Hoppla

Igår efter jobb kom Sara över för att hjälpa mig med håret. Det slutade med att vi dansade på stolar och bord på uteplatsen och senare på alla dansgolv Jessheim har att erbjuda. Så sjukt kul!

Spontanfester blir oftast de allra bästa.
 
 

 
 

 


 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 

 
 


Filfrukost 
 
 
Fil och müsli är nåt utav det godaste jag vet!
Speciellt när man äter det i strålande solsken på uteplatsen.

Innan frukost hann jag med en liten tur på stan där jag inhandlade hårfärg. Nu ska det äntligen bli ordning på håret.

 

Annars så ska denna lördag spenderas på flygplatsen där jag ska jobba på incheck för KLM och Air France igen.

Vill jag det?
Nej.

 

Enjoy denna härliga lördag och detta fantastiska väder och ägna mig en tanke idag.
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


PS

Jag har roat mig med att leka med Photoshop ikväll igen.
Idag satte jag ihop en underbar festbild med en surbild.
Lite småkul.
 
 

 
 
Vad gör alla normala människor en fredagskväll?

 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 

Underbart

Såg precis Robyns nya video och för första gången sen -95 (när min musiksmak väl var lite sådär) tycker jag att hon är riktigt jävla bra!
Åh, nu går låten på repeat resten av kvällen! 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

 

Klänning

Ikväll har jag sytt en klänning. Jag tycker själv att den blev ganska söt, men baksidan ska finjusteras lite. Enklast möjliga modell, utan dragkedja, bara några insnitt här och där för att få den lite mer välformad än ett tält.
Jag hade först tänkt ha ett svart sidenband i midjan, men jag hade inget, så det fick bli skärpet istället.
 
 

 
 

 
 
Fruktansvärt dåliga bilder, jag vet, men jag orkade inte hålla på med självutlösare och grejer, så det blev ego-kort i spegeln idag.

Nu ska jag gå och sova, jag tror jag håller på att bli sjuk.
Godnatt!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


@ work

Nu sitter vi hær, jag och Sara, på ankomst inland och har verkligen ingenting att gøra. Nu har vi gjort typ allt vi kan gøra, vi har læst alla bloggar, kollat alla webtidningar och hackat oss in på Facebook.
Jag har kommit på att jag måste ha någonting att pyssla med hela tiden nær jag jobbar, som tidigare idag, nær jag hade passagerare framfør mig, passagerare i telefon, flera samtal att ringa, flera filer att rætta till och flera ærenden att springa. Jag fick till och med skjuta fram lunchen 40 minuter. Sånt gillar jag!
Nej, jag måste nog hitta ett jobb dær man får jobba lite mer.

26 suger!

Jag lider av en smärre livskris. Jag vet inte alls var jag ska göra av mig själv. Jag vill inte vara i Norge, så mycket vet jag. Men vad ska jag göra? Jag har till och med gjort arbetsförmedlingens intressetest idag, men det hjälpte föga. Jag passar inom film, teater, bild och form, men hallå, det visste jag ju redan. Sen då? Sju års utbildning och en jävla massa praktik och sen ett liv av arbetslöshet och jobbsökande? Nejtack!

Åh, jag är så frustrerad att jag dör!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Love life

I fredags åkte jag till Mora efter jobbet. Jag slutade vid midnatt och körde alltså under de få timmarna det var mörkt. Det var inte bara mörkt, det var dimmigt också och jag var helt själv i min lilla bil ute i skogen. Jösses så mörkrädd jag var! Och naturligtvis började jag tänka på vad som skulle hända om bilen gick sönder mitt i natten mitt ute i skogen. När jag kommit fram till Torsby hade jag lyckats skrämma upp mig själv så jag var helt skakis. Sen kom äntligen gryningen.

Jag var framme i Mora vid halv fem på morgonen och mötte solen som var på väg upp. Det var verkligen helt fantastiskt!

 

På lördagen var det strålande solsken och direkt efter frukosten hoppade jag in i bilen och körde till Elin i Falun. Vi satt i princip hela eftermiddagen på hennes balkong där vi delade på en flaska rosévin.

