Myslördag

Här dricks det äppeljuice och läggs ansiktsmasker för fullt.
 
Hoppas alla har en fin lördag!
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

+++

Jag är verkligen helt mörbultad efter gårdagens massage. Jag har ont överallt! Jag har till och med vaknat under natten av att jag haft ont. Jag vet inte riktigt hur nyttigt det är med massage trots allt...
 
Jag hade världens lugnaste hemmakväll igår. Det blev tillslut snabbnudlar och ett glas rött (fint ska det va'!) och sen ägnade jag resten av kvällen åt nagelfix och Hollywoodfruar.
 
Nu tror jag att jag ska ge mig på en städning och lite hårfärgning, jag är så less på att vara  gul i skallen.
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
  
 
 

Hägersten 18.21

Åh, jag är så trött! Helt sjukt efter att ha sovit helt ostört en hel natt.
Jag har dock haft en riktigt bra och produktiv dag, jag har sprungit (ja, jag kämpar vidare med min app), skrivit ner viktiga saker, lagat lunch och varit på massage.
Massagen var en ganska ovanlig och rolig upplevelse. Det har öppnat ett litet thai-massageställe precis vid mig, så nu bestämde jag mig för att prova. Jag bokade en tid, kom dit, fick klä av mig allt utom trosorna och lägga mig på en madrass på golvet. Sen satte massören igång. Jäklar vad strak hon var! Hon var yttepytteliten och hade de starkaste nypor jag känt i hela mitt liv. Inte nog med det, hon körde med sina armar, armbågar och ben också. Jösses, det känns som att jag blivit överkörd av ett tåg! Innan jag gick fick jag dessutom ett glas vatten och en kram.
Det här är nog anledningen till att jag är så trött.
 
Jag funderar på vad jag ska äta till middag. Jag tror att jag har en burk fiskbullar hemma, men de är jag inte speciellt sugen på. Hur ofta kan man gå till japanen på hörnet egentligen? Det känns som att jag varit där flera gånger i veckan den sista tiden. Sushi och dumplings, det är min standardbeställning. Lite av varje. Och riktigt gott!
 
Nu har jag suttit och druckit te och ritat en stund. Det slutade med att jag blev sur för att det inte alls blev som jag ville. Jag vill mest bara rita och måla just nu. Jag kanske ska dra fram akrylfärgerna och rocka loss lite. Eller så fortsätter jag att måla naglarna...
 
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

<3

Alla borde ha en Renströmska i sitt liv. Att umgås med henne är balsam för själen och god träning för skrattmusklerna. Malin, du är bäst, bäst, bäst och jag önskar att jag kunde ge dig till hela världen.

130827

Förlåt mig kära blogg att jag inte brytt mig om dig de senaste dagarna, men jag har varit långt ifrån toppform. I helgen flydde jag ut i skogen och gömde mig från världen, ägnade min tid åt att sitta still och läsa. Jag kom ut en liten sväng för att fånga lite svamp också, vilket var väldigt mysigt. Svampplockning är helt och hållet min grej.
 
Jag klippte av mig håret också. Lite halvspontant sådär. Jag gillar det!
 
Här kommer lite bilder innan jag åker till jobbet.
 
 
 
Svampskog
 
 
 
Inomhuspyssel
 
 
 
Mitt nya husdjur
 
 
 
En näve kantareller
 
 
 
En näve blåbär
 
 
 
Kristian i TV-soffan
 
 
 
Nya frisyren
 
 
 
Gårdagens prestation samt belöning.
 
 
 
Nu måste jag jobba lite.
Hörs!
 
 
 
xoxox
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

Seg måndag

Världens segaste dag. Det har hänt noll och ingenting. Vakna, jobba, handla, sova.
Jag tog ut Krille en stund också. Först satt han i handfatet, sen lekte han vakthund. Sötis.
 
Jag lagade crèpes till middag också, vilket blev gott, men inte mind-blowing.
 
Ja, som sagt, seg dag och huvudvärk som vägrar ge sig.
Sova nu och hoppas på en piggare dag imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vakthamster
 
 
 
Crèpes
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 
 

Snälla tomten...

