Birthday breakfast

Födelsedagar borde firas ofta och mycket, speciellt när man får tårta till frukost!


Huvudvärk

Igår hade jag 25-årskalas. Jag ägnade största delen av dagen åt att baka tårta, det blev en dröm helt i choklad. Chokladbottnar, chokladmousse med Daimkulor, vit chokladmousse och chokladsmörkräm. Tyvärr blev den ganska ful eftersom jag inte hade några verktyg att bygga dekorationer av, men smaken var det inget fel på, den var faktiskt en av de bästa tårtor jag någonsin gjort!

Kvällen i övrigt var mycket lyckad med tårta, vin och bowling. Jag är ruskigt dålig på att bowla, men det var kul ändå. Jag lyckades till och med slå en strike!

Det var ett bra kalas! Jag är mycket glad och lite förvånad att så många dök upp, jag trodde det bara skulle bli jag, Em och Guth.

Idag har jag sovit bort nästan hela dagen, har varit mer bakis än jag förtjänat. Eller inte direkt bakis som i illamående, men jag har haft sån gräslig huvudvärk att jag knappt kunnat röra mig. Det är nog ett tecken på att jag börjar bli gammal, jag fick aldrig huvudvärk dagen efter förut.

Jag har äntligen packat allting inför resan också. Jag tror jag har fått med allt som jag verkligen behöver och lyckades nästan fylla en hel resväska. Men Guttan har hjälpt mig packa och vi har tillsammans konstaterat att jag behöver varenda grej som ligger i väskan. Usch så nervös jag är! Jag har helt ont i magen. Fast det kan ju bero på att jag har bakis-ätit en massa tårta nu på kvällen också...

Nej, nu blir det sängen, måste försöka sova lite.



Fick en födelsedagspresnt av söta Emma på posten


Tårtbaket i full gång


Såhär blev den tillslut

   


Snygga skor.... Not!


Födelsedagsbarnet (ja, jag blir lika ful på alla bilder)


Glass

Idag var det dags för vårens första glass. Nikolina tyckte att vi skulle gå ner på stan och mysa lite i solen nu på kvällen och jag var inte sen att tacka ja, så vi drog iväg och köpte glass. Tyvärr hade solen försvunnit när vi kom ner till stan, så det var lite kallt, men glassen var god och det var trevligt ändå.


Nu är det verkligen dags att börja tänka på packningen inför New York.  Resfebern blir värre för varje dag och nu är jag orolig att jag inte ska hinna med att tänka igenom allt. Imorgon har jag fullt upp med tårtbak och kalas, på söndag kommer jag förmodligen vara gräsligt bakis och ska dessutom försöka hinna fånga lite sol och på måndag ska jag jobba hela dagen och sen ska jag åka till Falun. Tåget till Arlanda går strax efter klockan sex på tisdag morgon och då ska jag och Björn flyga till Köpenhamn och möta upp mamma och pappa där. Det kan ju bli lite spännande, speciellt med tanke på att mina nerver ligger utanpå kroppen och jag blir hysterisk av minsta lilla och Björn är en sån som åker till Tyskland med resväskan kvar på hallgolvet.


Hungrig är jag också. Måste fixa lite mat.

xoxox


Tårtinspiration

Igår var jag på inskolning på mitt nya jobb. Det känns än så länge helt okej. Lite snurrigt är det ju alltid att komma till ett nytt ställe med nya människor och ny kassa och nytt lagersystem, men jag tror att det ska gå bra.

När jag kom hem var det så himla fint väder att jag satte på mig bikinin och gick ut i solen och satte mig i en timme. Det var så himla skönt och riktigt varmt i solen.


När Isabelle kom hem bestämde vi oss för att vi skulle åka till Nordbytjärnen och springa lite. Jag sprang två varv runt tjärnen och uppför backen tre gånger i full fart. Vi kom på att vi verkligen gav allt om jag började lite före Isabelle, eftersom hon springer lite fortare än jag, så jag sprang för att hon inte skulle hinna ifatt och hon sprang och jagade mig. När vi kom hem kände jag att jag inte var riktigt så trött som jag skulle kunna vara, så jag fortsatte träna styrka. Det var riktigt härligt! Vi satte på lite musik och körde livet ur oss med armhävningar, sit-ups och hantelövningar.

När vi var klara var jag helt skakis och trodde än en gång att jag skulle få gräslig träningsvärk. Träningsvärken är dock inte alls så illa som jag trodde att den skulle vara. Antingen är jag mer vältränad än jag själv tror eller så gör jag någonting fel när jag tränar... Jag känner ju av det, men inte alls så mycket som jag förväntade mig.