På kvällen blev det mer vin och umgänge hos Elin och på söndagen var jag bakis.

 

Idag har vi fått besök av katten Bo. Sara ska vara kattvakt åt honom resten av veckan, men jag funderar på att kidnappa honom och ta honom med till Norge. Han är helt underbar och otroligt gosig.
 
 

 

 
Malung var fint tio över tre på morgonen
 
 
 

 
 

 
Soluppgång över Siljan
 
 
 

 

 
 

 

 
 
Vinlunch med Elin
 
 

 

 
 

 
Bo
 
 

 
 
 

 
Dagen idag bjöd på glass vid ån med Elin
 
 
 

xoxox
 
 
 
 
 


Ingenting

Jag klarade det, min första dag på KLM och Air France. Jag har nog aldrig känt mig så otroligt dum i hela mitt liv. Jag hatar att vara ny på jobbet! Jag kom dit och mindes inte ens hur jag skulle göra för att logga in på datorn och sen när det kom passagerare fick jag typ panik. Jag visste inte alls vad jag skulle göra, hur jag skulle kolla pass, hur jag skulle skriva ut boardingkort och allt annat som jag gjort som den naturligaste sak i världen i åtta månader. Det lossnade lite efter ett tag, men jag känner mig fortfarande fruktansvärt osäker.

 

Mitt lilla projekt att vända på dygnet går inte så bra. Jag är mest bara trött dygnet runt, men kan inte sova. Jag kan inte somna när jag lägger mig och jag kan inte sova efter att solen gått upp. Lite småjobbigt är det faktiskt.

 

Imorgon ska jag göra ett försök att besöka mitt gamla dagis. Jag saknar verkligen mina små busungar. De är ju så härliga! Jag kan erkänna att jag var rejält trött på dem där ett tag, men nu vill jag tillbaka. Jag ska se om det finns nåt litet vikariat jag kan få en eller ett par dagar i veckan.

 

Just nu borde jag packa. Gör jag det? Nej. Jag gör ingenting istället. Det är jag väldigt bra på.
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


...

Jag känner mig helt rastlös. Jag vet inte riktigt vad som är fel, men det kryper i kroppen på mig. Jag vill så mycket samtidigt som jag vill göra absolut ingenting. Jag funderar på att skaffa ett till jobb, men samtidigt vill jag ju vara ledig nu när sommaren (förhoppningsvis) kommer.

Idag ska jag i alla fall börja på incheck för KLM och Air France. Det ska bli lite spännande att se hur det går. Det är bara en himla massa att tänka på.

Och till helgen ska jag till Falun. Det ska bli så himla kul att komma dit igen! Jag längtar!

 

Nu måste jag rusa, ska gå ut en sväng med Ben (Carolines hund) innan jag drar till jobbet.
  

 
 
 

xoxox
 
 
 
 
 


Nej, men hej!

Det blev väckning lite tidigare än planerat idag. Sara hade lyckats försova sig och ringde mig för att få skjuts till flygplatsen. Jag kunde ju inte bara låta henne stå där, så det var bara att gå upp och köra iväg.

Nu ska jag dricka mängder med kaffe och äta nya favo-mackan med keso och avokado. Om jag skulle se en film också, kanske? Filmfrukost, vad mysigt!
 
 

 
 
 
xoxox 
 
 
 
 
 
 


And then we'll do it again...

Om det är någonting som norrmännen gör bra så är det att fira sina högtider. Nationaldagen speciellt. Den firas i typ en vecka.

Som svensk kanske man inte firar andra länders nationaldagar, men som Partysvensk är alla anledningar till fest bra anledningar till fest, så jag och Sara har kört fest fullt ut i två dagar. Helt underbart! Vi började i fredags kväll med en liten turné runt hela Jessheim, där vi provade alla fester som fanns och tillslut hamnade vi på Gastro där vi dansade tills de stängde. Istället för att gå hem och sova som normala människor hade gjort, hakade Partysvenskarna på första bästa människor till första bästa efterfest där vi stannade till ungefär halv fem. Då blev vi trötta och åkte hem.

 

Dag två bestod av tårtbak under fruktansvärd bakfylla, men tårtan blev bra och när vi startat om med alkoholen försvann även bakfyllan.