Åh, mitt hjärta blöder ju när jag blir erbjuden att ta en eller flera av dessa små varelser.
Men jag vet ju att jag inte kan, även fast jag vill mest i hela världen.
 
 
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
  
 

Men åh...

Bättre start på veckan har man ju upplevt... Egentligen ingen stor katastrof, men jag är förfärligt trött, ser inte alls ut som jag vill och så gick jag ifrån frukostmackan och matlådan i hallen. Detta innebär att världens godaste matlåda kommer vara oätlig när jag kommer hem. Åh.
 
Jaja, köpesallad är ju också gott...
 
 
 
bild från i lördags
 
 
 
xoxox
 

Pasta!

Jag lovade ju att dela med mig av receptet på LCHF-pasta om det blev bra.
Det blev bättre än jag någonsin kunnat hoppas på! Smakade precis som vanlig pasta. Okej, jag har inte provat att äta den som den är, men i en sås med bacon, kronärtskocka och grädde var den helt fantastisk.
 
 
Pasta:
6 ägg
200 gram färskost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt
 
Vispa upp äggen och blanda i färskost och salt. Blanda i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter så det blir som en deg.
Dela degen i två och lägg på varsitt inoljat bakplåtspapper. Lägg ett nytt inoljat bakplåtspapper ovanpå och kvala ut degen till två jämna plattor. Ta bort det övre papperet och grädda plattorna i 150 grader i 10 minuter. Låt svalna, rulla ihop och skär i tunna strimlor. Klart!
Detta ska INTE kokas utan är klart att bara värmas i sås eller mikrovågsugn.
 
Till min sås använde jag ett paket bacon, ett halvt paket halloumi, en halv burk kronärtskockor i olja och grädde till bra såskonsistens. Jag började med att steka bacon och ost, lade sedan i kronärtskockorna och blandade sist i grädde och så fick allting mysa ihop sig till bra konsistens.
När jag var nöjd med allting blandade jag i min pasta och sen var det klart.
 
 
Så sjukt gott! Prova, prova, prova!!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Two birds on a wire

Jag måste bara visa mitt nya halsband som jag köpte igår. Så himla sött!
 
 
 
 
 
Det påminner mig om Regina Spektors sång Two Birds. För er som inte hört den kan ni lyssna på den här:
 
 
 
 
 
Hon är bra, Regina. 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Varning! Äckligt inlägg!

Känsliga läsare varnas härmed - klicka INTE upp de små bilderna om du inte klarar av att se flagnande hud.
För några dagar köpte jag sånt där medel som man ska ha på fötterna för att få mjuk och fin hud. Detta ska man då få genom att sitta med plaststrumpor med någon kemisk blandning i på fötterna i en timme och sen ska all gammal död hud ramla av.
Sagt och gjort, jag satt där med mia kemi-strumpor på fötterna och sköljde som man skulle och sen hände... absolut ingenting. Jag var så besviken! I flera dagar gick jag runt och var ledsen och besviken över att ha lagt över 200 spänn på en skitprodukt som inte funkade alls.
Så igår kväll hände det, en lite hudblåsa hade bildats på ena foten och jag började dra. Och ja, huden lossnade. Det fortsatte idag på morgonen, så jag bestämde mig för att mjuka upp alltihop med en dusch. När jag klev ut såg fötterna ut som om de blivit otroligt misshandlade - ALLT lossnade! Eller nästan allt i alla fall. Det allra hårdaste och fulaste sitter fortfarande kvar, men jag hoppas att det försvinner så småningom.
För de som vågar följer här bilder på spektaklet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag återkommer om slutresultatet, men än så länge måste jag säga att det är riktigt roligt
 
 
xoxox
 
 
  
 

130817

Igår blev det mat och vin med bästa Julia.
Vi var så sugna på en massa olika saker, så vi köpte allt vi ville ha och gjorde plockmat. Mycket bra idé! Man ska alltid äta det man tycker bäst om, annars är det slöseri på plats i magen. Det blev en salig blandning av svamp, oliver, kronärtskockor, avocado, fröknäcke och olika ostar.
En mycket bra och lugn kväll.
 