Jag har suttit och samlat tårtinspiration inför lördagen, då jag tänkt ha lite kalas. Nu har jag äntligen kommit på vad jag ska göra och jag hoppas den blir lika bra som den är i mitt huvud. Jag är verkligen jättesugen på att baka nu! Det var längesen jag fick baka tårta. Synd bara att jag inte har några roliga verktyg. Jag funderar på att ge mig själv ett set med en spritspåse och några olika tyllar i födelsedagspresent, men det kostar 250 nok, så jag vet inte om jag anser mig ha råd med det. Men å andra sidan kommer jag ju köpa det nån gång, så varför inte nu när jag faktiskt behöver det?

Jag ska fundera ut hur jag ska dekorera tårtan, sen kan jag bestämma om jag behöver tyllarna eller inte.



Amanda

Drömde om min älskade Amanda häromnatten. Hon fattas mig så oerhört.




Sjampinjong

Haha, norrmän är så lusitga!


Shimmy Tote

Det blev ingen tur till skogen med utegruppen idag, istället stannade vi inne på förmiddagen och gick ut på dagisgården efter lunch. Ganska skönt ändå, men jag hade faktiskt sett fram emot att gå ut i skogen och elda och mysa.

Idag har jag fått min första födelsedagspresent av min älskade mamma. Det blev en svart klänning från Cubus. Tyvärr är den lite stor (den blir pösig i ryggen) och någon mindre fanns inte, så jag tror att jag ska byta den mot en blå i en mindre storlek imorgon.
 

Jag har även hittat den perfekta väskan. Shimmy Tote från Mulberry. Jag bara måste ha den. Problemet är prislappen... Den kostar 800... EURO. Jag funderar på om det är värt att lägga hela min New York-budget på en väska. Men det är inte bara en väska, det är en investering som kommer hålla hela mitt liv. Åh, jag vill ha den!! Snälla någon, ge mig denna underbara väska! Mitt liv är så tomt utan den.


Slutkörd

Jag följde med Em ut och tränade idag. Vi började med att ta bilen till Nordbytjärnen (just den delen gillar jag!), sen joggade vi runt tjärnen och efter det var det dags att fullständigt mörda mig med intervallträning i backe. Första gången jag sprang upp var det inte så farligt, andra gången var lite tyngre och tredje gången trodde jag att jag skulle dö. Jag sprang totalt åtta gånger uppför den fruktansvärda backen och är totalt slutkörd. Det känns lite bättre efter en stretchomgång, en dryg liter vatten och en lång dusch, men jag tvivlar starkt på att min kropp kommer kunna ignorera den här behandlingen och följaktligen kommer den straffa mig med svår smärta i flera dagar. Jag trodde jag skulle få grym träningsvärk förra gången jag sprang också, men det gick över förväntan faktiskt.

Hungrig är jag också! Nu blir det mat!

xoxox


Kvar

Det verkar som att jag blir kvar ett tag till i Norge trots allt. Kanske lika bra det, för vad annat vettigt finns det att göra? Idag pratade jag med chefen för skobutiken där jag var på intervju för ungefär en vecka sedan och det visade sig att jag fick jobbet. Jag tackade ja och nu har jag ångest. Jag hoppas verkligen att det var rätt beslut! Jag är livrädd att de ska bli sura både på Adecco och på dagiset och inte låta mig jobba mer. Jobbet jag fått nu är ju bara deltid, så det klarar jag mig inte på utan att ha nåt annat vid sidan. Och jag gillar ju dagiset! Jag får rita och leka och vara ute flera timmar om dagen, det är toppen!

Åh, jag hoppas verkligen att jag fattat rätt beslut!

xoxox


Tröttnat

Nu har jag tröttnat. Så lång tid tog det att bli mätt på Norge. Nu längtar jag efter solsken och palmer! Tyvärr finns det inte ett enda jobb att söka genom arbetsförmedlingen, så jag blir väl kvar här ett tag till. Det skulle vara lite elakt mot Isabelle att bara dra ifrån henne också. Det blir ju bara hon och jag i sommar när Em drar hem.

Jag har även funderat på att jobba i Nusnäs i sommar. De vill att jag jobbar på snickeriet under hela juli. Det skulle jag ju kunna göra eftersom jag har möjlighet att bo gratis där. Men jag vet som vanligt ingenting. Just nu är allting fruktansvärt snurrigt. Jag väntar svar från ett jobb som jag var på intervju för i förra veckan, jag ska på en till intervju på torsdag, jag vill åka härifrån och jag vill samtidigt vara kvar. Det skulle ju faktiskt vara ganska skönt att bo här i sommar också, vi har ju världens finaste uteplats med gräsmatta direkt utanför, så det finns ju världens solmöjligheter och det är ju det som är viktigt på sommaren.

