Topprestaurang och kycklingslakt

Nu ska jag låta sådär gammal igen, men Herregud så fort tiden går!!! Det är helt sjukt! Jag hinner inte med! Det var bara nån vecka sen jag började skolan och har redan hunnit prova mer vin än jag vanligtvis gör på typ ett år i vanliga fall, vi har dessutom snart tenta på vin, vi har varit på studiebesök, jag har klappat en struts och imorgon ska jag jobba på Gastro, en restaurang som är rankad som nr 14 i Sverige av The White guide.
Studiebesök är roligt, det får en att känna sig lite som ett barn igen. Förutom att vi gör saker som de flesta barn aldrig gör... Vi besöker olika lyxrestauranger, går på matmässor och besöker kycklingslakterier. Att besöka ett kycklingslakteri är bland de värsta jag har gjort i hela mitt liv. Vi såg inget äckligt, det var inget blod och alla maskiner stod stilla, men lukten var helt vidrig! Och jag visste inte vad som skulle möta mig när jag gick in, det enda jag kände var den där sötaktiga, kvalmiga lukten och en hemsk känsla av panik.
Nåt som däremot var riktigt roligt var när vi besökte en strutsfarm. Det var riktigt skojigt! Vilka roliga djur! De såg så himla häftiga ut! Jag är helt tagen av dessa varelser och speciellt deras fötter, de har bara två tår på varje fot, helt sjukt att de ens kan stå upp.

Det trevliga med studiebesöken är att man ofta får smaka på sakerna som produceras, typ chips hos potatisbonden, struts i alla tänkbara varianter (leverpastej, korv, salami, rökt kött) hos strutsfarmaren och ål hos  åluppfödaren.

Jag längtar otroligt mycket efter att flytta in i min lägenhet. Igår var jag och beställde tapet och köpte tapetklister, färg och täckpapp. Åh, det ska bli så rooooligt!!!!
Och min älskling är och hälsar på mig nu i några dagar. Han kom i torsdags och åker nog hem imorgon, om jag inte kan hindra honom... Jag tycker att han ska flytta in med mig!!
Nä, nu ska jag åka och försöka få tag i en ny laddare till min kamera så jag kan lägga upp lite roliga bilder.
Puss och kram

Sömnproblem...

Åh, jag är så sjuk jävla trött!! Vet inte var jag ska göra av mig själv!
Sitter i skolan och försöker vakna, men det går inte så bra... Har typ inte sovit någonting alls inatt. Jag förstår inte varför jag vaknar så himla tidigt på mornarna och inte kan somna om, det är helt sjukt!
Vi ska ha datakunskap nu och det är sååå tråkigt! Hoppas verkligen att vi ska göra nånting roligare än att gå igenom Power Piont idag!
Ikväll ska jag i alla fall ut med Gudrun och dricka lite vin och äta lite mat. Det ska bli jätteroligt! Jag behöver verkligen gå ut och ha lite roligt.
Jaja, jag ska väl försöka skärpa mig nu.
Puss så länge!

Den som spar han har...

Jag är ledig från skolan idag. Det är meningen att vi ska jobba med våra vindruvspresentationer hela dagen, vilket jag har för avsikt att göra. Det började jättebra och jag och min "partner" Karin träffades vid tio och gick till biblioteket och satt och jobbade i tre timmar. Jätteduktiga var vi!
Men sen åkte hon hem till Malmö och jag kom av mig lite, så nu sitter jag här igen.
Jag vill färga håret! Just nu är det verkligen fult!! Tänkte att det är perfekt idag när jag är ledig och känner att jag har råd. Då kan jag dessutom sitta där och fundera. Jag tänker så mycket bra hos frisören! Men just idag har de stängt hos den frisören jag vill gå till. Skit! Får göra en hemma-färgning istället.
Och så hinner jag ju läsa Cosmo och få lite inspiration också.
Jag är verkligen trött!
Jag trodde att jag skulle kunna sova ut ordenligt i helgen, men det gick verkligen inte, även fast jag gick och la mig jättesent. I lördags vaknade jag 07.30 och i söndags vaknade 08.00 och kunde inte somna om. Det är verkligen inte likt mig, jag som kan sova bort en hel dag om jag får. Märkligt!
Det är i alla fall roligt i skolan, vi provar en massa vin och åker på studiebesök och lär oss en hel massa olika saker. I fredags var vi runt i Båstad och tittade på Skansenhotellet och deras restaurang Sand, vi gick runt och kollade VIP-rummen på Pepes Bodega och deras restaurang Papas och även Hamnkrogen. Tyvärr regnade det hela tiden, vilket inte var så roligt...


RSS 2.0