Idag efter frukost drog vi ner på stan en sväng. Jag har inte gått på stan på hur länge som helst, så det var kul att komma ut lite. Jag uppdaterade min tshirt-garderob och införskaffade även ett alldeles fantastiskt halsband.
Vi hade tänkt att vi skulle hinna med en lunch på stan också, men tiden sprang iväg och likaså energin, så vi for hem istället.
 
Nu softar jag runt här hemma med ett glas vin och funderar på om jag ska sova middag eller om jag ska göra någonting kreativt eller kanske måla naglarna. Vi får se.
 
 
 
Massor med mat
 
 
 
Julle och Krille
 
 
 
Jag idag i min nya slappis-tisha
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Hägersten 23.18

Idag har jag bakat och lagat mat. Det var längesen jag gjorde det med känsla och glädje.
Jag gjorde LCHF-pasta, fröknäcke och LCHF-pannkakor. Jag har inte provat mer än några smulor av knäckebrödet och en liten bit av pastan, men pannkakorna blev sjukt goda. Såpass goda att jag inte hade varken bär eller grädde till, jag bara åt dem som de var, ståendes vid spisen på precis det sätt jag helst äter pannkakor.
 
Jag har även strukit lakan och lyssnat Mikael Niemis sommarprat. (Han kan verkligen konsten att berätta saker, den mannen!) Det är faktiskt riktigt söknt att stå och stryka, det blir varmt och luktar gott och så blir allting slätt och fint och samtidigt kan man lyssna på sommarpratarna eller titta på film.
 
Nu ska jag försöka fånga in Krille som håller på att bygga bo i min soffa och sen ska jag krypa ner i nya och rena lakan och vakna pigg och fantastisk till vad som kanske blir årets bästa fredag.
 
 
 
LCHF-pasta (om den är god kommer recept senare)
 
 
 
Det blir en del disk när jag håller på... (För övrigt kan man här ana att jag är förtjust i färgglada föremål)
 
 
 
En kletig massa som tillslut blev väldigt likt knäckebröd. Bild på det färdiga brödet har jag inte hunnit ta än, men om det blir bra så kommer bild och även recept på det med.
 
 
 
Här är de nya lakanen också. Så himla fina!!
 
 
  
Så måste jag bara visa himlen från gårdagen. Okej, det är ett instagram-filter på bilden, men den ser så häftig ut!
 
 
 
xoxox
 
 
  
 

Krillis

Min lille Krille-pojk har inte synts till här på bloggen på länge, så här kommer en bild på honom
 
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 

17.29

 
 
 
Jävla väder! Tur att man har vänner som värmer. Jag mötte upp bästa Julia för lite mat efter jobbet. Bara lite sallad på Söder helt kort och spontant. Jag älskar när saker sker spontant!
Och precis när vi gick ut genom dörren för att gå till tunnelbanan öppnade sig himlen och fullkomligt dränkte oss i regn.

Jag har för övrigt inte sovit en blund inatt. Jag var ensam och mörkrädd och inte alls trött trots dålig sömn i flera nätter, så jag passade på att måla naglarna där mitt i natten.


 
 
 
 
 
xoxox
 
 
  
 

...

Jag har inte sovit en blund inatt... Är helt paj.
Kom igen nu Frida, det är bara torsdag och fredag kvar nu, sen får du sova!

PiP

Hösten är på ingång. Det känns när man går till jobbet och fryser trots långbyxor och jacka. Nu kommer snart de där dagarna som är de allra bästa på hela året, när luften är klar och hög och allting skiftar färg och ljuset är helt magiskt. Jag älskar det!
Just den här tiden på året vill jag alltid (precis som alla andra) ha en ny garderob - mysiga tröjor, sjalar, riktiga skor, en fin kappa, ny frisyr, så jag gick ut på stan för att samla lite inspiration till en ny look. Det blev ingen ny look, det blev svindyra nya lakan. Det var precis vad jag inte behövde.
Bra där Frida.
 