Jag har lite lätt panik över New York-resan också, kunde inte somna inatt eftersom jag låg och grubblade över en massa saker som vad jag ska ha med mig och om jag kanske borde växla till mig lite dollar. Jag måste i alla fall föra över lite pengar från mitt sparkonto. Jag borde kolla upp lite affärer som jag måste besöka också. Herregud vad nervös jag är! Så nervös var jag inte förra gången!

Nej, jag måste nog börja tänka lite på packningen, lägga fram kläder, se vilka skor jag ska ha, vad som passar tillsammans. Jag får ju inte packa för mycket heller, jag måste ju ha plats över i väskan! I värsta fall får jag väl låna plats i brorsans väska, han brukar inte handla så mycket.

Här kommer lite bilder från helgen

 
Nikolina, Robn och Manne var och hälsade på på fredagskvällen


Fuldans


 

  
  
 


Jessheim 03.02

Blä, mitt nya jobb är verkligen skit! Skönt att det bara är en dag till att jobba där! Russinet som är ansvarig är verkligen helt hemsk! Nej fy, aldrig mer att jag jobbar där! Dagen gick relativt bra, inte många fel och bara några gånger som jag var tvungen att ursäkta mig och tala om att jag var ny på jobbet. Jag hatar att skylla på att jag är ny på jobbet! Om jag inte är tillräckligt insatt i jobbet borde de inte lämna mig ensam i kassan... Men det var ju precis så det var.

Kvällen blev i alla fall bra. Vi började med tacos och vin och sen kom Robin, Nikolina och Manne över, så vi såg på Robinson tillsammans och fortsatte dricka vin. Kvällen slutade med utgång, men inte alls lika mycket dans som jag hoppats på. Vanligtvis brukar vi stanna ute till stängning, men nu är jag hemma fast klockan knappt slagit tre, och då har jag ändå gått hela vägen hem i höga klackar.

Jag hade premiär för min blommiga kjol ikväll också. Åh, jag älskar den kjolen! Och naturligtvis hade jag på mig de senast inköpta skorna som är heta som få. Kallt, ja, men lätt värt det!

Bilder kommer sen, nu kryper jag till kojs och sover min väl behövda skönhetssömn.

xoxox


God natt!

Ostkakan blev god, men lite för mycket ägg och lite för lite ost... Får prova igen en annan dag. Har även avnjutit ett par glas rosévin och njutit av min fredagskväll. Nu är det sängen som gäller så jag är pigg och glad på jobbet imorgon. Jag vill egentligen inte jobba, men det blir i alla fall lite mer pengar att röra sig med.

God natt!

xoxox


Inskolning

Idag har mina dagisbarn drivit min till vansinnets gräns, alla har varit helt galna! Dessutom har vi bara varit två vuxna (det ska egentligen vara fyra), men jag var ändå på ganska bra humör när jag kom hem.

Jag har fått extrajobb på Plantagen på lördag och söndag, så jag skulle dit på "upplärning" ett par timmar idag på kvällen. Jag tänkte inte ens att det skulle bli som "jobb" utan snarare en liten rundvandring i butiken och en kik på kassan... Ja, just det, in my dreams! Jag kom in i butiken, hittade tanten som var butiksansvarig (som för övrigt var gammal som gatan och skrynklig som ett litet russin och lätt förvirrad), fick en tröja att ha på mig och sen bar det iväg till kassan och där fick jag stå, ensam, i två timmar. Jaha... Det var ju kul... Eller inte. Shit vad korkad jag kände mig! Jag hatar sånt! Det var ingen som sa någonting om vad jag ska tänka på, hur jag rättar ett fel om det skulle bli nåt, det var ingenting! Bara "här slår du in kontanter och här slår du in kort, hejdå". Det slutade ju naturligtvis med att jag fick ringa efter tanten ungefär tjugofem gånger på en halvtimme för att fråga om olika småsaker. Jag hatar verkligen sånt! Kunde de inte bara låta någon stå bredvid mig i de två timmarna jag skulle vara där? Usch, nu vill jag inte alls jobba imorgon! Men det är ju bara två dagar, jag kommer klara det! Och jag kommer dessutom uppskatta dagis mer efter det här!

Nu ska jag kolla om ostkakan jag har i ugnen är klar. Måste få tröstäta lite!!

xoxox


Jag gjorde det!