Kvällen bjöd på förfest på min uteplats med Erik och Sara och senare skulle det premiärcyklas. Erik cyklade och jag satt på pakethållaren. Helt underbart! Att cykla är något utav det somrigaste man kan göra och jag älskar det, trots att jag har fruktansvärt ont i baken idag.
 
 

 

 

 


 


 
 


 
 

 
 

 
 

 

 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 


Skärpning!

Är det bara i Norge det inte är vår än? Jag fryser snart ihjäl här! Jag har vägrat ta på mig strumpor sen vi kom hem från Bali i hopp om att sommaren ska komma, men det enda som hänt är att jag blivit väldigt kall om mina tår.

Jag läser på alla andras bloggar om luncher i solen, vårpromenader och sopade gator, här är det mulet och fem plusgrader. Nu får vädret ta och skärpa sig om det ska bli nåt lyckat nationaldagsfirande på måndag. Åh, förra året var den dagen helt fantastisk med champagnefrukost, tårtbakning och strålande sol.

 

Jag lider fortfarande av hemlängtan. Idag höll jag på att bryta ihop totalt när jag skulle köpa bulgur och vit choklad och insåg att det var helt omöjligt. Chokladen fick jag tag på i den tredje affären jag provade, men bulgur har de visst inte upptäckt här än. Dessutom finns det bara boil in bag-ris och typ två pastasorter. Kom igen Norge, lär er laga mat!!

 

(Här skulle det egentligen vara en bild på den underbara kycklingsalladen jag drog ihop till middag idag, men den försvann innan jag hann ta fram kameran…)
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Mornin'

Trevlig lördag på er allihopa, nu går jag och jobbar.

Jag har i alla fall lyckats snurra till en fin frisyr idag.


 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Spillror

Dagen idag har varit föga givande. Det var naturligtvis omöjligt att vända på dygnet igår, så jag var vaken halva natten och är dödstrött idag.

Jag har jobbat på ankomst och känt mig som en idiot. Jag hatar att vara ny på jobbet! Jag måste alltid fråga om allting, är så jävla osäker och fattar noll. Jag hoppas verkligen att jag lyckas förstå det där tills mina dagar med upplärning är slut.

 

Jag hade tänkt att jag skulle måla lite idag på eftermiddagen, men jag fastnade i bloggläsning och msn, så jag har inte fått någonting gjort.

 

Dessutom har mitt band som jag haft runt fotleden från mitt älskade Gili Trawangan gått sönder. Och en utav de hår-pinnar jag köpte i Ubud har också gått åt idag.

 
 
 

 
Nej, det är väl inte mycket annat att göra än att gå och sova, för imorgon ska det jobbas igen.
 
 
xoxox
 
 
 
 


Då vänder vi...

Nu är det dags att vända på dygnet igen. Inte för att jag har någonting emot oregelbundna arbetstider, men det är lite slitsamt att behöva ställa om dygnet hela tiden. När vi kom hem från Bali kunde jag inte sova alls och speciellt inte på morgonen, vilket ledde till enorm trötthet speciellt mot slutet av dagen och då fick jag minsann bara jobba sent. Den här veckan har varit ganska slapp med kurs 13-19 och ledigt hela torsdagen, men då måste man ställa om för att börja jobba 06.30 på fredag morgon.

 

Dagen idag har i alla fall varit bra. Jag och Sara var ute och lekte med kameran i förmiddags och sen lagade jag lite mat till oss medan hon redigerade våra foton.

När Sara åkt hem passade jag på att designa om bloggen. Jag måste säga att jag är oerhört stolt över att ha gjort det helt själv. Det är typ första gången jag lyckas med någonting sånt och jag måste säga att jag tycker den blev fin!
 
 

 


 

 
 

 
 
 
  
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 


100513

Jag älskar verkligen min nya lägenhet! Nu har jag bott in mig och fått lite ordning och allting går hur bra som helst. Bilder kommer snart!

