fint väder där ute, själv sitter jag i ankomsthallen och letar efter borttappade väskor.

Här kommer ett litet roligt klipp med en liten arg gubbe från Dalarna som är mycket upprörd över hur just ordet "Midsommar" ska uttalas.
Enjoy!
 
 
 

 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Torsdag

Det regnar och jag är trött som ett  as, men pelargonen jag fick av min moster har fått knopp.
Så fick man lite nytt hopp om livet igen :)
 
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
  
 

Försening i natten

De säger att inatt är sommarens kortaste natt.
Jag tycker den känns som den längsta.
Münchenflighten är försenad och istället för att landa kl 15.40, så förväntas den nu landa kl 02.15 och här sitter jag och väntar på att ta emot trötta, arga och förtvivlade passagerare som varit ute och rest alldeles för länge och som missat sina flyg vidare härifrån.
Nej, om ni undrar så ser jag inte fram emot det.

Däremot ser jag fram emot imorgon då jag ska försöka hämta ut min nya kamera som jag skickat efter. Ska bli så skönt att få en kompaktkamera igen, sitället för min systemkamera.

Så har jag ju flyttat också. Räkna med att bilder kommer upp inom kort. Jag har tyvärr lite dåligt med tid just den här veckan, men jag ordnar det så fort jag kan.

Och nästa vecka är det Peace&Love också. Herregud vad roligt det ska bli!!
Åh, jag längtar!
Elin, håll i hatten, snart är jag där och vänder upp och ner på tillvaron!!!! :)
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 

Nervös

Herregud, jag har fjärilar i precis hela magen. Jag kan inte slappna av, jag är livrädd och det känns som att nerverna ligger utanpå kroppen.

Jag är så jävla rädd att någonting ska gå fel, att jag har tagit mig vatten över huvudet, att jag satt mig själv i skiten, att köpet inte ska gå igenom, att flyttbilen ska haverera, att pizzan inte ska räcka, att pizzan ska bli äcklig, att all flytthjälp ska banga, att mina möbler ser ut som skit, att balkongen är för liten, att jag inte ska hitta tvättstugan, att jag inte hittar soprummet, att jag kommer sopsortera fel, att jag inte förstår hur diskmaskinen/ugnen/kylen fungerar, att det inte finns persienner… Jag oroar mig för precis ALLT!

 

Jag har packat mina saker här i mitt rum nu i alla fall. Det tog bara två dagar att få ihop det. Hmm, jag undrar hur lång tid det kommer ta att packa upp allting… Men jag tänker att nu har jag ju saknat prylarna så länge att det kommer bli roligt att se allting igen och att det därmed ska gå rätt smidigt att packa upp. Vi får väl se.

 

Åh, jag hoppas att jag kommer kunna slappna av när jag väl har flyttat in. Det är bara det att det här är det största jag har gjort i hela mitt liv, jag har bundit upp mig ekonomiskt och har världens krav på att klara alla avbetalningar och får jag inte jobba mer så går det åt helvete.

Vilket påminner mig om att jag ska skicka in en jobbansökan. Ska göra det nu på en gång, jag kommer ändå inte kunna sova.

 

Imorgon smäller det, då utbyts pengar och nycklar och jag får ett hem. Och blir skuldsatt resten av livet. Scary!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Världens stoltaste

Jag har blivit moster igen. Okej då, inte helt på riktigt, men jag får agera moster eftersom bebis har både faster, farbror och morbror på riktigt.
Det är Peji och Fredrik som fått en son och Astrid har därmed blivit storasyster.

Jag funderar på vad sjutton jag ska hitta på för välkommen till världen-present till honom. Storasyster fick en sång som spelades i radio och en bild på förstasidan i FaluKuriren. Blir lite svårt att slå... Jag kanske ska skriva en till sång och se om det går bättre för den... Haha, tävla med barnens låtar i radio!!

Nej men seriöst, vad ska jag hitta på? En bukett blommor och en låda choklad är ju inte så jätteroligt.
Åh, tänk, tänk, tänk!
Jag har en vecka på mig att fixa det här nu.
 
 
 
xoxox
 
 
 

Tidsoptimist, luggoptimist

Ja, det här med att jag är tidsoptimist när det kommer till att packa är ingen nyhet för någon. Speciellt inte för mig själv. Jag vet att jag alltid tror att ”det går på en kvart” och sen sitter jag där fyra timmar senare och suckar.

Samma sak nu, ja.

Mitt rum är på typ sju kvadratmeter och består av några hyllor och en säng. Det får alltså inte plats med så mycket saker. Trodde jag, ja.

Tydligen får man in oväntat mycket skit även i ett pyttelitet rum och nu ska skiten packas.

Tur att jag började idag istället för imorgon!

Jag har helt tröttnat på packandet nu och tror jag ska gå och dricka te med min bonusfamilj istället.

 

Igår fick jag ett litet ryck och bestämde mig för att klippa luggen. Det blev inte som jag ville ha det. En liten menlös lugg som inte gjorde varken till eller från och som inte alls gjorde så att jag såg sådär fotomodelligt supersnygg ut.