Jag gjorde det! Jag sprang! Fan vad bra jag är!! Fast jag får väl erkänna att jag inte sprang hela vägen. Så fort jag började jogga fick jag håll, så jag insåg ganska snart att jag måste byta taktik för att inte ge upp på fem minuter. Jag kom på att intervallträning var svaret på problemet. Jag överträffade faktiskt mig själv med att gå/springa den vanliga vändan på ca 5 km. Jag har en känsla av att den här lilla turen kommer förfölja mig i flera dagar i form av outhärdlig träningsvärk, men vill man vara fin får man lida pin, som det heter... Jakten på den perfekta sommarkroppen fortsätter... Kanske skulle ta och plåga armarna också innan det är dags för duschen, jag kan ju lika gärna ha träningsvärk i hela kroppen på samma gång.

xoxox


Ut och spring!!

Ännu en jobbdag avklarad. Igår var jag så nöjd med min insats på jobbet, jag gjorde verkligen allt jag kunde, men idag har jag inte gjort just någonting... Har mest suttit och ritat åt barnen. Idag var det sjöjungfrur som gällde, har man ritat en så kan man vara säker på att få rita tio till. Men jag klagar inte, jag mår hur bra som helst när jag får sitta där och rita till ungarna. Idag fick jag beröm också! Christina från Adecco ringde och skulle kolla läget och passade på att säga att de är mycket nöjda med mig där jag jobbar och att de tycker att jag är jätteduktig och bra. Sånt värmer!

Nu ska jag göra nånting som jag inte gjort på flera månader: jag ska ut och springa. Jag har så mycket spring i benen att jag helt enkelt måste ut! Sist jag sprang fick jag jätteont i knäet, så jag hoppas att det går bättre nu.

xoxox


Rättelse

Det blev inte MNK och skvaller, istället blev det 80-talsmusik och en god bok. Vi gick till biblioteket med dagis idag och jag blev så gräsligt sugen på att läsa och när jag nämnde det för Isabelle gav hon mig en bok som hon lånat av sin syster, så nu har jag suttit hela kvällen försjunken i den härliga boken.

Just nu har jag gjort ett litet uppehåll i läsandet för att se på Rent Hus, ett helt underbart program som inspirerar till storstädning i hela huset. Men det får bli en annan dag, för så fort jag tittat klart ska jag fortsätta läsa.

xoxox


Vårstädning

Idag har jag gjort någonting som jag egentligen är alldeles för bekväm för: jag har vårstädat cykeln. Jag har tvättat den, pumpat däcken och provcyklat den. Jag cyklade till jobbet fram och tillbaka för att kolla hur lång tid det tog. Cykelturen tog cirka en halvtimme och nu är jag helt säker på att jag kommer ha träningsvärk imorgon.

Jag vill egentligen ut och springa när jag ändå håller på, men om jag både cyklar och springer på samma dag med en helt otränad kropp kommer jag inte kunna ta mig någonstans på flera dagar, så det är nog bäst att låta bli.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag krypa ner i soffan eller sängen och lyssna på Mammas Nya Kille och läsa underbart skvaller resten av kvällen.

xoxox


SATC

Nu är jag tillbaka i Norge efter tio dagars påsklov. Jag har haft det riktigt bra, men nu är det faktiskt skönt att vara här igen. Jag fick börja jobba på en gång också, vilket också känns väldigt bra. Och imorgon ska jag på intervju på en skobutik. Jag är jättenervös och hoppas verkligen att jag får jobbet. Det skulle sitta så fint med lite extrapengar!!

Ikväll blir det film hos Lotta. Vi ska se Sex and the City-filmen, vilket jag faktiskt inte gjort sen jag såg den på bio. Hon kommer säkerligen vilja köpa godis och jag kommer med största sannolikhet inte kunna stå emot. Fan. Jag måste skaffa mig lite disciplin!

xoxox


Ingen rast, ingen ro

Nu är jag tillbaka i stugan i Gesunda efter en helg i Sälen. Inte heller nu tillåts jag slappa på min semester, för nu ska vi packa ner köket som ska byggas om. Jag och mamma har packat hela eftermiddagen medan pappa har haft totalkoll på tv:n åt oss.

Björn och Sara har åkt tillbaka till Falun, eftersom Björn börjar jobba vid halv fem imorgon bitti. Mamma och pappa drar till Skåne imorgon på morgonen och jag åker till Norge på eftermiddagen. Det ska bli riktigt skönt att komma hem och komma igång med vardagen igen, börja äta lite bättre och kanske till och med börja motionera lite. Det har blivit alldeles för mycket godis, vin och potatis under påsken.


