Helgen som gick

I helgen har det varit riktigt busväder. Det har snöat helt hysteriskt! Jag försökte fota eländet i lördags morse, men det gick inte så himla bra.


 
 
 
 

 
 

Hela lördagen var jag ledig, men lyckades inte göra speciellt mycket, trots att jag skrivit en lista. Eller, jag hade planerat en lista i mitt huvud. Kanske berodde det på att listan aldrig skrevs ned i fysisk form, kanske berodde det på det gräsligt dåliga vädret, men större delen av lördagen spenderade jag sittandes i soffan görandes ingenting.

 

Söta Elin var här och åt frukost och jag tog ett foto av henne som jag tyckte kändes så vårigt och härligt i solljuset på morgonen med en kopp kaffe.


 
 
 


 

 

På eftermiddagen hade jag bjudit in lite folk på tårkalas och då är det ju ganska bra att ha en tårta att bjuda på, så jag bakade Snickerstårta. Tack Therese för receptet! Den blev verkligen jättegod och uppskattades av alla som kom.

 
 

 
 
 
 
Jag hade egentligen lust att gå ut på lördagskvällen, men jag var så gräsligt trött att jag inte orkade. Istället blev det lite vin här hemma och en relativt tidig kväll.

 

Idag började jag dagen med en promenad. Det var första gången i år som jag tog en promenad bara för att just ta en promenad. Annars har jag gått från punkt A till punkt B två gånger under 2010. Bra jobbat där, Frida!

 

Efter min lilla promenad gjorde jag lite mag- och benövningar som förmodligen kommer leda till fruktansvärd träningsvärk de kommande dagarna, men det får det vara värt, jag har varit alldeles för lat den sista tiden!

Sen fanns det inte tid till så mycket annat än att göra sig klar för jobb. Och fy vilken dag det var på incheck! Det tog ju aldrig slut på folk! Vi hade fullt upp från det att jag kom dit kl 13 till att jag gick hem vid 20.30. Galet!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Livet

Den bistra verkligheten är sådan att man aldrig får någonting gratis. Vill man ha någonting får man kämpa för det! Har man fattat beslutet är man en bra bit på väg och just nu har jag fattat många viktiga beslut. Jag ska påbörja projektet att omvandla mitt liv till det liv jag verkligen vill leva, vakna varje dag och kasta mig ur sängen, ivrig att se vad dagen har att ge. Små steg i rätt rikting, små mål att bocka av på listan.

Livet väntar inte, det rusar förbi och tar slut alldeles för fort.

Nu ska jag göra allt jag alltid velat göra men varit för feg för.

Hej livet, här kommer jag!

 


Lördag

Jag älskar lördagar! Man kan komma undan med nästan vad som helst med den fantastiska ursäkten "Det är ju faktiskt lördag"!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Att göra

Att göra listor är det bästa för att få mig att göra saker. Jag måste ha någonting konkret att följa och kunna bocka av när jag är klar.

Idag är jag helt ledig och måste naturligtvis skriva en lista på allt jag ska hinna med.

Jag är så fruktansvärt sugen på att baka, så idag ställer jag till med tårtkalas för de som vill komma.

Övriga saker på min att göra-lista idag är att måla naglarna, vika tvätten och skriva en jobbansökan.
 
 
 
 


 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Stora planer skapar stor stress

Man kan nog lugnt säga att jag är ganska slut i huvudet för tillfället. I tisdags lyckades jag med konststycket att komma en timme för tidigt till jobbet. Jag gick hela morgonen och tittade på klockan och förstod inte att den var strax före sju istället för strax före åtta. Som tur var fick jag lägga mig en timme i kuddrummet och vila, men det var ju inte som att sova en timme extra hemma i sin egen säng direkt.

 

Jag är väldigt stressad nu igen och känner att jag har myror i hela kroppen och inte riktigt kan slappna av. Jag vill så mycket och har så lite tid. Och allting vill jag ha klart innan sommaren. Herregud, hur ska jag hinna allt?

