En händelserik vecka

Jag måste ha nåt stort fel som gör så att jag inte kan göra det jag borde... Nu sitter jag här och flyttpackar INTE igen... Jag är ju helt hopplös! men idag har jag ändå fått ganska mycket gjort, både Göran och Aron har varit här och hjälpt mig och då kunde jag ju inte bara sitta och blogga.
Okej, så här såg det ut när jag kom hit idag:

Och så här ser det ut nu:

Jag har faktiskt fått ut massor. Tyvärr är det massor kvar att få ut också...

Javisstja, jag tog ju en jättefin bild på Emma och Anna på cafét där jag jobbar, se så söta de är!


Jag har varit i Dalarna i en vecka och träffat mamma och pappa och mina underbara vänner, jag saknar er flickor!!!
Förra helgen hade vi altan-fest, alltså samlades vi som äger altanen och de som byggde den och hade en liten fest. Börje skulle som vanligt dra igång en massa tävlingar och för att se vem som höde till vilket lag tog alla på sig skitfula mössor eller tröjor eller både och. Just den här gången var det gult som gällde.

Pilkastning

Göran i gul mössa från Evertsberg

Göran och Håkan i matchande mössor och brillor

Farfar med dragspelet i högsta hugg. I bakgrunden skymtar den nya altanen som var anledningen till festen.

Ibland är Göran väldigt snygg!

Mormor har fyllt 70 och den här helgen skulle ordna kalas för henne. Jag var huvudansvarig för tårtorna. Åh, vilket kaos! från början hade vi bestämt att två tårtor skulle räcka, men när vi började räkna skulle två tårtor bara räcka till typ 30-40 pers och det skulle komma typ 80 pers på kalaset, så det blev till att baka en helvetes massa tårta...
Från början hade jag bestämt mig för att dekorera skiten med marsipanrosor och chokladblad, men efter att ha kavlat marsipan tills hela jag var helt skakis i musklerna la jag ner det. Jag blev hemskt osams med marsipanen och bestämde mig för att bygga en häst istället för fula rosor.

När jag hållit på med hästen ett bra tag tröttnade jag på det med och bestämde mig för att matcha mormors tavla (se tidigare inlägg på bloggen) och tårtdekoren, så jag gjorde fjärilar i marsipan som jag målade med mörk och vit choklad.
Peji hjälpte också till och efter mycket om och men och ungefär en veckas arbete blev det tillslut ett riktigt tårtkalas i Nusnäs bygdegård.


Peji kalasfin

Jag också kalasfin

Jag och Peji, glada och kalasfina!

Arbetet i full gång

Fjärilstårta utan kakao...

... och med kakao

Här är de förbannade marsipanrosorna

Och här tog fantasin slut...

Jag och min älskling

När festligheterna var slut åkte jag, Peji, Göran, brorsan och våra kusiner Tomas och Micke till Falun för att fixa brorsans lägenhet som är ett enda kaos sen hans ex bestämde sig för att renovera den och sen mitt i projektet drog sig ur och lämnade honom mitt i en riven lägenhet.
Tack gode gud för att Tomas går bygg och vet hur man fixar väggar med spackel och färg!!!


Jobb i totalt kaos

Peji är snygg även när hon jobbar

Brorsan jobbade också

Nu har jag suttit här och roat mig alldeles för länge igen... Måste packa.
So long!

Flyttpacka

Åh, vad jag hatar att packa! Det spelar ingen roll om jag ska packa för att vara borta över natten, en vecka eller helt enkelt packa alla mina saker inför en flytt - jag bara hatar att packa!!
Men flyttpackandet är nog den värsta sorten ändå, allt som varit fint blir fult, man blir förvirrad, "vad ska slägas, vad ska sparas", "åh, den här har jag inte sett på länge - kommer jag behöva den sen?". Så hittar man en massa saker man gjorde när man gick på dagis och måste bara sitta och titta på allt och vips har man bara kastat bort en hel dag på att sitta och stirra på sina gamla dagisalster. Vafan! Tittar man någonsin på sitt dagiskladd någon annan gång än när man flyttar? Om jag bara tar och slänger skiten nu så slipper jag titta på det nästa gång jag ska flytta...
Igår packade jag två kartonger och tog ner allt från väggarna. Mitt rum looks like shit. Se själva!

Skönt att jag slipper bo i eländet.

Jag och Göran köpte hämtmat på en kinarestaurang igår. Åh, så gott! Och så mycket billigare än att sitta där och äta. Kom undan med bådas käk för 129 spänn. Överkomligt.

Jag måste packa inför helgen också. Bläää!! Ska till Dalarna och hälsa på mamma och pappa och så ska jag jobba lite också

Målade en tavla

Idag har jag äntligen tagit mig tid att måla en tavla till min mormor som fyllt 70 år. Här är lite bilder på hur det gick till:

Det hela började med en blyertsskiss

Sen målade jag hela tavlan blå och använde mig av en papperstuss för att lyfta bort färg från fjärilarna. Sen var det bara att fylla i resten...