Jag fick en tröja av Börje som han inhandlat i Miami -89


Utsikten från huset där vi barn fick bo hos mormor och morfar är riktigt fin.


Packningen i full gång


Tyngden på dalskidan, älskling!!

Idag har jag åkt skidor för första gången på sisådär sju år... Jag var så oerhört rädd i början så jag trodde att jag skulle stanna i barnbacken resten av dagen, men jag klarade att komma över min lifträdsla och hade en fantastiskt bra dag i backen! Tyvärr var det ganska dåligt före, men strålande solsken och en i övrigt underbar dag.

Jag kunde dock inte låta bli att tänka på Sällskapsresan under i stor sett hela dagen....
Mitt på dagen åkte vi hem till mormor och morfar för att äta lite grillad korv och sen bar det av till backen igen. Tyvärr fick bror ont i fötterna på en gång, så han gav upp efter lunchen. Vi övriga åkte lite till, men vi gav också upp ganska snart. Jag har en känsla av att jag inte kommer kunna ta mig ur sängen imorgon... Kommer ha träningsvärk i alla muskler i hela kroppen.

När vi kom hem var det dags för lekar och påskmiddag. Börje stod för lekarna och som vanligt stod pilkastning på schemat. Som tur var hann vi med några andra lekar innan det var dags att kasta de fördömde pilarna. Jag gillar inte lekar och allra minst pilkastning. Jag hamnade i samma lag som min moster och vi slutade som trea från botten... Jag trodde faktiskt vi skulle hamna allra sist, men det gjorde vi alltså inte.

Jag ska nog ta och plöja igenom några avsnitt av SATC innan jag somnar ikväll igen. Mycket bra, mycket bra!

God natt!
  
Sara provar pjäxor, Sara och Björn i liften och Sara i backen.


Micke och Björn hittade en bänk mitt i backen


Tomas är något av det häftigaste som någonsin vistats i ett par skor...


Korv och saft hos mormor och morfar


Idolbild av Börje. Kommentarer helt överflödiga!!


Sälen 00.02

Under eftermiddagen och kvällen har vi "barn" hållit till i vårt hus och spelat kort och ätit godis. Det har varit riktigt kul och faktiskt inte gått så dåligt för mig som det brukar... Vi åkte bort till backen också för att kolla föret inför morgondagen. Jag tror att det är en jättedålig idé att jag vid 25 års ålder ska lära mig åka bräda, men det verkar de andra inte tycka. Tyvärr är vädret väldigt benbrottsvänligt och jag glömde alla mina vinterkläder i Mora. Ja, vi får väl se hur jag gör. Jag skulle hur som helst behöva ta mig ut och röra på mig lite efter allt godis och onyttigheter jag har satt i mig de senaste dagarna. Gud vad mycket skräp jag utsatt mig för! Det blir skärpning när jag kommer hem! Nu blir det några avsnitt av Sex and the City.

xoxox


Will work for food

Jag ska aldrig bli lastbilschaufför. Aldrig i hela mitt liv! Vilket jävla jobb!! Jag hjälpte Björn på jobbet igår. Halv fem gick vi upp. Bara det, liksom! Det var meningen att vi skulle börja jobba vid halv sju, men då var det kö för att få lasta på åkeriet, så vi fick börja med att sitta av en timme i bilen. Sen lastade vi på grejerna vi skulle ha med oss och kom iväg vid 8.15. Då drack vi lite kaffe ur termos och hade det ganska bra hela vägen till Orsa. Där gick allting ganska smidigt att lasta av och så blev vi bjudna på lunch på Daisys. Helt underbart! Vilket ställe! Genomsnälla människor som gav oss mat bara vi bar ner grejerna i källaren. Maten bestod av hamburgare, pommes, dricka och kaffe. Helt gratis! Tusen, tusen tack!!

Sen drog vi vidare mot Älvdalen. Att det ens bor människor i Älvdalen är ju märkligt. Vad som var ännu märkligare var att det var rusningstrafik när vi kom dit. Varenda bil i hela Älvdalen skulle ju naturligtvis ut och köra och parkera utanför alla lastkajer bara för att vi skulle dit. Hallå, rusningstrafik i Älvdalen! Går det?

Vi trodde att dagen skulle bli ganska soft med bara halvfull bil, men det blev ändå en tolvtimmarsdag på 35 mil med ungefär en miljon mer eller mindre omöjliga stopp och grinig personal. Att lastbilschaufförer blir överviktiga är för mig ett mysterium! Det kan i alla fall inte vara de som kör distribution som lägger på hullet, för jävlar så slitigt det är.