I veckan har jag gått kurs i ett incheckningssystem som heter Codeco, vilket används av bla KLM och Air France, så nu ska jag börja på incheck för dem också. Jag har väl egentligen ingen större lust med det och vill hellre hänga nere på ankomst, men det verkar i alla fall roligare än Norweigan. Det där med Codeco är lite smått omständligt, speciellt när det är en massa Apis-uppgifet som ska läggas in. Seriöst, sitter det verkligen någon i andra länder och läser passnumren på alla som kommer in i landet?? Kan inte alla bara ta och slappna av lite?

 

Jag och Sara håller på och smider planer för framtiden tillsammans. De involverar en resa långt, långt bort och massor med sol och livsfarliga djur. Jag snålar som en galning för att få ihop tillräckligt med pengar. Just det där med pengar har förresten blivit mitt största huvudbry den sista tiden. Jag har ju liksom höjt min hyra rätt rejält sen jag flyttade och jag är livrädd att pengarna inte ska räcka. Det är säkert ingen fara, men jag får nog sluta leva som jag gjort tidigare och bara sprida pengar omkring mig.

 

Till helgen ska jag försöka ta mig till Falun. Jag har hysterisk hemlängtan nu igen. Det blir lite pyssel med att byta tider, plus att jag måste köra mitt i natten, men det får det vara värt, nu ska jag hem!

 

Jag har fått ett nytt fotoredigeringsprogram också! Det är verkligen skitkul och jag kan sitta i timmar och pilla med foton. Lite jobbigt är det ju att lära sig allt på nytt och dessutom på engelska den här gången. Jag vill helst bara kunna allting från start, men nu blir det till att börja googla sig fram till saker igen.

Jag och Sara ska försöka lära oss min kamera också. Det är ju faktiskt ganska bra att försöka förstå sig på den när jag köpt den. Jag kanske skulle sätta mig och läsa instruktionsboken på en gång…
 
 

Här har jag bara ändrat bildstorleken
 
 

Här har jag trixat lite och mattat ner bilden, inte så stor skillnad
 

Här har jag lekt lite till med ljus, kontrast och färgbalans

 
 
Svartvit utan justeringar
 


Här har jag pillat ytterligare med färgbalansen bakom det svartvita
 
 
Åh, det finns så mycket att göra i det där programmet! Nu kommer jag inte vara kontaktbar på flera veckor, bara sitta här och pilla med mina foton!
Haha!
 
 
 
 xoxox
 
  
 
 


Ballong

Igår fick jag en ballong av Ninja-Nils på oversize.
Det stod mitt namn på den.


 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Hej Skogmo! (Söndag 100502)

Nu har jag flyttat. Nu bor jag själv. Som jag har längtat efter det här!

Mamma och pappa kom upp från Skåne med flyttlasset igår och det gick otroligt smidigt att flytta in allting.

Efter att vi fått in alla saker blev det pizza och öl. Och sen blev det mer öl. Och vin. Och sen bestämde jag och Erik oss för att gå ut och dansa, så det gjorde vi. Herregud vad kul vi hade! Och gud vad bakis jag blev! Det var ju inte alls meningen att jag skulle festa till det, men spontanfester är oftast roligast och det var en mycket lyckad kväll.

 

Idag har jag och Björn hjälpts åt att byta däcka på min bil. Björn hade egentligen bara tänkt sig att han skulle peka och visa hur man skulle göra och så skulle jag få jobba, men jag var inte alls så bra på det där med däckbyte som han hade tänkt sig. Jag försökte, men svaga muskler i kombination med rejäl bakfylla försvårade arbetet avsevärt. Det slutade med att jag låg och skrattade på backen medan Björn mobbade mig för att jag var så jävla svag.

 

Efter däckbytet åkte vi och hämtade Ben, Carolines hund, som jag skulle vakta idag och sen åkte vi hem till Björn och åt lite mat och tittade på Wall-E. Vilken söt film! Jag hade verkligen noll förväntningar på den, men den var ju hur bra som helst!

 

När filmen var slut och maten uppäten åkte Björn till jobbet och jag och Ben gick ut och gick i en timme. Sen försökte jag ta tag i lite uppackning av mina saker, men jag råkade somna istället. Nu på kvällen har jag dock kommit igång ganska bra och tömt flera lådor. Jag har verkligen alldeles för mycket saker!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


RSS 2.0