Och så här blev resultatet
Grattis mormor!!!

Och Madde, här kommer några bilder på din älskade och mycket trötta katt




Helt underbar liten katt

Helg mitt i veckan

Min helg kom tidigt den här veckan. Jobbade mån-ons och nu är jag ledig tors och fre. Skönt att vara ledig, men jag orkar inte göra nånting vettigt. Igår låg jag i sängen hela dagen och kollade på Sex and the City och idag har jag varit en kort sväng hem till mitt rum och vattnat och sen gick jag en sväng på stan. Försökte hitta nya skor för mina gamla luktar urk och läcker när det regnar, men jag hittade inga snygga skor alls. Hittade dock en väska som jag gillade väldigt mycket för 300 spänn, så jag köpte den istället.
Det blir inget Pitå heller för min del, Ingrid sa igår att hon hellre vill till Göteborg på Way out west, så vi bestämde oss för att åka dit istället. Rätt skönt, för då kan jag vara ledig den veckan när jag tagit ledigt för att åka till Pite.

Mina naglar är helt förstörda... Det blir så när man diskar hela dagarna på jobbet... Jag har egentligen ingenting emot att diska, det kan faktiskt vara ganska avkopplande, man kan stå där med sina egna tankar och bara diska, men jag blir så irriterad på att man får så fula händer av det.

Jag lyckades i alla fall gå till Konsum och handla och hem igen i mina Gucci-skor utan att få skavsår =framsteg! När jag skulle gå i dem första gången för typ ett år sen så fick jag tre blödanade skavsår på vardera foten innan jag hunnit gå i tio minuter. Mycket dåligt för så dyra skor! Jag borde faktiskt skriva och klaga.

Göran och katten sover. Jag vill också sova, men tillåter inte mig själv att sova på dagarna. Jag borde ge mig ut och springa! Herreguuuud vilken tjockångest jag har!!! Men sist jag var ute och sprang gick det så gräsligt dåligt, orkade ingenting. Skulle springa till Görans jobb och hämta honom och sen springa tillbaka hem med honom, men när jag kom dit var jag helt död, fick sitta på hans jobb i en kvart och lugna ner mig för att inte sprängas och sen fick jag  tillbaka hem. Så nu är jag rädd att det ska bli likadant igen om jag springer... Men det finns ju bara ett sätt att ta reda på om det blir så.

Brorsan och hans tjej har gjort slut. De hade en katt ihop. Katten heter Stefan och bor hos min bror eftersom tjejen blev allergisk. Nu har bror fått jobb och kan inte ha katten hemma själv hela dagarna, så katten måste hitta ett nytt hem. Jag vill ha katten!!!
Det skulle vara perfekt om han och jag kan bo i Skåne ihop, så kan mamma och pappa vakta honom när jag inte är hemma. Toppen! Dessutom skulle jag slippa vara ensam och alla skulle veta att han har det bra. Inga konstigheter! Jag bara måste få honom!

Nej, nu måste jag gå.

So long allihopa!!!


Boring söndag

Var till den Kungliga Huvudstaden igår. Skulle shoppa, men det gick inte så bra... Det var rea överallt och jag kan bara inte handla på rea! Helt värdelöst var det, gick bara och suckade och såg ledsen ut hela dagen.
Hade hoppats att Malin skulle vilja träffa mig och hålla mig sällskap, men hon var upptagen på sitt håll, så jag fick gå själv.
Jag hittade i alla fall ett linne som jag tittat på tidigare i våras på Karen Millen. Det var dyrt. Men inte lika dyrt som innan, så i hopp om att mina strejkande shoppingnerver skulle släppa loss köpte jag linnet. Hmmm, ååååångeeeest ekade det i huvudet hela dagen efter det... När sjutton ska jag ha det på mig? Jag får väl rama in det och hänga upp det på väggen så syns det i alla fall hur fint det är.
Efter att ha suckat mig igenom hela Stockholm gav jag till slut upp, Jag köpte lite nagelvårdsprylar på NK och begav mig sedag till Lagerhaus där jag köpte ett coolt påslakan med Elvis till Göran och en fantastiskt fin ugnsform till mig själv.


Väl hemma orkade jag inte laga mat, så jag åt en inte så näringsriktig middag bestående av vindruvor och salta pinnar och lekte manikyr på mig själv. Efter ca två timmar kände jag mig ganska nöjd med vad jag åstadkommit på mina händer och stekte en banan som jag glufsade i mig framför tv:n.


Se här så fina naglar man kan få om man lägger ner lite tid.

Zorro var trött när jag kom hem.

Här gosar mina favoritpojkar.

