Hej Skåne!

Nu är jag äntligen hemma hos mamma och pappa i Skåne.

Flytten gick bra, men jag har verkligen insett hur otroligt mycket saker jag äger. När jag kommer hem från Australien ska jag gå igenom precis alla mina saker och sälja/slänga minst hälften.

 

Resan hit gick också bra. Jag åkte strax efter sju från Falun och var framme strax efter två i Helsingborg. En kisspaus och en tankning, men annars gick resan i ett svep.

 

Nu börjar jag äntligen känna att jag kan slappna av lite, även om jag har en sjuhelsikes att göra-lista att ta tag i imorgon, som att städa bilen, vaccinera mig och gå till banken. Men först ska jag sova tills jag vaknar. Gud vad trött jag är!!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Nu är det slut.

Jaha, nu är den här, den där dagen jag väntat så förtvivlat länge på. Som vilken dag som helst, fast imorgon ska jag inte till jobbet för att jobba, då ska jag dit och lämna in min uniform och mitt id-kort.

Björn och Sara kom från Sverige med en släpvagn idag och vi har ägnat hela eftermiddagen åt att packa ut alla mina saker i den. Herregud vad mycket saker jag har!! Det är helt hemskt. Jag måste verkligen bli bättre på att inte spara på allt.

Nu är jag så trött att jag nästan dör, har sovit sex timmar på två nätter och ska upp vid fem imorgon bitti för att städa ur lägenheten.
 
Godnatt alla!!
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 

 
 

I'll hold my breath

Eftersom jag är på dåligt humör, är stressad och trött som ett as orkar jag inte göra annat än lägga upp ännu en Bali-video idag. Lite långrandigt med dessa videos, men det må så vara - jag gillar dem och jag gillar att minnas den underbara tiden vi hade.
I den här videon sitter vi i en bil på väg till ett ställe som verkligen lät helt underbart i turistboken, men som visade sig vara helt förfärligt när vi kom fram.
 
 

 
 
Imorgon kanske jag lägger upp lite bilder från Padangbai, där vi spenderade en natt innan vi åkte till paradiset på jorden - Gili Trawangan
 
 
Nu ska jag packa det sista. Imorgon ska jag jobba sista dagen och sen kommer Björn med mitt flyttsläp.
 
 
 
xoxox

 
 
 
 
 

Videodagboken

Nu har Henrik laddat ner ett videoredigeringsprogram åt mig, så nu måste jag se om det fungerar som det ska.
Håll tummarna!
Här är ett klipp ur videodagboken från Bali
 
 

 
 
xoxox
 
 
 
 

Utan internet 100826

Jaha, nu sitter jag här utan internet. Det är inte första gången det händer… Nejdå, det händer en gång var tredje månad när räkningen skulle ha varit betald, men man fortfarande inte mottagit någon räkning att betala och då blir de sura och tar bort nätet för en.

Ska det vara så jävla svårt att få ut en räkning eller? Jag undrar när de stryper strömmen, för jag har inte fått nån strömräkning heller. Åh, jag känner att det inte kommer bli speciellt kul när de där räkningarna väl ramlar ner i lådan… Usch, jag hatar verkligen räkningar. Jag tror det är för att man aldrig riktigt vet vad det kommer stå när man öppnar kuvertet. Man kan aldrig veta hur mycket ström man förbrukat eller hur mycket man ringt för. Jag hatar det! Jag ska uppfinna kontantkort för ström! Inga obehagliga överraskningar!

 

Idag har jag jobbat på ankomst. Bara. Jag som tittade senast igår på mitt schema och då hade jag först ett pass på ankomst och efter det ett pass på incheck, men idag var incheckspasset borttaget. Surt eftersom jag behövde pengarna, skönt eftersom jag fick tid till packning och städning.

 

Henrik kom över och höll mig sällskap när jag packade och städade, vilket var mycket bra eftersom jag annars, i brist på bättre sällskap, sprungit till datorn varannan minut för att kolla om någon eventuellt sagt något roligt på facebook eller msn. Som tack fick han pannkakor och en bok.