 
Jag ska visa bättre bild när jag bäddat me dem. De är verkligen fantastiska!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

2,3

Jag sprang igår. 2,3 ynka kilometer. Det tog mig drygt en kvart och jag trodde som vanligt att jag skulle avlida. Det ska bli så skönt när man blivit såpass vältränad att man inte tror att man ska möta liemannen innanför dörren efter varje avslutad löparrunda.
Jag har laddat ner en app nu som ska lära mig att springa 5 kilometer. Den har lagt upp ett träningsschema på 8 veckor med 3-4 pass i veckan med sart nu på söndag. Vi får väl se hur det går. Jag tänkte att det kan vara bra att träna lite innan det sätter igång och jag tror att jag där har fullständigt rätt.
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Kick off och en lite försenad midsommarafton

Jösses vilken helg! Det var bara att gå ut stenhårt och öka.
Vi började fredagen med att åka ut till Villa Soludden på Värmdö för möten, mingel och lunch, sen blev det olika aktiviteter såsom bad, kubb och drinkblandande. Ni kan ju gissa var jag hamnade...
Efter aktiviteterna fick vi svida om och sen bar det av in till Berns där vi bjöds på fördrink följt av galamiddag.
Maten var fullständigt fantastisk och kvällen var hur rolig som helst.
Efter maten blev det fest som varade hela natten och jag tror att jag somnade runt sju på lördagsmorgonen.
 
Lördagen började riktigt, riktigt segt. Jag gjorde ett försök att gå upp, men gav snart upp och gick tillbaka till sängen och sov en timme till, sen hade jag inte mycket annat val än att gå upp och ta tag i allting inför kvällens festligheter, vilka bestod av ett lite mindre midsommarfirande.
Det blev sill, potatis, gräddfil, gräslök, ostpaj, knäckebröd och naturligtvis snaps, inklusive sång.
Även lördagen var en mycket lyckad kväll och även den slutade relativt sent, även fast det inte var i närheten av fredagens bravader.
 
Söndagen spenderades i horisontalläge i soffan tittandes på film från start till mål, förutom ett mindre uppehåll för inköp av sushi.
 
Här kommer bilder!
 
 
Jag flätade mig själv inför kick off:en
 
 
 
Lunch
 
  
Blåsigt, regnigt och iskallt, men ett riktigt fint ställe
 
 
 
En riktig drink med ett riktigt namn gjord med måttglas i en riktig shaker - mitt livs första White Lady
 
 
 
Fix inför kvällen
 
 
 
Såhär blev det 
 
 
 
Triss i partypinglor
 
 
 
Välkomstdrink på Berns
 
 
 
Fina Linnea
 
 
 
Dukning
 
 
 
Linnea och jag
 
 
 
Okej, en matbild också...
 
 
 
Här var det fest, ja... 
 
 
 
Midsommarmat. Det borde man äta oftare!
 
 
 
Ja, så nu vet ni vad jag gjorde i helgen... Då ska man spendera kommande vecka med att ladda inför nästa.
 
 
xoxox
 
 
 
 

+++

Åh, jag är så bakis så jag tror att jag dör, men det var riktigt roligt igår. Kanske inte värt att må såhär, men nästan.
Nu måste jag städa heeela lägenheten, för snart kommer det folk och ska kalasa här. Bra tänkt där, Frida...



xoxox





Naglarna

Åh vilken effektiv kväll jag hade!
Jag handtvättade blusen, duschade mig själv och målade naglarna.
Jag försökte även blåsa liv i Kristian, men han är så trött att han bara vill sovasovasova. Inaktiva lilla gnagare.
 
 
Såhär blev naglarna i alla fall
 
 
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
  
 
 

Hägersten 19.11

Det regnar.
Det regnar som om världen inte kan annat än hälla ur sig regn.
LIte skönt är det ändå, jag har gått omkring i flera dagar och varit onaturligt varm. Det är i och för sig fortfarande varmt, men luften rensas lite i alla fall.
 