Efter jobbet drog vi till Falun, packade bilen och hämtade Sara och sen var det bara att dra iväg mot Mora igen. Vi spenderade natten i stugan i Gesunda och imorse var det återigen dags att förflytta sig. Vi träffade moster med familj i Mora och sen åkte vi i samlad tropp till Sälen för att träffa mormor och morfar. Jag gillar att spendera påsken här, det gör vi nästan jämt, vår familj, kusinernas familj och mormor och morfar.


Vi är ganska trötta idag. Micke har snott tresitssoffan själv där han ligger och sover, Tomas har vecklat ihop sin tvåmeterskropp i en fåtölj där han sover och Sara och Björn sitter och myser i tvåsitssoffan. Jag tror att jag också ska vika ihop mig och sova en stund, jag är fortfarande helt slut efter gårdagen och en allmänt slitig vecka med många vänner och lite för mycket vin och sena nätter. Nu ska jag verkligen bara slappna av under resten av min semester!

xoxox


Inte som planerat

Det blir aldrig riktigt som jag planerat när jag ska resa någonstans. Det var meningen att jag skulle åka till Mora, men istället hamnade jag i Falun. Jag skyller det helt och hållet på Björn! Han ringde när vi var i Ludvika och ville så gärna att jag skulle vara hos honom till imorgon och åka med honom och Sara upp till Mora. Han ville ju naturligtvis att jag skulle hjälpa honom på jobbet också, både idag och imorgon. Jag gick upp före sju imorse, lagade lite mat och packade bilen, sen åkte jag och mamma vid tio-tiden från Helsingborg. Vi var i Borlänge (där Björn jobbar) strax efter 18 och då var det bara att hoppa in i lastbilen och börja jobba. Han hade dessutom lyckats bli tilldelad åkeriets sämsta bil. Jippi. Jag var skapligt trött när vi kom hem vid halv nio. Men det tog bara drygt två timmar innan vi var klara. Imorgon blir det nog värre, då ska vi till Älvdalen. Vi börjar halv sju och måste alltså åka härifrån ungefär klockan sex. Åh, vad skönt det är med semester!

22:an, Skitbilen!


Lillebror i skitbilen


Andra sidan sundet

Nu är ännu en dag i Helsingborg avklarad och jag är dödstrött! Imorse kom Maggan över på frukost, vilket blev en jättekort frukost på ca en halvtimme eftersom jag skulle till optikern. Vi hastade iväg till Väla och jag fick mina mycket efterlängtade linser. Äntligen!

Jag köpte även ett par helt oemotståndliga rosa ballerinaskor.

När Maggan drog iväg till jobbet åkte jag in till stan igen för att träffa Hargitta. Vi träffades utanför Knutpunkten och tog båten över till Helsingör. Där strosade vi omkring ett tag tills jag fick skavsår. Dumma Frida tog naturligtvis på sig sina nya skor... Dålig idé! Jag fick köpa plåster för att kunna fortsätta gå.

Annars hade vi en riktigt trevlig dag på andra sidan sundet, vi åt kebab och jag fyndade två lådor vin som får följa med hem till Norge.

Imorgon bär det av till Mora och på fredag drar vi vidare till Sälen där påsken ska firas. Det ska bli så skönt! Bara göra ingenting! Fast så kommer det ju naturligtvis inte bli, jag kommer förmodligen stressa massor som vanligt.

Men nu är det dags att sova, det blir en lång dag imorgon.


Hargitta i Helsingör!!


Besök i Mölle

Helsingborg leker "Hela havet stormar". Det är tydligen match ikväll och överallt man går hör man folk som vrålar och är helt galna. Det är nästan så jag önskar att jag var intresserad av sport för att få vara med och känna stämningen, men nej, jag orkar inte bry mig, jag har fullt upp med mitt eget och just nu innebär det att njuta så mycket jag bara kan av min semester.

Idag har jag och Anna varit ute i Höganäs och hälsat på Jonas och katterna i nya huset. Vi köpte med oss frukostmackor och en vetelängd, så vi satt hemma hos Jonas och drack kaffe och åt frukost och hade det jättemysigt. Sen bestämde vi oss för att åka ut till Mölle och titta lite, för det är en av de absolut finaste platserna på jorden. Jonas jobbar dessutom som kock på Grand Hotel i Mölle, så vi fick en visning av köket och restaurangerna och fick dessutom se på utsikten från baksidan av hotellet. Det är ju ännu finare på sommaren, men man blir ju helt tagen av hur fint det är oavsett tid på året.