Så jag gick till frisören och tänkte att frisören är ju proffs, så hon måste ju få mig att se sådär supermodelligt supersnygg ut.

Pyttsan. 90 spänn tog hon för att göra någonting som bara var marginellt bättre än det jag själv åstadkommit.

Dessutom kom jag på att jag inte ville ha snedlugg, det är ju skittråkigt och känns dessutom inte speciellt nymodigt alls.

Nu funderar jag istället på att klippa om skiten själv och göra en helluggsvariant.

Jag kanske tar fram saxen och byter lugg för tredje gången på två dagar.

Äh, skit samma, jag ger det några dagar och en hårtvätt så får vi se sen vad jag hittar på.
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Inspelning

Idag har jag varit på inspelning igen. Den här gången var det en humorserie med Robert Gustafsson som spelades in och det var mycket roligare än förra inspelningen jag var på. Den här gången var jag med vid flera olika tillfällen med olika kläder på olika inspelningsplatser. Dessutom fick vi fika och lunch.

Jag är dock helt paj av trötthet eftersom jag var tvungen att gå upp före fem imorse.

Hur som helst var det en bra dag.

 

Jag hade lagt upp bilder om jag hade haft några, men tyvärr är lilla kameran fortfarande paj och jag orkar inte släpa på den stora.

 

Nu ska jag bara ligga i sängen och vräka i mig onyttigheter och kolla på tv-serier resten av kvällen. Gud vad jag känner att jag har förtjänat det!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Stress...

Oj, nu har det varit lite mycket den senaste tiden.

Jag kämpar på med att försöka få allting att gå runt och mitt senaste lilla projekt är att bli statist för att dra in lite extra slantar.

Än så länge går det hyfsat bra. Jag var med i min första film i fredags. Jag trodde det skulle vara bra mycket mer spännande än det var. Jo, klart det var kul att se hur allting går till och stå där när de skriker ”Tystnad inför tagning” och sånt, men det var en väldans massa dötid och jag skulle nog ha haft en bok med mig.

Hur som helst fick jag 400 spänn för tre timmars jobb, så det var ju bra.

Imorgon är det dags igen, då blir det komediserie för tv4. En hel dags jobb för 300 spänn och gratis lunch. Jaja, jag slipper ju laga mat i alla fall.

 

Idag har jag varit på möte med min personliga bankman och ordnat med allting inför tillträdesdagen till min nya lägenhet. Fan vad nervös jag är inför hela grejen. Det är det största jag har gjort i hela mitt liv och jag är så orolig att någonting ska gå galet.

Sen ska jag ordna med hela flytten också, ordna mat till dem som ska hjälpa till att bära lådor och möbler, hyra släp, fixa bil med dragkrok, se till att hitta lillebror på fredag, samt att jag tagit på mig mer jobb både på fredagen och söndagen.

Stressigt är det, kan jag säga.

 

Nej, jag avslutar med några sköna bilder från Barcelona, så jag får tänka på någonting annat en stund.
 
 

Skinka... 
 
 
 
 

Juice
 
 
 

Frukt, skuret och klart
 
 
 

Fruktsallad
 
 
 

Underbara färger
 
 
 
 

Syskonen Lundqvist
 
 
 

 
 
 
Jaha, då ska jag väl fortsätta med mitt jobbsökande. Måste nog tvätta håret också om jag ska vara på tv...
Vi hörs nån gång sen när jag har tid då!!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Dag två i Barcelona

Jag fortsätter att njuta av livet i Barcelona.
Idag har jag ätit hysteriskt mycket, åkt turistbuss och druckit sangria för första gången i mitt liv.
Jag är galet trött ikväll också, så jag delar med mig i bild istället för text.
 
 
 

Igår såg jag ut såhär när vi gick ut och åt vad jag tror är mitt livs godaste måltid
 
 
 

Efter maten gick vi upp på taket på hotellet och kollade in utsikten. Inte illa alls!
 
 
 

Jag gillar att åka turistbuss, man ser allting samtidigt som man får veta allt man inte visste att man ville veta i ett par hörlurar. Toksmidigt.
Här är vi nere i hamnen. Det finns en del båtar...
 
 
 

De som bor i det här huset måste ju ha bäst mottagning på sin tv i hela stan...
 
 
 

En gata med en massa träd

 
 
 

Någon hade planterat så fint på en balkong
 
 
 
 

Men de har ju stavat fel på morot...
 
 
 

Älskade mamma och Björn
 
 
 

Där, i den svarta runda byggnaden nästan mitt i bilden bor vi
 
 
 


 
 
 

 
 
 
 

Ikväll såg jag och Björn ut såhär när vi var ute och käkade.
Fantastiskt god mat och efter maten fick vi en glass på stan.
 
 
 

Här blommar träden med helt blå blommor. Det är så himla fint!
 
 
 

Så vackert!
 
 
 
Tack för en jättebra dag! Nu ska jag sova, för imorgon väntar shopping, shopping och lite mer shopping.
 