 

När Henrik åkt hem hände någonting med mig och min inre städdemon vaknade till liv. Trots att jag bara sovit tre timmar inatt och egentligen borde lagt mig för längesen fick jag ett totalt ryck och började städa i badrummet. Först städade jag duschen riktigt ordentligt med massor av medel och sen skrubbade jag fruktansvärt noga med borste tills jag skakade i hela kroppen av ansträngningen (det är faktiskt skitjobbigt att skrubba inuti en duschkabin när man själv står på utsidan), sen tvättade jag väggarna i hela badrummet. Känn på den! Upp på stol, på med medel, gnugga, gnugga, ner igen, skölja trasan, upp igen, torka mer, ner, skölja, upp, medel… Ni fattar. Hela badrummet. Boom! Men nu är det rent och jag är trött.


Det kanske är bäst att sova nu, så jag orkar bråka med internetleverantören och ringa elbolaget. Hälsa på dagis vill jag också hinna med.
 
 
 

 
 

 
 
 

  
 
Är det någon som vet varför det alltid blir så stökigt när jag städar??
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Angels and Deamons

Idag har jag varit ledig och ägnat dagen åt mindre viktiga saker som shopping och hårfärgning ihop med Sara. Jag har kommit på att jag inte kan göra mer nu förutom att se till att jag är klar för flytt på måndag.


(shortsen ser mycket bättre ut i verkligheten!)
 
 
 
 
Jag har kommit till det stadiet att det känns lite vemodigt med flytt nu. Jag har ju trots allt bott här i nästan två år och på måndag är det slut.

Skönt men konstigt.

 

Björn har ägnat dagen åt Photoshop och gjort om mig och Sara till änglar och demoner. Coolt som fan!


 
 
 
 


 
 
 

 
 
Idag är det 12 dagar kvar tills vi åker. Galet.


Dagens lektion

Eftersom Sara är förkyld  slängde hon idag ur sig frågan "hur mycket snor kan man ha i skallen egentligen?"
Det har Anders och Måns svar på.

 

 
 
xoxox
 
 
 
 

Bah!!

Okej, jag vet, jag ska inte klaga, jag har det jättebra egentligen, men jag är så jävla stressad att jag snart går i bitar. Det som är värst just nu är att min hyresvärd är i Grekland och i och med det kan jag inte få loss mina depositionspengar innan jag flyttar till Sverige. Helt otroligt! Killen har vetat om att jag ska flytta i tre månader, men samma vecka som jag ska flytta bestämmer han sig för att åka till Grekland utan att säga ett enda ord om det.

Så nu har jag inte bara munsår, skavsår och begynnande magsår, utan även stressutslag på benen. Åh, måtte detta bara lösa sig till det bästa nu, för jag klarar inte mer!
 
 
xoxox
 
 
 


Höst

Det är någonting speciellt med de där dagarna när sommaren övergår i höst. Just de där dagarna är nog faktiskt min absoluta favorittid på hela året. Det är sånt otroligt vacker ljus ute, men har fortfarande sommar i själen och man lever i föreställningen att vintern kommer bli mysig, med  levande ljus, te och bra böcker.
 
 
 

 
 

Bilder från hösten 2009 
 
 

xoxox
 
 
 
 
 
 

 

Erik Surfar :)

Jag gör ett nytt försök att ladda upp en video. Den här föreställer allas vår älskade Erik som lär sig surfa i Kuta.
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 

Första videoinlägget

Nu har jag ordnat så jag kan lägga upp videos på bloggen. Jag ska snart lära mig komprimera videofiler så jag kan lägga upp lite längre snuttar också.
Tills dess får ni ett smakprov från Kuta på Bali i våras.
 


 
 
xoxox
 
 
 
 

Glasslördag och hejdåfest

På ett par dagar har det hänt en himla massa. I fredags jobbade jag uppe på inheck. Det var ganska stilla hela dagen och ett tag var det helt tomt på folk när en kille kom gåendes. Jag tyckte att han såg mycket bekant ut och insåg att det var Nicke Andersson från Hellacopters och Imperial State Electric. Jag blev som ett litet barn på julafton och han måste sett att jag kände igen honom. Hur som helst så kom han i alla fall fram till mig, så jag checkade in honom och höll i hans körkort. Stort! Haha!

Fredagen fortsatte vara bra och jag fick en flaska Xanté med mig hem. Mycket trevligt!

 

På kvällen hade Erik bestämt att vi skulle ha ett litet going away-party för mig och Sara. Vi skulle bara ta det lugnt, träffas några goda vänner och dricka vin och prata skit en sista gång. Ja, just det… Jag vet inte riktigt vad som hände, men någonstans ballade allting ur fullständigt och jag tror nu att mina grannar är mer tacksamma än någonsin att jag ska flytta härifrån.