När vi kom tillbaka till Helsingborg satte jag och Anna oss på balkongen och drack lite vin och myste och njöt av det fina vädret, lyssnade på musik och snackade skit. Det var så härligt! Sen blev det dags att dra ner på stan, eftersom jag och Cajsa skulle ut och äta middag. Vi hade bokat bord på Inom och bestämde oss för att dela på en flaska vin till maten (har man semester så har man!) och vi hade en supertrevlig kväll!! Cajsa, tack igen för underbart sällskap!!


Egon


Torsten


Jonas Hus


Utsikten över Mölle från hotellet

  
Fine Dining-delen Maritim, hotellkatten och köket


Hotellet sett från hamnen


Jonas och Anna

Kalas

Det är vår i Helsingborg. Helt underbart!! Igår var det helt fantastiskt väder och när jag vaknade vid åtta strålade solen som aldrig förr, fåglarna kvittrade och blommorna blommade.

  

Efter frukost åkte jag, mamma och pappa iväg till mitt förråd där jag förvarar hela mitt liv och letade fram alla mina älskade skor och en hel drös med kläder. Jag blev så glad när jag hittade allt som jag saknat så länge. Frågan är bara hur jag ska få plats med allt i Norge. Jag ska nog ta det mesta till Mora, så jag kan byta ut kläderna allt eftersom.


 
 

Efter turen till förrådet gick vi ner på stan och satte oss på Hamnkrogen och drack lite vin och efter det gick vi och köpte lite olika ostar och sen gick vi hem och satte oss på balkongen och åt ost och drack mer vin och tittade ut över Danmark. När jag satt där insåg jag att det inte blir mycket bättre än så.




På kvällen var det dags för kalas. Maggan fyllde 30 och hade fest. Det var skitkul! Det bjöds på trerätters, skumpa, vin och tårta. Jävlar vilket lyckat kalas!! Vid tretiden när festen tagit slut drog de fem återstående partydjuren ner på stan för att gå på Cantina. Vi fick drinkar i baren och dansade som galningar tills de stängde vid fyra. Då bestämde vi oss för att dra vidare till Le Cardinal, men när det visade sig att de skulle ha 120 spänn i inträde för den sista halvtimmen tröttnade jag och gick hem. Jag hade sjukt ont i fötterna med skavsår överallt, men jävlar vilka snygga skor jag hade.

Jag ramlade in hemma runt klockan fem på morgonen med bultande huvudvärk, men med en bra känsla i kroppen. Det måste vara för att jag har fuldansat hela kvällen. Det är en grej som Johan i Uppsala har lärt mig, man ska dansa som om ingen annan ser en, för då har man så jävla kul!



Födelsedagsbarnet Maggan


Dagen idag har inte varit lika kul. Jag är precis så bakis som jag förtjänar efter en sån kväll. Jag sov till halv ett och har i princip inte gjort någonting på hela dagen. Vid 18-tiden träffade jag Anna som också var bakfull. Vi gick och åt på McDonald's och när vi hade ätit gick vi ut och gick. Det var en fantastiskt vacker kväll nere i hamnen, fast det var riktigt kallt.
   






Mitt gamla jobb ligger fint mitt i hamnen



Always You

Nu ska jag dra iväg till förrådet. Har laddat med ordentlig frukost bestående av ägg och bacon. Kanongott! Mamma vet vad Frida vill ha!

Alla som inte ska till förrådet kan stanna hemma och lyssna på Sophie Zelmanis underbara underbara sång Always You.
Enjoy!

Helsingborg 01.05

Hela dagen idag har varit knäpp. Jag har varit knäppare än vanligt. Jag har haft ont i magen av nervositet inför hemresan. Vi hade brandövning på jobbet, då blev jag nervös över det (jag har aldrig varit med om brandövning förut). Jag glömde matlådan hemma och fick äta mackor till lunch, då fick jag ont i magen av det också. Sen tänkte jag att eftersom jag ändå ätit mackor kan jag ju lika gärna äta lite godis också. Sen fick jag ännu mer ont i magen. Dumma, dumma Frida!

När arbetsdagen var slut var tanken att jag skulle skynda mig hem och åka iväg så fort som möjligt, men det tog ju som vanligt ungefär hundra år innan jag var klar med allt. Först var jag tvungen att krama alla barnen och önska dem glad påsk, vilken var väldigt mysigt, sen skulle jag bara hem och äta lite snabbt, men då kom jag på att jag skulle packa lite mer saker, bädda sängen, lämna in tim-listor till Adecco och göra någon form av matsäck. Det blev en pet-flaska med fil och en bit brie. Em och Guth skrattade åt min mat och tyckte jag var knäpp, men det var kanon!