Idag har det också varit allmänt tråkigt. Det regnar som sjutton här i Uppsala.
Jag och Göran (och resten av hela Uppsalas befolkning) bestämde oss för att åka till IKEA. Det var sjukt tråkigt och jag köpte ingenting. Göran fick tag på fyra örngott och ett lakan.

Nu på kvällen har jag städat hela lägenheten, lagat mat och tvättat. Duktiga jag! Kanske borde träna också nu när Göran ska jobba.

Träningsvärk

Jag hatar att vara så otränad, får ju träningsvärk av ingenting... Tränade i typ 20 minuter plus en 40-minuters promenad igår och idag har jag så ont i hela kroppen att jag knappt kan röra mig. Herregud, det är verkligen inte bra! Ryggen är värst, jätteont gör det... Ajajaj!
image7

Har inget att skriva... Rätt tråkigt att ha semester... Här är en bild på Zorro förresten.
Nu tror jag att jag ska ta Göran med mig och åka en sväng med bilen.

Blåsor på fötterna

Jag skule försöka vara sådär fin igår, så jag tänkte att eftersom jag bara skulle gå hemifrån korridoren hem till Maddes lägenhet skulle jag nog klara av att gå i ett par högklackade skor som passade så bra till shortsen jag hade på mig... Skavsåren började kännas av redan i trappan på vägen ut, men när jag gick på plan mark så gick det ganska bra ett tag. Fick lov att stanna och tejpa fötterna efter sisådär fem minuter. Efter ytterligare fem var jag helt halt. Jag var dessutom tvungen att stanna på Konsun och köpa yoghurt och äpplen, så när jag kom hem var mina fötter totalt mörbultade och jag hade fått världens största blåsor på båda hälarna.
Varför är det så svårt att göra bekväma skor?? Förut var det inga problem alls att traska runt i höga klackar och vara fin, men nu går det helt enkelt inte att få tag i ett par klackskor som inte sabbar fötterna totalt! Nej, skotillverkarna har verkligen tappat stinget. Skäms på er!!!

Jag har klippt lugg nu igen. Jättefin! Fast övriga håret ser så tunt ut nu med den här jätteluggen som täcker up näsan halva huvudet... Men det är fint när det är uppsatt. Ska se om jag kan färga det nån dag, jag vill verkligen ha bort de här röda tonerna nu. Funderar på att lägga i några rosa eller lila slingor i det också. Emma, vad tror du?

Zorro var helt tokig imorse. Först åt han som en häst, vilket iofs var bra, eftersom jag tycker att han ätit lite dåligt de senaste dagarna, men sen ville han leka. Det ville inte vi!
Göran kände sig lite krasslig idag och bestämde sig för att stanna hemma från jobbet, så vi låg och halvsov när en viss liten katt bestämde sig för att anfalla våra fötter. Klor+fot+morgon är inte en uppskattad kombination kan jag säga!
Vi försökte ett flertal gånger stänga in katten och hans leksaker i köket för att få sova ifred, men det ville han inte gå med på och krånglade sig in i sovrummet flera gånger. Tillslut släppte jag ut honom för han var verkligen skitdryg!

Nu ligger Göran och sover.
Jag har precis tränat och duschat. Känner mig rätt duktig faktiskt!

Ska nog ta och värma på lite lunch nu, gjorde potatis- och löksoppa för första gången i mitt liv igår som vi ska ha till lunch idag. Hoppas den blev godare än skolans...

Kattvakt

Just nu bor jag och Göran i min vän Maddes lägenhet och tar hand om hennes katt Zorro. Han har inte varit hemma mycket sen vi flyttade in i fredags kväll, men nu på morgonen har han varit inne och ätit tonfisk och lekt med Göran. Jag själv är lite skraj för att leka med okända katter... Speiellt med tanke på hur Ingrid såg ut efter att ha bott här och vaktat katten några veckor i vintras...

Försökte göra bovetegröt till frukost idag, men herregud så äckligt det var!!! Det både såg ut och smakade som gammalt tapetklister. Fy sjutton! Ska försöka göra kakor av de där jäkla grynen istället.

Vi blev bjudna på middag till Tobbe igår kväll. Det bjöds på kyckling och färskpotatis och glass med jordubb- och rabarberkompott. Mmmm, jättegott!!
Göran glömde kvar sin mobil hos Tobbe, så idag får vi åka dit och hämta den.
Kanske ska titta förbi cafét en sväng också... Jag har verkligen inget liv! Så fort jag inte jobbar vill jag gå till jobbet och se hur de har det, för jag har inget annat att göra...

Funderar på att ta hit symaskinen och se om jag kan få ihop den där jäkla klänningen som jag började med för typ hundra år sen... det skulle ju vara bra om den blir klar innan sommaren är slut.

Jajaja, nu ska jag gå och klä mig.
Ha det så bra alla!!!
Stor kram!


RSS 2.0