Men det är faktiskt bra att jag vill att våren ska vänta lite, då går det snabbare. Omvänd psykologi funkar alltid!

 
 
 

 
(Jag har enorm hemlängtan just nu!)
 
 
 
 
xoxox 
 
 
 
 
 


Trött!

Förlåt, men jag är så otroligt trött! Jag hatar folk som gnäller över sin trötthet och jag hatar när orden ”Jag är trött” kommer ur min egen mun, men just nu är jag verkligen helt slut!

Jag funderar på om det är efterdyningarna från lunginflammationen som spökar. Det är liksom inte vanlig trötthet, det är som att hela hjärnan är satt ur spel och jag inte kan tänka klart. På jobbet så kan jag få ett pass framför mig och rätt som det är kommer jag på mig själv med att sitta och stirra i passet och inte vet vad fan jag letar efter.

Nej, jag hoppas verkligen det här går över snart!
 
 
xoxox
 
 
  

 


Hemlängtan

Idag har jag hemlängtan. Jättemycket!

Jag saknar mamma och hennes underbara mat, jag saknar pappa och hans torra humor och dåliga skämt, jag saknar att vakna med utsikt över Danmark och Öresund, jag saknar att gå ner på stan och sen inte orka gå upp för backen hem.

Det är snart ett år sen jag var där nu.

 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 


Flags and Footprints

Universums bästa låt.
 

 

 
 
 
 
xoxox 
 
 
 
 

Översvämning i hjärnan

Jag tror att jag jobbar lite för mycket just nu. Jag börjar bli lite rädd för mig själv faktiskt… Jag glömmer saker och är helt yr i huvudet och skakig i kroppen. Jag glömde helt bort att det var Oslo Fashion Week och missade två visningar som jag verkligen ville se, jag glömde skicka in min sjukskrivning till jobbet och igår lyckades jag sända en väska utan att ha klistrat på streckkoden på den. Herregud!

Inatt har jag i alla fall sovit nästan elva timmar, så jag hoppas att det blir lite bättre nu.

Jag har även planerat in en liten tripp till Sälen för att hälsa på mormor och morfar några dagar i början/mitten av mars. Jag känner att jag skulle behöva de där dagarna precis just nu!

 

Nej, nu ska jag jobba lite på min senaste Pettson-tavla och sen blir det mer jobb.

 
 
 
 
 

 
xoxox
 
 
 
 


100217

Idag gick jag upp vid sju bara för att se när det ljusnade på himlen. Det är såna småsaker som kan få mig att må så otroligt bra. Nu sitter jag här i min ensamhet och dricker mitt morgonkaffe och bara njuter av att det inte är någon stress alls.

Jag känner mig för övrigt ganska stressad för tillfället. Det känns mest som att jag står och stampar nu igen. Egentligen funderar jag på om jag kanske borde försöka flytta hem till Sverige och göra vad andra normala 26-åringar gör, istället för att leva låtsasliv med andra 19-åriga svenskar. Och om jag blir kvar i Norge måste jag i alla fall skaffa mig en egen lägenhet, så jag får någon fast punkt i tillvaron.

 

Jag, Lillebror och Elin hade i alla fall en fantastisk dag i Oslo i lördags.
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

Årets första glas vin på uteservering. Underbart!
 
 
 

 
 
 

 
 
 

Haha, det ser verkligen ut som att Björn har hål i huvudet på riktigt! :)
 
 

 
 

 
xoxox
 
 
 
 


Tråååk!

Jag tror det märks ganska tydligt när jag har tråkigt... Idag har jag verkligen haft jättetråkigt! På eftermiddagen har jag i alla fall målat en tavla.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

xoxox

 

 

 

 

 


Februarimorgon

Idag vaknade jag kl 8.30 efter att ha sovit i ca 10 timmar av att solen strålade in genom fönstret.
Det är helt fantastiskt vackert väder idag och jag var tvungen att gå ut på balkongen och fotografera morgonen.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xoxox

 

 

 


Your body is a wonderland

Ja, jag erkänner, jag är en total romantiknörd, jag vill ha allt det där med blommor och vackra ord, få vara någons prinsessa.
Och tänk så lyckligt lottad man vore om man fick en sån här sång, det är helt fantastiskt!
 