 
 
xoxox
 
 

 
 

Barcelona

Hej!
Nu är jag i Barcelona med min underbara familj.
Vi åkte från Helsingborg tidigt imorse, åkte båt över sundet och tåg till Köpenhemans flygplats.
Vi har inte hunnit med så mycket här och det har dessutom regnat, men jag har hunnit äta den godaste maten jag har ätit i hela mitt liv och kommit på att jag verkligen gillar den här staden.

Jag är dödligt trött just nu, så jag bjuder på några bilder från dagen.
Enjoy!
 
 

Korv och öl till frukost på danmarksbåten
 
 
 

Mamma på flyget
 
 
 

Björn i vårt underbara hotellrum
 
 
 

Handfat och spegel rakt fram, badkar till höger och världens jävla utsikt genom glasväggen till vänster. Inte ens jag har någonting emot att duscha här.
 
 
 
 

Ett bageri där vi var och köpte mackor
 
 
 

Jättevackra blommor på torget
 
 
 
 

En glad liten Björn
 
 
 

Ett fint hus
 
 
 

Ett annat hus
 
 
 

En glad liten Frida
 
 
 

Där uppe kan man sitta och mysa och hamna på någon random svensk blogg bara för att det ser fint ut
 
 
 

Någon annan byggnad som jag inte har en aning om vad det är. Jag kanske borde köpa mig en guidebok så jag vet vad det är jag fotograferar...
 
 
 
Imorgon hoppas jag på bättre väder så ska jag bjuda på en massa bilder på turistiga saker.

Godnatt.
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Elins låda

Jag måste ju visa innehållet i Elins hemliga låda som hon fick nu i måndags, jag är ju så nöjd med den.
Ett festivalöverlevnadskit fick hon.
Jag räknar kallt med att jag får dela den med henne när det är dags för Peace & Love.

 
 
 

En godispåse som jag slog in i prickigt papper
 
 
 

En chokladkaka måste man också ha...
 
 
 

Såhär ser hela lådan ut med locket bredvid
 
 
 

Två drinkglas, hudlotion, rosévin, bubbelbad, våtservetter, nagellack, smörkniv, läppglans, lösgodis, chokladkaka och vanliga servetter.
Allt man behöver för att överleva en festival.

Grattis på föedelsedagen älskade Elin!
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Där jag kommer ifrån

Vackraste platsen i hela världen, backen ner mot Rättvik med utsikt över hela Siljan.
Här har jag alltid tänkt att jag ska stanna när jag åkt förbi och nu har jag äntligen gjort slag i saken.
Här är bilderna, helt oretuscherade, förutom att jag förminskat dem och lagt ram på dem.
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Vitt och fräscht (20110531)

Jag sitter ute i skogen, mörkrädd som fan.

Idag har jag organiserat och packat (en del av) mina sommarkläder, ätit mat hos farfar, hämtat tvätt hos moster och målat om mina köksmöbler.

Att måla om köksmöblerna trodde jag skulle vara lätt som en plätt och gå på ett par timmar. Haha, naiva jävel! Nej, att måla om köksmöblerna tar gärna en hel dag, för mig tog det fem timmar och då slipade jag inte ens innan jag målade.

Dum som jag var bokade jag in mat hos farfar innan jag visste hur lång tid det skulle ta, så när jag insåg att en enda stol tog över en timme att måla fick jag lägga på ett kol för att hinna. Oj, oj, vad jag målade!

När jag stod där och målade började jag fundera på det här med att allting ska vara vitt nu för tiden. Vitt och unikt.

Unikt och precis likadant.

Det ska se omedvetet ut på ett medvetet sätt, som om man bara ramlat över möblerna och på något vis fått med dem hem. Lite slitet, lite kantigt. Och dyrt, naturligtvis.

Vitt ska det ju vara.

Lite lantlig känsla, samtidigt som det ska in lite industri i det hela med metall och betong.

 

I och med att jag har letat bostad nu så har jag sett många lägenheter och de allra flesta satsar på exakt samma look – vitmålat trä, metall och betong.

 

Allting är precis likadant.

Allting är så jävla ounikt.

Allt och alla ser likadana ut med slarviga frisyrer och kantstötta möbler. Inte för ordnat så det ser för prydligt ut.

 

Och jag är precis likadan själv. Jag har inte borstat håret på flera dagar och nu har jag målat om mina möbler slarvigt vita.

Det ser lite ut som att jag har ramlat över dem och att de på något vis bara hamnat hos mig.

 

Väggarna i min nya lägenhet är ”Stockholmsvita”. Japp, det står så i beskrivningen.

Haha, att det ens finns en färg som heter Stockholmsvit. Galet.

 

Jaja, jag har i alla fall en grön soffa. Och dessutom var jag utomhus när jag målade möblerna, så det sitter både barr och småflugor i färgen. Det är i alla fall unikt! 

 




Det är krångligare än det ser ut att måla några stolar och ett bord och kräver en hel del vighet och muskler. Jag är helt paj i kroppen efter att ha böjt mig åt alla möjliga och omöjliga håll under flera timmar.
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

RSS 2.0