 

Igår mådde jag följaktligen inte så himla bra och skulle dessutom jobba 15-00. Tur för mig att jag hade mitt livs bästa jobbdag! Först av allt så var det bara bra folk på jobb och sånt hjälper verkligen. Dessutom var det lördag, och Henrik och Malin har tydligen som tradition att man ska äta glass på lördagar, så det gjorde vi.

Jag måste säga att Norge är fantastiskt när det gäller alla mejeriprodukter, så även mjukglassen, vilken var helt himmelsk!

 

Jag och Henrik satt på inlandssidan och hade väl kanske fem inkommande flyg under eftermiddagen och klockan sju flyttade vi över på utlandssidan. Där hade Malin fått tag i fin-choklad som vi gladeligen satte i oss.

Helt jävla underbart!

Tänk om alla jobbdagar kunde vara som den…

 

Idag har jag försökt vara lite duktig och flyttpacka. Jag har fått ihop ytterligare två lådor och nu börjar det faktiskt bli lite tomt här.

Nu tror jag att jag ska lägga en ansiktsmask innan det är dags för jobb igen. Idag är det söndag, vilket innebär att det inte kommer vara fullt lika underbart på jobbet.
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 

xoxox
 
 
 
 
 
 
 


Men Åh!

Det verkar inte som att Björn och Sara kommer lyckas hitta något boende här i närheten innan första september, vilket i sin tur innebär att jag måste organisera en flytt lite snabbt nu. Hm, hur sjutton ska det gå till då?

Jag får väl ägna helgen (då jag jobbar sent både lördag och söndag) åt att packa, så får jag väl hyra en släpvagn och dra hem skiten på torsdag nästa vecka, när jag är ledig.

Någon som känner sig manad att hjälpa till? Och någon som har en släpvagn till övers?

 

Nej, nu ska jag sluta oroa mig för allting och börja glädja mig över att jag ska åka om 17 dagar. Galet.
 
 
xoxox
 
 
 
 

 
 


Welcome to Australia

Nu har jag fått visum till Australien. Det känns fortfarande helt overkligt. Vi har bokat biljetter hela vägen nu också, så nu är det bara att packa väskan och dra.

Jag har resfeber så det är helt hysteriskt. Jag oroar mig för precis allt, speciellt allt som ska fixas innan resan. Åh, jag blir så trött på mig själv, att jag alltid skjuter upp saker till sista stund. Det hade varit så skönt att vara klar med allting nu, men istället har jag allting kvar. Jag måste kolla upp vaccinationer, ordna med reseförsäkring, eventuellt organisera en flytt och dessutom åka till Skåne och lämna bilen.

 

Idag har jag i alla fall gjort mig av med lite gammalt skräp, jag gav bort en massa kläder och kökssaker till en secondhand-butik och kastade bort min gamla stereo. Skönt!

 

Idag är det 18 dagar kvar tills vi åker. Galet.
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Att klippa till en Björn

För några dagar sen fick jag och Sara den stora äran att klippa Björn.
Det var verkligen jätteroligt och vi skrattade som galningar när vi klippte olika fula frisyrer på honom innan vi slutligen tog fram rakmaskinen.

Jag önskar jag visste hur man lägger upp videoklipp, för vi filmade hela spektaklet också, men det har jag inte lärt mig än, så det får bli en annan gång.
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 

 
 

 

 
 
 

 
 
 
xoxox
 
  
 

 


Love is in the air...

Det är väl ingen som missat att jag varit på bröllop i helgen, så nu slutar jag tjata om det och slänger ut bilderna istället.
Enjoy!
 
 

 
Jag ordnade med visst stök i badrummet...
 
 

 

 
Jag flätade håret i en utbakad fläta
 
 

 
... och efter en hel del pyssel såg jag tillslut ut såhär
 
 

 
 
 
 
Brudparet
 
 

 
Vigsel i rådhuset
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
xoxox

 
 
 
 

Framme!

Nu är jag framme i Gbg.
Bussresan gick nästan onödigt bra, väldigt smidigt och väldigt varmt (men hellre för varmt än för kallt!).

Jag har precis checkat in på hotellet där jag ska spendera de två kommande nätterna och vad jag gillar det. Jag bara tokälskar att bo på hotell! Och om det är någonting som är bättre än just bo-biten så är det frukost-biten. Åh, jag skulle lätt kunna leva på hotellfrukost resten av mitt liv!