Inatt aktiverades förresten mitt nya simkort till iPhonen. Förutom ett glapp på 6-7 timmar där jag inte hade någon teckning gick det förvånansvärt bra och jag har återfått min kontakt med omvärlden. Nu ska jag bara få in alla kontakter i telefonen också. Det kommer garanterat att bli så att jag får sitta och kopiera alla nummer själv, men då får det väl vara så.
 
Idag efter jobbet (innan regnet bröt ut) mötte jag upp två fantastiska vänner för lite mat och prat. Vi hamnade på Vigårda där de serverade riktigt fina hamburgare gjorda på bra råvaror till ett mycket överkomligt pris (typ samma som vilken snabbmatskedja som helst). Ät där!
 
 
 
 
Nu måste jag ta tag i lite handtvätt (måste ha en blus imorgon) och nagelmålning och jaga ut Herr Hamster på pen liten motionsrunda i lägenheten. Imorgon väntar kick off med jobbet hela dagen. Hoppas det slutar regna.
 
 
 
xoxox
 
 
 
  
 

Jag och min iPhone

Jadå, jag har blivit med iPhone, men kanske inte på samma sätt som alla andra helt problemlöst bara blir med iPhone. Nejdå, för här ska krånglas in i det sista.
Nu har jag gått och trånat efter en såndär liten manick hur länge som helst, så äntligen gjorde jag slag i saken och skaffade en. Så långt gick det bra.
Det kom en avi på posten - inga problem.
Jag hämtade ut mitt paket och även det gick bra.
Jag fick till och med i det där yttepyttelilla simkortet i den där magiska lilla luckan som jag aldrig hade hittat utan telefonguidening från bror.
Okej, jag kom ju ganska långt ändå...
Sen skulle man sätta igång den och eftersom jag råkar ha en dator från samma märke (varför jag nu har det, jag som inte allt förstår mig på tekniska saker), tänkte att det nog skulle bli bra om man satte i sladden i datorn och tjoff, så skulle allt gå per automagi.
Trodde jag, ja.
Nej, där skulle fyllas i g-mail och Apple-ID. Vadå Apple-ID? Ska jag ha ett sånt? Jag borde ha ett sånt i och med att jag har den här datorn, men sånt kommer man väl inte ihåg heller.
Eller var det det som var den där g-mailen som jag startade bara för att få ordning på mina kontakter sist jag bytte telefon för två år sen och som jag aldrig använt sen dess? Kanske... Hm, lösenord? Jag har inget som helst minne av nåt lösenord till den där dumma mailen som jag aldrig använt i hela mitt liv, men som ändå sitter och ruvar på ALLA mina telefonnummer.
Klicka på "glömt lösenord"... Vet ni vad som händer? Datorn ber mig på allvar att skriva i mitt senast ihågkomna lösenord för att kunna få ett nytt!!! Jag har ju för fan aldrig kommit ihåg det där lösenordet!!!
Så kom jag i alla fall så långt att jag lade ner hela grejen med g-mail. Jag får väl skriva ner alla mina telefonnummer på papper istället.
Då var jag ju helt plötsligt tvungen att hitta på ett nytt Apple-ID som då naturligtvis inte var synkat till min dator. Sagt och gjort och så fick jag YTTERLIGARE en mail att glömma bort. Tack teknik, du gör mitt liv sååå mycket lättare...
SEN kom jag på att jag ju hade angett min vanliga mailadress någonstans när jag skaffade datorn, men igen, nåt lösenord kom jag verkligen inte ihåg. Efter ett väldans pillande på datorn kunde jag byta det där lösenordet på datorn, men det var ju först efter att jag skapat en ny användare för telefonen. SEN visade det sig att jag aldrig skapat nåt Apple-ID till datorn för att jag tyckte att det verkade så krångligt just då.
Åh, jag blir så trött på mig själv!
Men nu är i alla fall telefonen igång, förutom att jag inte kan ringa med den, för jag vågar inte ställa om simkortet, för så kommer jag förlora alla mina kontakter och så måste jag också skriva ett sånt där meddelande på facebook att alla måste skicka sitt nummer till mig.
Förbannade ha-begär.



xoxox




RSS 2.0