Det var fantastiskt fint väder när jag åkte, men det mulnade på strax söder om Oslo och i Göteborg kom dimman. Jag såg typ ingenting från Göteborg till Varberg. Sen lättade dimman och i Skåne var det stjärnklart.


Jag är mycket glad att folk inte ser (eller hör!) mig när jag kör bil. Jag är helt galen och vrålar med i alla sånger som spelas på radion, lipar åt folk som kör som idioter och är allmänt skum. Jag har helt sjungit slut på rösten efter sex timmar i bilen. Jag tror det som pajade halsen var när jag vrålade med Mando Diao i låten Dance With Somebody. Efter det var det kört.


Eftersom Skåne helt saknar radiomottagning fick det bli mitt älskade band från -95 sista stunden i bilen. Tack Peji, det bandet håller än!


När jag körde in i Helsingborg kom som vanligt den vidriga stanken av soptipp smygandes in i bilen och jag blev som vanligt helt illamående. Jag fattar inte att de inte flyttar den där jävla soptippen!!

Men på något sätt kändes det ändå bra att komma hit. Det är ganska precis fyra månader sen jag flyttade härifrån och det känns ganska lagom att komma hit nu.

Nu sitter jag i min tältsäng i vardagsrummet hemma hos mamma och pappa och spanar ut över Öresund och lyssnar på musik och har det ungefär så bra som man någonsin kan ha det, förutom lite lätt huvudvärk.

Imorgon ska jag äntligen åka till mitt förråd och hämta ut saker som jag saknar. Jag är rädd att jag kommer plocka ut det mesta som går att stuva in i bilen, jag saknar allt!


Men om jag ska orka leta efter allt jag saknar måste jag nog sova lite först. Vi hörs!

xoxox


Musik

Fan vad jag vill kunna skriva musik! Nästa mål är att lära mig spela gitarr! Jag undrar om mina kära sambos blir galna på mig om jag tar hit min gitarr. Jag behöver ju inte spela när de är hemma...

Jag måste måla en tavla! Precis nu!

xoxox


Packa Fridas kappsäck

Nu har jag packat allt jag tror att jag behöver under påskledigheten. Mycket saker blev det, men så blir det när man är materialist. På lördag ska jag, mamma och pappa ta en tur till mitt förråd och hämta ut lite saker som jag absolut behöver, som typ en miljon par skor, vårjackorna och en hel drös med kläder. Var sjutton ska jag göra av allt?? Jag kanske borde rensa ur lite här och ta med det jag inte behöver... Ja, det ska jag nog göra!!

Jag gjorde världens enklaste lunch idag, lufttorkad skinka, sparris och lite parmesanost. Så otroligt gott och det tog väl typ fem minuter att sno ihop. Fort ska det gå! Jag hade gärna toppat hela anrättningen med några oliver också, men jag tyckte det var onödigt att öppna en hel burk nu när jag ska vara borta så pass länge.


Nej, nu måste jag sätta fart igen, shit vad långsam jag är!!

xoxox

Vaken och glad

Det finns olika sätt att vakna på, vissa bättre än andra. Idag är en av de bättre dagarna, solen skiner, jag är pigg, jag har gjort kaffe och sitter och lyssnar på Mammas Nya Kille på p3's webradio. Helt underbart! Det verkar inte som att jag kommer få jobba idag, vilket faktiskt är ganska bra eftersom jag har massor att ordna med inför ledigheten, jag ska sätta in pengar på banken och betala hyran till Em, packa allting som jag kan tänkas behöva under påsken, komma på vad jag ska ha på mig på Maggans fest, sola och laga mat. Fullt upp med andra ord.

xoxox


Bra dag

Jag har jobbat idag. En riktigt bra dag hos mina favoritbarn på Gul avdelning. Barnen har varit jättesnälla hela dagen, solen har strålat som aldrig förr och allt har varit jättebra! Jag fick börja dagen med att fixa födelsedagskaka åt Mari-Ann som fyllde år, sen gick tiden jättefort fram till lunch, efter det gick vi ut en liten sväng och efter det fick jag gå tillbaka in i köket och påskpynta och koka ägg.

Jag ska på 30-årskalas i helgen och som vanligt har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig. Jag har hört ryktas om att det ska vara glamour-tema på festen. Jaha, vad sjutton har man då på sig? Leopardklänningen kanske...

Usch, jag är lite nervös över att köra hela vägen dit med vägtullar och grejer. Men det gick ju utan problem hit, så varför skulle det bli problem nu? Jag måste sluta oroa mig för saker innan de ens inträffat!

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen!

xoxox


RSS 2.0