22.59

Jag kompade ut från jobbet idag för att ta mig ut till en helt ny världsdel och hämta bilskrället som varit trasig i en mindre evighet. Segeltorp, liksom. Låter som att det ligger i Skåne. Säegultårrrp. Skulle lätt kunna vara skånska. Anyway. Jag hade hittat en någorlunda vägbeskrivning och gav mig av först på ett tåg och sen på en buss och hoppade av bussen i ett industriområde med stora motorvägspåfartsrondeller (oj vilket långt ord) och inga övergångsställen. Tur för mig att det var mörkt så det inte syntes hur förvirrad jag var. Upp med mobilen och fram med kartan. Ja, det var ju inte till så stor hjälp, bara jättestora vägar där också.
Jaja, det var bara att börja gå.
Jag hittade tillslut fram till Bilia och kom in i butiken och blev hjälpt av en rätt skeptisk herre som frågade om jag anmält att jag skulle hämta bilen efter stängning.
- Öh, näe, vadå? sa jag och kände mig ungefär lika förvirrad som när jag klev av bussen.
- Ja, annars kan det bli svårt att få ut bilen, tyckte gubben.
- Jaha, sa jag, han som ringde sa ingenting om det.
Gubben försvann och kom efter ett tag tillbaka med min bilnyckel med en ännu mer skeptisk min i ansiktet.
- Vem är det som äger den här bilen då? frågade han mig.
Jag uppgav pappas namn.
- Jaha och vart bor han då?
Jag sa var pappa bor.
- Ja, då får du väl hämta bilen då, men egentligen får bara bilens ägare hämta ut den, man vet ju aldrig vem det är som är här för att ta en bil, avslutade gubben. Sen  fick jag betala och tog lilla pärlan och fräste hem till gamla mig. Där var naturligtvis min parkeringsplats översnöad, så jag fick sno någon annans. Förlåt.
 
Väl hemma hos nya mig gav jag mig på det där med att göra grön ärtsoppa. Inte så svårt och rätt så gott. Men det godaste var nog ändå pepparrotsfraichen och räkorna som jag toppade med.
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Fail

Ikväll skulle jag och Einar äntligen göra slag i saken och boka vår minisemester till Polen några dagar i slutet av februari. Vi (läs: Einar) hittade perfekta flygbiljetter till bra pris, hotell med bra läge och även det till bra pris, allt var perfekt. Det var bara att dra fram plånboken och boka. Sagt och gjort. Utresa 23:e och hemresa 25:e. Inga problem. Tills jag inser att jag bokat min hemresa 25:e mars, alltså en månad för sent.
Ja, så kan det gå.
Nu får vi se om det här går att ordna.
Note to self: Boka inga viktiga biljetter på fastande mage.
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Hejdå veganbloggen

Hej och välkommen till veganbloggen.

Nu är det faktiskt slutveganat för min del. Åtminstone för den här gången. Jag tror att jag kommer att göra det fler gånger och jag tror att det gjorde mig gott. Nästa gång ska jag nog gå in lite mer på raw food och försöka äta så lite processad mat som möjligt, men det får bli ett senare projekt.
Jag valde att avsluta veganprojektet idag istället för på tisdag och är faktiskt överlag nöjd med min insats. Vissa saker har varit lätta, andra svåra, jag har lärt mig mer om mig själv, maten jag lagar och vad jag stoppar i mig, vilket var hela syftet med projektet.
Jag avslutade med att göra en fantastiskt god kycklingsoppa med nudlar. Åh, jag vill äta mer fast jag är proppmätt!
 
 
 
 
 
 


Igår skulle jag på en liten after work med en vän från norgetiden och hans kompis. Jag skulle bara stanna till lite snabbt och ta en öl på vägen hem från jobbet, för jag var jättetrött efter en väldigt omvälvande vecka. Jo, men det gick inte så bra. En öl blev två öl och sen åkte vi hem till mig och drack glögg till klockan två på natten. Jag mår ju som jag förtjänar, kan jag säga.

En annan sak som har hänt är att jag har sagt upp mig från mitt jobb. Jag har även fått ett nytt jobb, så nu ska jag bli receptionist på ett företag på Östermalm. Jag tror det kommer bli hur bra som helst! Jag längtar verkligen efter att börja!