Nu ska jag ta en liten powernap innan det är dags att ta en liten runda på stan, plus att jag ska hinna med att raka benen och måla naglarna och ordna present till brudparet. Jösses, bråttom, bråttom.
 
 

 
 

 
 

 
xoxox
 
 
 
 

Bussbloggar

Jag sitter på bussen på väg till Göteborg.
Det var ösregn i Oslo när vi åkte, men så fort vi passerat svenska gränsen kom solen och nu är det riktigt finväder. Jag blir så glad!

Jag ska till Göteborg och gå på bröllop, det är min kompis Mattias som ska gifta sig med sin Helena. Jag hoppas verkligen vädret håller i sig, inte kul med bröllop i regn.

Det är typ en timme kvar innan vi är framme och det går riktigt smidigt faktiskt. Jag har hunnit med att se en film och nu tänkte jag försöka sova resten av vägen. Tröttis, tröttis, som vanligt.
 
 

xoxox
 
 
 
 

Bildbomb


 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 

 
 
 

100809

Dålig uppdatering, ja… Men jag har faktiskt inte haft någonting kul att skriva om på hela veckan, jag har jobbat som en galning och knappt sovit alls.

 

I helgen var jag i Stockholm för att gå på Sonisphere-festivalen. Vilket jävla fiasko! Det regnade så vi höll på att drunkna. Hela dagen.

Okej att det regnar när man är på festival, det är mer regel än undantag, så det var jag helt inställd på, men det regn som kom var nog det värsta jag upplevt i Sverige.

Det slutade med att vi hittade en trailer där vi kunde få lite tak över oss och där stod vi i över en timme innan vi konstaterade att det inte blev bättre. Då åkte vi ner på stan och drack öl och åt kycklingsoppa istället. Och jag trodde jag skulle frysa ihjäl.

 

När regnet äntligen gav med sig bestämde vi oss för att åka tillbaka för att i alla fall få se Iron Maiden spela, men när vi kom ut till festivalområdet var det redan slut. Och sen började himlen läcka igen.

Inte okej någonstans!!

Men när jag kom hem fick jag te och ett varmt bad och blev väl lite mer människa igen efter det.

 

En ny liten dator har jag skaffat mig också. Den ska få följa med till Asien när vi drar om mindre än en månad. Herregud, nu är det inte långt kvar!

 
Jag lägger upp bilder imorgon!!

 
 
xoxox
 
 

  
 


Sliten

Efter att ha sovit typ två timmar och jobbat 05.30-11.30 är jag lite lätt sliten nu. Det är inte det att jag inte tycker om att jobba tidigt, för det gör jag, men efter att ha jobbat sent i flera veckor är det lite svårt att ställa om sig så att man ska vakna när man i vanliga fall går och lägger sig. Speciellt när man unnat sig en rejäl sovmorgon samma dag det är dags för omställningen.

 

Jag hade egentligen planerat vinkväll med Mia idag, men jag åkte på jobb imorgon också, så jag får hålla mig nykter.

Istället ska nog jag och Sara försöka slänga ihop en lasagne, det var längesen.

 

Sen ska jag nog bada fötterna.

Om jag inte somnar där jag sitter…
 
 
 
xoxox
 
 
 


100802

Jag har varit ledig idag och det behövdes verkligen.

Jag har varit väldigt seg hela dagen och inte orkat med mycket mer än en liten svampplockningsutflykt. Det var å andra sidan en trevlig tur och vi hittade en del svamp.

 

När vi kom hem blev det middag och en dokumentärfilm och sen gick både jag och Björn och lade oss, eftersom vi båda ska jobba tidigt imorgon. Jag somnade på en gång, men vaknade en timme senare och kunde inte somna om. Typiskt. Så nu sitter jag och Sara här och glor på Anna Anka söker assistent. Skitkärring, skitprogram.
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Frukost

Sara har bakat muffins till mig som jag inte hittade när jag kom hem från jobbet inatt. Istället fick jag dem till frukost idag.
Jättegott!
 
 


 
 
 

 
 
xoxox
 
 
 
 

 
 
 


i Brevlådan

Här om dagen fick jag mitt livs första personliga inbjudan till bröllop.
Fina Mattias och Helena ska gifta sig om två veckor, så då blir det en tur till Göteborg.
All lycka åt er!!
 
 

 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

RSS 2.0