...

Min farmor har gått bort. Pappa ringde mig i söndags och sa att hon fått en ny stroke och att hon låg medvetslös på Mora lasarett och att det såg riktigt illa ut.

Jag bestämde mig på en gång för att åka dit och vara med farmor under hennes sista dagar.

 

På måndagen slängde jag mig i bilen och körde till farfar i Mora där pappa och Björn redan var. Jag fick lite mat i magen och sen åkte vi upp till sjukhuset för att vara hos farmor. Hon låg helt stilla i en säng och andades oregelbundet. Såg så liten ut.

När vi suttit hos henne ett tag kom läkaren och sa att röntgenbilderna av hennes hjärna hade kommit, så vi gick in i ett annat rum och fick se på bilderna. Det var ingen tvekan om att det var riktigt illa och läkaren sa att det var det värsta han sett.

Vi bestämde oss för att sitt hos farmor i skift och att jag och pappa skulle ta första natten, så vi åkte hem och packade ihop lite saker och åkte återigen upp till lasarettet. Under natten turades vi om att sova i en bäddsoffa som vi fick låna och vid sjutiden bytte farfar av oss.

 

Andra natten var det jag och Björn som hade första vakten från 20 till midnatt, då pappa kom och löste av oss. Det var meningen att jag skulle åka dit igen vid niotiden på onsdagsmorgonen, men jag hade helt missat det, så pappa åkte istället för mig. Jag skulle precis börja laga lunch åt oss när min mobil ringde. Det var pappa som ringde och berättade att farmor lämnat oss.

 

Jag farfar och Björn kastade oss in i bilen och körde direkt upp till sjukhuset.

Jag har aldrig sett en död människa förut och det var en oerhört konstig känsla. Det var hennes kropp, men bara som ett tomt skal som låg där och precis där och då började jag tro att människor verkligen har en själ, för hennes själ var inte där.

 

Min farmor lämnade oss 25/11 kl 11.32.

 

Jag hoppas att du har det bra där du är!

 
 
 
 
   


I'm not dead...

För er som undrar kan jag säga att jag fortfarande är vid liv. Anledningen till att jag inte bloggat alls den senaste tiden är jag glömt det. Haha, jag trodde aldrig att jag skulle glömma min kära blogg, men det har jag alltså lyckats göra.
Anledningen till att jag glömt någonting som betyder så pass mycket för mig är att det än en gång händer ganska mycket i mitt liv. Det största som hänt sen sist är att jag flyttat ut ur lägenheten. Jag kände att jag inte orkade mer när det kom in ännu en tjej och vi alltså skulle bo fem tjejer på 40 kvm, så då drog jag. Det är en ganska tillfällig flytt och jag flyttar nog tillbaka hem igen när det blir lite mindre folk i lägenheten, men under tiden bor jag hos kompisar. Förra veckan bodde jag hos Tonje och den här veckan hänger jag hos Nikolina. Jag bara hoppas att de andra hittar boende så snart som möjligt, så jag slipper hålla på att flytta runt.

Igår hade jag en riktigt bra dag på dagis. På förmiddagen skulle jag och de lite större barnen gå ut en stund, så vi klädde på oss och gick ut. Ute på gården hittade jag en fotboll, så jag kom på den briljanta idén att jag och barnen skulle sparka lite boll och att jag verkligen skulle gå in för det, så vi började sparka och jag började jubla och heja och springa efter bollen och både jag och barnen hade skitkul. De kunde inte sluta skratta och jag sprang så jag blev helt svettig.
Lite senare på eftermiddagen när jag satt på golvet med ungarna kom tre av dem på att det var jättekul att trycka ner mig på golvet och bilda hög på mig, så där låg jag på golvet med tre tvååringar på mig som kittlade mig och som jag kittlade tillbaka och alla skrattade hysteriskt. Det var så himla mysigt!

Nu är det dags att äta lite frukost och sätta igång med min dag. Solen skiner för en gångs skull, så jag vill ut och göra det mesta av dagen.xoxoxNy kjol

Igår köpte jag en jättemysig tröja och en helt fantastisk kjol


xoxox


 
 
 
 


Morgonstund...

Klockan är 08.44 och jag har varit vaken i lite drygt två timmar. Det är bara jag som är vaken och jag ligger kvar i sängen och njuter av att det är tyst och stilla.

Jag har legat och läst lite i min bok och kollat runt på mina favoritbloggar och haft en riktigt mysig morgon.

Anledningen till att jag är vaken så gräsligt tidigt en lördag är att jag måste gå och lägga mig tidigt ikväll, eftersom jag börjar jobba 4.30 på söndag morgon. Ingen normal dygnsrytm här inte!!

Det är ganska skönt att vakna tidigt ändå, att få en hel dag när man är ledig.

 

Jag är så sugen på att baka. Jag vill baka maffiga muffins och härligt matbröd, knåda, pensla, spritsa och pilla. Vi får se vad dagen bjuder på i övrigt, men lite bakning ska jag nog hinna med!
xoxox

 
 
 
 
 


Sjuk...

Den här veckan har jag ägnat åt att vara sjuk. Jättesjuk. Har haft feber och så ont i kroppen att jag knappt kunnat röra mig. Jag har förflyttat mig från sängen till soffan och bara sovit hela tiden.

Igår var jag tvungen att gå till Kiwi och köpa mer febernedsättande, så jag klädde på mig och gick ut i vinterlandet. Det var första gången jag varit ute på hela veckan och när jag kom hem var jag helt blöt av svett, så jag passade på att ta en dusch också. Mycket skönt och mycket välbehövligt.

Och idag mår jag helt plötsligt bra. Inte så jag är uppe och dansar, men utan feber och med mycket bättre humör, så jag ägnar min dag åt att städa lite och lyssna på skön musik.

 

Coola killar i AC/DC... Jag älskar att alla ser stenhårda ut utom han till höger som står och garvar! Haha!
 


Igår bjöd Maria och Em på gratis underhållning när ryggar skulle knäckas och folk skulle lyftas hit och dit. Hysteriskt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tror verkligen att jag kommer sakna er den dagen vi inte bor tillsammans längre.
Kärlek till mina fina flickor!xoxoxox


 
 
 
 


Lördagen...

På lördagskvällen blev det lite spontant en fest här hemma. Frida som gick i min klass i gymnasiet och Ylva som gick i klassen över oss kom på besök och Erik, Nikolina och Tonje kom också och tillsammans hade vi en jättetrevlig kväll.
 

Det kom två små spöken som var så himla söta, så vi gav dem godis och tog kort på dem.

 

 

 

 

Söta Erik och Nikolina

 

 

 

 

Erik, Ylva och Frida

 

 

 

Jag

 

 

 

 

xoxox

 

 

 

 

 


Fredagen

I fredags var jag i Oslo på föreläsningar och personalfest med dagis. Det var en mycket lyckad dag och den första föreläsningen var den bästa jag varit på i hela mitt liv.

På kvällen var det trerätters på Wallmans. Maten var sådär, men underhållningen var bra och jag hade en kanonkväll! Tyvärr hann jag inte dansa någonting eftersom jag var tvungen att ta sista tåget hem. Hallå Norge, hur svårt ska det vara att sätta in en jävla nattbuss mellan Oslo och Jessheim??

 

Lördagsmorgonen spenderade jag i soffan där jag åt en härlig tvåtimmarsfrukost och bara slappade. Fantastiskt! Det allra bästa med att vara ledig är nog frukosten, att bara kunna sitta i soffan med pyjamas och dricka kaffe, läsa lite bloggar och bara njuta av livet.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

xoxox

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0