Jag skulle till optikern idag också, så jag knallade glatt ner till tunnelbanan för att åka in till stan och väl där insåg jag att min linje stod helt still på grund av banfel. Herregud. Det slutade med att jag fick boka om min tid till en halvtimme senare och promenera ner till centrum. Tur för mig att jag bor såpass nära att det går att gå!

 
 
xoxox
 
 
 
 
 

...

Oj vad dålig jag är på att uppdatera nu igen, men för en gångs skull så händer det en del saker i mitt liv och då hinns bloggen inte med.
I onsdags var jag till min älskade bonusfamilj och åt middag och lekte pirat. Det visade sig att bonusfamiljen har en hängmatta i vardagsrummet som vi hängde upp och hade som båt, så i den satt jag och äldsta tjejen och kastade kuddar på bonusmamma och pyttepiraten (lillasyster, 9 månader), vilka de i sin tur plockade upp och kastade tillbaka (kuddarna alltså). En jättehärlig kväll!
Veganismen fick sig dock en smäll i och med att det serverades korv till middag, men hey, jag är inte den som är den så efter ett snedsteg blev det nya tag. Ända tills jag ätit upp lunchen dagen efter och insett att det var äggnudlar jag åt...

I lördags gjorde jag ett besök på fotografiska. David LaChapelle har en utställning där och den var helt fantastisk och tog större delen av eftermiddagen att gå igenom.
Sen blev det vegomat på stan och efter det skulle det drickas vin.
Jag kan säga såhär till alla som tänkt prova vegankost/detox och direkt gå från det till att drick massor med vin: GÖR INTE DET. Man blir fullständigt puckad i huvudet och sen kommer baksmällan som håller i sig onaturligt länge (läs: tre dagar), vilket resulterade i att jag var tvungen att förgifta min kropp med transfetter och salt (läs: chips), samt socker (läs: läsk). Fortfarande inga animaliska produkter, men verkligen inte värt det.

Hur som helst, jag är tillbaka på veganbanan ett tag till och lever fortfarande.
Over and out!



xoxox


En vecka

Idag har jag varit vegan i en hel vecka utan att dö. Någonting som däremot håller på att kollapsa är min stackars mage, som inte alls tycks gilla den nya dieten. Om den inte ger sig inom en vecka tror jag att jag lägger ner.

Hur som helst tycker jag att det har gått väldigt bra och jag har fått några tankeställare. Jag är förfärligt sugen på ost, inte alls sugen på godis och jag upplever mig som mycket mättare och faktiskt lite piggare. Framförallt så blir jag trött på riktigt på kvällen och sover mycket bättre än förut. Om det bara är inbillning eller inte kan jag inte svara på.

Idag började jag faktiskt dagen med en promenad till Gamla Stan och därifrån tog jag tåget till jobbet. På vägen hem hoppade jag av i Slussen och gick hem därifrån. Detta trots ett förfärligt snöväder. Jag tycker inte om snö! Jag vill att det ska vara barmark och knopp i rabatterna!
Önska kan man ju...

Nu ska jag titta efter tigersafari i Indien. Har jag tur blir det verklighet i mars.


xoxox




Dag 4

Hej och välkommen till veganbloggen!

Igår var det fredag och projektets tredje dag. Det var även morotskaka till eftermiddagsfika och dubbeljobb. Lite av en utmaning, men jag klarade det galant. Jag fick apelsin och te-fika och packade knallblå wok i matlådan till andra jobbpasset och kom hem mitt i natten mätt och trött. Ja, den där woken jag gjorde blev knallblå tack vare rödkål. Lite roligt, inte alls aptitligt. Blunda, tugga... Det var gott ändå!

Idag har jag gjort så lite jag kunnat. Först sov jag tills jag vaknade, vilket var runt halv elva, sen låg jag kvar i sängen väldigt länge och drog mig och tittade på en dokumentär, sen gick jag i alla fall upp. Det var ju onödigt. Väl uppe fortsatte jag göra så lite som möjligt och vips hade jag diskat all disk och städat badrummet. Sen blev det lite nagelmålning och mer dokumentär.
Strax efter 18-tiden orkade jag inte göra ingenting längre, så jag klädde på mig (ja, jag hade inte klätt på mig på hela dagen, jätteskönt) och tog tunnelbanan ner till Gamla Stan där jag klev av och så spatserade jag runt där, bland alla fina hus i alla små gränder som jag aldrig gått i förut. Jättemysigt! Sen gick jag hela vägen hem och lagade en fantastiskt god tomatsoppa.

