...

Nu vet jag vad jag åt första kvällen jag var här! Jag fick veta det av misstag (och till nästan dubbla priset mot vad jag betalade första kvällen). Osmanish heter rätten och det är fortfarande väldigt gott. 
Första kvällen lade jag aldrig märke till vad rätten jag beställde hette och igår när jag satt och drack vin började servitören prata med mig om mat och nämnde då att jag borde prova detta osmanish. 
Idag när det blev dags för middag var jag så himla trött efter min massage och regnet hänge i luften, så jag ville bara gå ut snabbt och sen hem igen. Därav hamnade jag på en turistrestaurang, om även en ganska väl gömd sådan. 
Jag frågade servitören (och tillika ägaren) om han kunde rekommendera mig att prova osmanish och visst, det kunde han absolut göra. 
Jag kan ju inte säga att jag blev besviken eftersom det är väldigt gott, men jag har liksom inte tid att äta samma sak två gånger när jag bara är här i en vecka... Dagens i-landsproblem...
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

En sjuhelsikes promenad

Igår var det ganska dåligt väder hela dagen, så jag bestämde mig för att gå och titta på den gamla borgen som ligger på ett berg här i Alanya. 
Sagt och gjort, jag drog på mig gympaskor, slog igång runkeeper och gav mig iväg. Det var faktiskt en riktigt härlig utflykt och trots lite regn var nog vädret precis så bra som det skulle kunna vara för att klättra upp på ett berg längs 5 kilometer slingrande vägar. 
 
 
Utsikten från mitt lunchställe
 
 
 
Set finns olika sätt att dekorera sin gård på...
 
 
När när jag kom ner till staden bestämde jag mig som vanligt för att utforska lite andra delar än de där alla turister hänger, så jag traskade iväg i en riktning som jag fått för mig var helt perfekt för att kanske se ut något matställe och sen komma tillbaka hem. Tji fick jag. Det visade sig att jag gått typ 2,5 kilometer åt fel håll, så jag var verkligen helt vilse. Såpass vilse att jag var tvungen att plocka fram gps:en och kolla var jag höll hus. Jag övervägde även seriöst att ta en taxi tillbaka till hotellet...
Som tur var lyckades jag tillslut orientera mig tillbaka ner till hamnen och fick även lite vin på vägen tillbaka hem.
Totalt avverkade jag ca 1,7 mil och har bra med träningsvärk idag...
 
 
 
 
 
 
Middagen igår var helt otrolig. Jag bad att få någonting typiskt turkiskt och har ingen aning om vad det var, men gott var det!
 
 
 
Idag idag skulle det också vara dåligt väder, har klart.se lovat. Jag vet inte riktigt vad de pysslar med, men större delen av dagen har det varit solsken, om än ganska mycket blåst.
Jag hade hur som helst redan bestämt mig för att gå på turkiskt bad, så det fick bli så.
Jag knöt på mig skorna och knallade iväg för att först äta lunch.
När jag hittat ett trevligt ställe att äta på och precis bara slagit mig ner kom världens hagelskur. Tur för mig att jag har bra tajming! Det visade sig även att maten var helt suverän och när jag lite senare frågade den glade kocken om han köande till nåt hamam-ställe så ordnade han så att jag fick åka moppe dit helt gratis med hans servitris. Jag erkänner att jag faktiskt var lite smårädd, för jäklar vad hon körde!
 
Badet var en riktigt angenäm upplevelse, även fast det är lite konstigt att prova helt nya saker helt naken.
Det började med att jag fick gå in i ett varmt rum (som en bastu, fast inte alls) med en stor och varm marmorplatta i mitten som man fick sitta/ligga på i ca en kvart. Sen kom det in en liten kvinna med en hink fylld med olika spännande saker. Hon började med att plocka fram en skrubbhandske och så hällde hon vatten över mig (jag låg på marmorbänken) och började skrubba bort död hud. Sen sköljde hon av mig en massa död hud och därefter var det dags att bli intvålad. Ett riktigt skumparty! Därefter tvättade hon mitt hår och sen var det dags för ansiktsmask. När den var borttvättad var det dags för massage i en hel timme. Så sjukt skönt!
kommer jag tillbaka till Turkiet ska jag definitivt göra det igen!
 
Nu ska jag gå ut och äta!

Hej Turkiet!

Jag befinner mig i skrivande stund på ett fantastiskt hotell i Alanya, Turkiet. En av få platser där jag aldrig trott att jag skulle hamna. 
Efter att ha hört mestadels illa om det här stället måste jag säga att jag är mycket positivt överraskad - folk är trevliga (om än ganska ihärdiga), maten är riktigt god och stranden är jättefin. Hotellet är ett utav de bästa jag upplevt och håller med både inomhustofflor och morgonrock. Här finns två pooler, gym och spa (inte för att jag planerar att nyttja något utav dem, men vetskapen att jag kan om jag vill är underbar) och själv hotellet ligger mitt på stranden. 
 
Vädret är sådär, lite molnigt och ganska kallt, men man klarar att sitta ute och äta middag om man har tröja och långbyxor. 
 
Här kommer bilder!
 
 
Mitt rum
 
 
På promenaden imorse fick jag syn på en man som stod och fiskade vid havet
 
 
Maten igår kväll bestod av kycklinggryta med grön paprika. Så sjukt gott!
 
 
Mitt livs första hotelltofflor. Det är riktigt kallt på golvet här, så de kommer väl till pass. 
 
 
 
Så, nu ska jag njuta av eftermiddagssol, min bok och en kall öl på min balkong. 
På återseende!
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

RSS 2.0