Tonfisk och pesto

Åh vad jag är duktig, jag har tränat i nästan en och en halv timme idag och det känns i kroppen kan jag säga. Jag har så ont i benen att jag knappt kan gå redan nu och det kommer säkerligen bli värre till imorgon.
Till middag fick vi tomatsoppa och tonfiskmackor med pesto, sååå gott! Åh, jag skulle kunna leva på det resten av mitt liv... Eller åtminstone resten av den här veckan.
Vinet puttrar och myser i sin hink och luktar faktiskt riktigt gott och surdegen har jag matat såhär på kvällen. Lite nattamat ska den ju ha :)
Jag har även påbörjat ett tårtexperiment till på lördag då jag tänkte ge mig på att baka en våningstårta. Idag har jag klarat av första experimentet, vilket bestod av att vispa ihop grädde med Nutella och ja, jag kan säga att det blev ritkigt lyckat.
Imorgon ska jag prova att blanda vaniljvisp med gelatin. Gud vad jag är pyssig!
Nu orkar jag dock ingenting mer alls, så jag ska ta min goda bok och krypa ner i sängen. Kanske en kopp te också.
Imorgon väntar mer träning och Anna har lovat att släpa mig in i gymmet om jag inte kan gå.
Godnatt!
xoxox

Jäsning pågår

Jag firar måndag med att göra vin. Det har jag aldrig gjort förut och jag tror nog inte att det blir speciellt bra... Jag följde receptet på alla punkter utom med vattnet, för i min hink fick det bara plats hälften så mycket vatten som det skulle, så nu blir det jättemegasuperstarkt vin. Hihi :)
Om en till två månader kan jag tala om hur det blev, om jag överlever provsmakningen.
När jag ändå höll på med jäsningar som ska ta lång tid passade jag på att sätta en ny surdeg. Den jag satte i somras dog ju efter några dagar, så jag ska försöka göra det bättre den här gången.
I helgen var jag och Johannes upp en sväng till Dalarna. Jag hade som vanligt behövt ungefär dubbelt så lång tid för att hinna med allt jag ville göra, men jag fick i alla fall tillbaka min mössa och mina vantar och så fick jag träffa Stig. Lille nusseskrutten hade blivit så stor och är numera fullfjädrad utekatt, han äter gädda och leverbiff och sover i sängen och mår så bra som en katt kan må. Det var helt underbart att se och jag var inte ens ledsen när jag åkte därifrån, även fast jag självklart saknar honom massor.
Vi passade på att ta några foton på ett vintrigt Leksand också.
Och så naturligtvis kommer här några bilder på Stig!
xoxox

Raggmunk och fläsk

Det går fint att flytta in här faktiskt - idag har jag varit en supersnäll flickvän och lagat raggmunk till middag. Stackars Anna som sitter hemma ensam i min lägenhet utan fru och utan mat... ;)
I övrigt har jag väl inte uträttat några stordåd idag, gått ett litet ärende på stan och gnällt en massa över absurd träningsvärk. Jag måste ha tagit i för mer än jag var värd på vårt tränigspass igår, för idag är jag värre än en liten tant, kan inte röra mig alls.
Just ja, jag tänkte visa hur fint det blev hemma hos mig också, med ny klädsel på soffan och ny förvaringsmöbel i vardagsrummet.
Tadaaa!
Soffan förvändlades från illgrön till grå

... och den bruna skänken byttes ut...

... mot en vit och fin skänk.
(oj vilket snett och fult foto, jag ska ladda upp ett nytt snart)
xoxox

Frida flyttar in...

Förra veckan var en riktigt bra vecka, vi kom igång ordentligt med träningen (tränade tre gånger under en och samma vecka), jag fick massage, jag fick middag och skumbad och jag fick en fest.
Inga fel!
Den här veckan gör jag min egen version av "Berg flyttar in" och har alltså tagit min väska (okej då, två väskor) och bosatt mig hos Johannes. Får väl se hur länge han står ut med mig.
Imorgon blir det träning igen, heja heja! Sen tror jag bestämt att det blir godisförbud på mig ett tag framöver, jag känner att det börjar gå lite överstyr nu... Men popcorn är ju nästan nyttigt... Tjenare...
Jag avslutar med en härlig bild på månen som jag tog för ett tag sen.
Puss!
xoxox

Lille Stig

Ibland saknar jag min katt så otroligt mycket!

Han var alltid snäll och hjälpte mig hämta saker ur spännande lådor...
Han var alltid in och kollade läget i alla öppna skåp...
Hur han alltid var väldigt, väldigt, väldigt hungrig...
Han satt alltid på pallen och kollade på precis allt jag gjorde i köket...
Han hjälpte till att ta ut soporna...
Han hjälpte till att slå in paket...
(Uh, monsterkatt)
Han hjälpte till att sy kuddar och gardiner
Fast han var ju förstås inte alltid lika rolig....
xoxox

Tentatider

Anna har hemtenta. Det har egentligen jag med, men jag tror att jag helt har lagt ner det nu.
Det faktum att det skrivs tenta i mitt hem ger dock mig vissa fördelar, som att jag får äta precis vad jag vill, i hur stora mängder jag vill.
Som igår när vi började med sushi, som vi snabbt följde upp med dumle och choklad. Därefter blev det en McFlurry.
Jadå, vi kan när vi vill :)
Lite duktiga har vi faktiskt varit också. Vi tränade efter jobbet i måndags och före jobbet idag. Jag har en känsla av att jag kommer vara helt paj i kroppen i flera dagar framöver nu.
Så var det ju det där med att försöka låta bli att shoppa. Det går mindre bra.
Jag hittade en del pengar, så den där förvaringsmöbeln till vardagsrummet har jag köpt. Och ny klädsel till soffan. Och en köksmatta... Sen passade jag på att köpa tyg till nya kuddar, en blomma i kruka och lite snittblommor när jag ändå höll på.
Och nu har jag precis köpt tre nya plagg från Asos.
Fan också.
Varför är det så svårt att sluta shoppa??
Jag har tänkt uppdatera med lite bilder på alla fina saker snart också, men det får bli när det finns inspiration.
Under tiden bjuder jag på en bild från i julas på Stig, samt en på Dalälven i Mora.
Och om det är någon som undrar kan jag säga att älskade Stig numera är utekatt och köttätare.
xoxox

RSS 2.0