Jag började med att skålla mina tomater, sen klyftade jag ner dem i en ugnsform tillsammans med en lök och rikligt med persilja och basilika. Sen ringlade jag över olivolja och lite honung, salt och peppar och sen rostade jag hela härligheten i ugnen (175 grader) i 30 minuter. Sen var det bara att mixa med stavmixer och späda med grönsaksbuljong. Till det fick jag gott bröd med skivad avocado och hemodlade groddar. Det var otroligt gott!
Jag tycker själv att jag är ganska duktig i mitt projekt.
 
 
 


Nu ska jag nog ta och sova lite, för jag är jättetrött och ska jobba imorgon igen.



xoxox


Dag 2

Hej och välkommen till veganbloggen!

Även denna dag har gått fint, förutom att jag utan att tänka mig för köpte ett paket tuggummi. Jag kom på att jag ju inte har en aning om vad alla E-nummer står för och att de kan innehålla animaliska produkter, så det var bara att sätta sig ner och googla och visst var det nåt litet E-nummer som innehöll nåt från djurriket. När jag ändå hade E-nummerlistan framme passade jag på att studera den lite närmare och den är lång, riktigt lång och mitt projekt har i och med detta blivit ännu lite mer utmanande. Vem trodde att jag inte ens skulle kunna tugga tuggummi?
Hur som helst tycker jag fortfarande att det är kul att hålla på (öh, ja, det är andra dagen!!), men vad som är ännu roligare är att älskade mamma inte alls dissat idén utan snarare tvärt om - hon ställer frågor och kommer med små idéer och intresserar sig för det jag gör på ett sätt jag aldrig trodde att hon skulle göra. Sen rynkar hon naturligtvis på näsan åt vissa saker som jag äter, men det är nog mer ett sundhetstecken...

Nu ska jag försöka slå ihop en wok.



xoxox



Projektet

Hej och välkomna till veganbloggen!
 

Jag har ett litet projekt under januari månad - jag ska prova att gå en hel månad utan att konsumera några som helst animaliska produkter, alltså leva som vegan. Detta kommer dock bara gälla maten jag stoppar i mig (jag kommer alltså fortsätta använda läderskor och liknande) och det har ingenting att göra med någonting mer än att jag tycker att det kan vara spännande att prova. Det är också roligt att ha en utmaning med matlagningen, samt att jag måste tänka både en och två gånger innan jag stoppar någonting i munnen. Så, nu är jag igång.
Första dagen i projektet har varit relativt smärtfri, men jag inser hela tiden att man måste tänka väldigt mycket på vad olika saker innehåller. Jag trodde först att jag skulle ge upp runt klockan tio och äta en macka på jobbet, men jag höll mig. Jag drack te och åt nötter. Äh, jag fick ju en apelsin också, så det gick ingen nöd på mig.
Sen blev det lunch och då trodde jag att jag skulle ge upp igen, eftersom kycklingen som serverades luktade otroligt gott, men jag höll mig igen och fick jättegod vego-mat istället. Jag funderar just nu mest på om de steker maten i smör i vår personalmatsal, för om de gör det har jag fuskat ändå, men allt i livet kan man faktiskt inte kontrollera och poängen med det här är inte att jag ska svälta ihjäl.
På vägen hem stannade jag på affären för att köpa mat att laga till middag och insåg efter en ganska kort stund att jag är väldigt nyfiken på vad man kan laga för mat, så jag köpte nästan allt jag kom över och orkade bära hem. Första middagen bestod av vitlöksfrästa frönsaker med bönröra (köpt färdig på burk eftersom jag var nyfiken) och hemgjord hummus. Nu luktar jag vitlök, kan jag lova!
Nu ska jag softa en stund och tänka ut vad jag ska äta imorgon.


xoxox



RSS 2.0