 
 

 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

En dag i soffan....

Så sitter man här igen då, sjuk i soffan. Kul.

Jag känner mig rastlös och det har inte ens gått två dagar. Vad sjutton kan jag hitta på? Kanske sova ännu mer, men jag tvivlar på att det går, jag sov nästan 20 timmar mitt första sjukdomsdygn och inatt har jag sovit ytterligare 8 timmar, så just sömn lider jag nog ingen brist på nu. (Haha, jag somnade till och med i väntrummet hos läkaren igår! Jag som har så svårt att somna bara somnade där mitt bland främmande människor på en fruktansvärt obekväm stol.)

 

Nej, jag kanske skulle måla en tavla? Jag har ju både duk och färg. Eller om jag skulle måla naglarna, men det tar ju typ fem minuter, sen är det klart… Jag kanske skulle köpa mig en jättetunn pensel och måla mönster på naglarna? Men jag orkar inte gå ut, så det är också kört.

Nej, jag blir nog sittandes här i soffan den här dagen också.
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 


Skit!

Just nu känns det som att allting går åt helvete för mig. Igår var jag ute med Tonje och hennes dotter Rose Caroline och åkte pulka vid Nordbytjärnen och det första jag gjorde var att flyga i ett hopp och landa riktigt illa på svanskotan. Sen när jag kom hem var jag så himla sliten att jag gick och lade mig vid 19.30 och sen fick jag feber. Jag trodde att jag skulle lyckas sova mig frisk, men nej, det blev bara värre under natten och idag var jag tvungen att gå till doktorn. Det visade sig att jag har lunginflammation och går nu återigen på penicillin i tio dagar.

Och när jag trodde att det inte kunde bli värre så blir helgens planer inställda. Jag skulle ha dragit på hyttetur till stugan utanför Mora och hade sett fram emot det i en månads tid, men nu blir det alltså inte av.

Fan också! Varför måste all skit komma samtidigt?

Jaja, det var i alla fall kul att åka pulka.
 
 
 
  
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xoxox
 
 
 
 
 


100205


Jag har köpt sommarens första festivalbiljett. Jag ska gå på Sonisphere i Stockholm i augusti. Ja, det är galet långt kvar, men jag är glad ändå och hoppas att resten av sommaren fortsätter i samma stil, med många festivaler och resor.

 
 

 

 

 

Nu har jag fått lite ny motivation att gå upp 03.30 imorgon för att jobba ännu en lördag. Undrar om det blir en tur till Prag också…
 
 

 
xoxox
 
 
 
 
 


Allt som kan köpas för pengar...

 

En vit silkesblus, tre filmer, tre naggellack, skorna från himlen, ett skärp, en skiva och en finstickad tröja plus en lunch med Tonje har jag lyckats med idag. Mycket bra för en helt vanlig torsdag måste jag säga.
 

Nu ska jag boka biljetter till Sonisphere, sen är dagen fulländad!

 

 
 
 
 

Världens finaste spetsklänning inhandlades för nån vecka sedan

 

 

Likaså skinnjackan

 

 

 

Skorna!

 

 

 

Den vita silkesblusen är verkligen jättefin, fast den blev väldigt blank av blixten

 

 

xoxox

 

 

 

 


You're all mine now...

Nu äntligen är de mina, de finaste skorna i universum.
Okej sommaren, nu är det fritt fram!
 
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Konstig

Ja, lite konstig är jag nog allt… När jag äntligen är ledig och får sova (nästan) hur länge jag vill så vaknar jag innan klockan. Jaja, nu har jag i alla fall en hel dag att vara ensam och göra precis vad jag vill.

Jag ska börja med att köpa skor!
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Fantastiska liv!

Ojoj, nu har det inte bloggats på allt för länge!! Så vad har jag haft för mig de senaste dagarna då? Ja, en hel del kan jag säga – och det är just därför jag varit ganska frånvarande från bloggen. Jag jobbar fortfarande som en dåre och det blir många tidiga pass. I fredags jobbade jag 04.15-13.15 och när jag kom hem var jag helt slut i huvudet, så jag satte mig ner med papper och pennor och ritade hela eftermiddagen. Gud så skönt det var!! Jag har typ inte ritat sen jag flyttade till Norge och jag hade tappat ganska mycket teknik, men det var ändå underbart.

Efter det blev det några timmars sömn och sen mer jobb. På lördagen efter jobbet åkte jag till Lillebror och byggde Ikeamöbler. Vi hade hysteriskt kul där på golvet i röran bland skruvar och plankor och jag skrattade så jag fick helt ont i magen. Ikea is the shit!

Efter besöket hos Björn åkte jag hem och sov i två timmar och sen var det fest hos Ida, så det vara bara att byta om och hälla upp ett glas vin.

 
 

Marcus, Caroline, jag och Erik

 

 

 

Idolbild på mig och Erik

 

 

 

Ida, Ida och Veronica 

 

 

 

Erik har aldrig varit nöjdare...

Nikolina, Erik och Ida

 

 


 

Jag och Espen

 

 

  
Jag gick och lade mig ungefär en timme innan klockan skulle ringa och hann aldrig somna innan den ringde, så det var bara att gå upp och jobba vidare.

Hela söndagen spenderade jag på Dat och Dot- incheckningen och där händer verkligen inte mycket, så jag satt mest och läste hela tiden. Det är ju helt fantastiskt att man kan sitta i nio timmar med en god bok och få betalt!

På söndag eftermiddag var jag helt förstörd av trötthet, men åkte ändå hem till Erik för lite kaffe och skvaller. Vi kom på idén att vi skulle åka ut till flygplatsen igen för att titta lite på flygplan, så det gjorde vi. Erik kokade kaffe och så klädde vi på oss jättemycket kläder och åkte ut på plane spotting. Herregud så kallt det var! Men med kaffe och trevligt sällskap gjorde det inte så mycket och jag kände mig oerhört lycklig och insåg än en gång att livet verkligen är helt fantastiskt.

 

 

Erik ute vid flygplatsen, kallt så in i helvete!

 

 

 

Istället för att följa min ursprungliga plan att åka hem och sova efter vår utflykt åkte vi hem och kollade på film och när första filmen var slut tittade vi på en till. Det hela slutade med att jag var vaken i 28 timmar i sträck innan jag äntligen landade i min underbara säng.

 

Måndagen spenderades på dagis och den kvällen somnade jag faktiskt i skaplig tid för att på tisdagen återigen gå upp strax efter klockan fyra på morgonen och gå till jobbet. På tisdagen hade jag ett så kallat split-pass, vilket innebär att man jobbar X antal timmar, sen har man en lite längre rast och sen jobbar man vidare. Första passet jag hade var på fem timmar, sen hade jag paus i tre timmar (precis lagom att hinna hem och laga god lunch, ta en kopp kaffe och hasta tillbaka till flygplatsen) och sen jobbade jag ytterligare åtta timmar. Jag kan lugnt säga att jag har varit piggare än jag var efter det, men jag gick ändå inte och lade mig, nejdå, det var ju beer call, så alla kompisar skulle ut och festa. Jaja, det var bara att åka hem och byta om till partykläder och dra på fest. Som tur var gick de andra ut ganska snart och då åkte jag hem och sov, men klockan han ändå bli runt två innan jag somnade.


 
 

 

Just nu är jag omänskligt trött och håller på att somna där jag sitter, men jag mår ändå väldigt bra och njuter av tanken på att få vara helt ledig under morgondagen. Fantastiskt! Då ska jag nog gå ner på leksaksaffären och se om jag hittar en pulka eller en madrass, sen ska jag ut och åka!

 
xoxox
 
 
 
 
 


RSS 2.0