Det här med att jobba natt...

Bra med att jobba natt: Jag behöver inte vara mörkrädd när jag går och lägger mig.
 
Mindre bra med att jobba natt: Min kropp kan inte sova efter kl 12 på dagen, vilket innebär att jag är helt paj efter två nätter.
 
Sömnproblem personifierat
 
 
 

xoxox
 
 
 
 
 

Alfama Patio Hostel 22.48

Idag är det sista dagen här, planet hem går vid nio imorgon bitti, så då lär det inte bli mycket gjort.

Det råkade visst bli lite shopping idag också. Jag hittade sandalerna jag gått och spanat på i rätt storlek, så det var bara att slå till. Bror skulle väl ha en present också, så den obligatoriska tishan är nu inköpt. Sen hittade jag roligaste sminkbutiken där allt var billigt och såg riktigt fint ut. Där gick jag loss ordentligt!

Lunch intogs i solen vid en liten bistro med utsikt över havet. Dumt att sitta i solen, jag vet, men jag ska ju ändå hem imorgon och på planet spelar ett par rosa axlar minimal roll.

Jag strosade längs vattnet tillbaka och blev så galet kissnödig att jag var tvungen att gå in på ett ställe och köpa en öl för att få låna toan (vem köper vatten liksom!??).

Väl hemma blev det en öl till på taket innan Lengan övertalade mig att ta en taxi och besöka Jesusstatyn. Sagt och gjort, jag fick tag på en ledig taxi med en chaufför som inte fattade ett ord av vad jag sa, först trodde han att jag skulle till tågstationen, sen till flygplatsen, sen fick jag krångla fram en karta och peka på bron och försöka föreställa Jesus själv. Tydligen fungerade det bra, för iväg kom vi och när vi kom dit visade det sig att även Guds son är ledig på första maj. Japp, alla grindar var stängda, alla lås låsta. Helt onödig resa.
Alltså, jag kan ju förstå att han vill vara ledig på långfredagen, jag skulle också vilja vara ledig på dagen för min död om jag dött och kommit tillbaka igen, men första maj!? Hallå!!??!! Vad har Jesus med första maj att göra!?
Vad ska man göra annat än skratta?! Jag åkte taxi i en evighet för en mindre förmögenhet för att få se baksidan av Jesus. Tack för den!

 

När jag kom tillbaka till stan var det dags för mat, så jag hittade ett litet ställe där alla fiskrätter kostade 6.90, så där fick det bli. Jag frågade servitören vad som var bäst och han pekade. Jag sa ja och kom sen på att jag bestört bläckfisk. Inte sån där liten som man får friterad utan stor grillad. Jaja, jag kunde ju alltid köpa nåt annat någon annanstans om det inte skulle smaka bra. 

Det behövdes inte, maten var helt otroligt god och servitören jättetrevlig. Till dessert beställde Hagbohm en chokladmousse som visade sig vara mer som smet till en kladdkaka, men det var sött och gott ändå. 

 

Nu nu har jag packat och beställt transport till imorgon, så nu ska jag bara sova sista natten. 

 

 

Bilder!

 

 

Ja, den ser ju inte mycket ut för världen, men den här bläckfisken var fantastisk. Det är tentakler ni ser på tallriken. 
 
 
 
 
Jag hade nog föredragit att äta nästan vad som helst framför kalkonspott. Jag tror de försökt skriva kalkonspett, men misslyckats kapitalt. 
 
 
 
Här är den, Jesus rumpa. Dumma Jesus!
 
 
 
Sen hamnade jag på en bar som såg mer ut som Pettssons bod. Supermysigt!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Lissabon dag 3

Idag stod shopping på schemat. Eftersom jag fortfarande var röd och varm om både axlar och kinder bestämde jag mig för att hitta en galleria för att spendera dagen inomhus. Sagt och gjort. Det visade sig att jag tydligen kan åka tunnelbana i Lissabon med.
Jag kom fram till ett fantastiskt köpcentrum och spenderade fyra timmar och knappt tusen kronor där. Nästan alla inköp gjordes på Primark där jag faktiskt aldrig varit förr. Jag inhandlade nödvändigheter såsom nagellack, bomullsrondeller, trosor och en hatt. Jaja, det var kul i alla fall.

När jag åkt tillbaka med tunnelbanan stannade jag på första bästa ställe bara för att vila benen och få lite vin. Jäklar vilket glas alltså! Säkert runt 2,5-3 dl i det. Där ligger fransmännen i lä med sina pytteglas på typ 1 dl...

Sen började jag sakta dra mig hemåt. Jag passade på att stanna för att köpa vatten och chips så jag skulle överleva till middagen som äts ganska sent.
Som vanligt gick jag och kikade in i alla små gränder och rätt som det var satt jag i en hyfsat bekväm plaststol och hade beställt mat. Så kan det gå!

I och med det blev mitt mat och sov-schema helt skevt, så jag gick hem och sov en stund och gick sen ut igen för att äta middag.

Jag började med att ta en öl där det, otroligt nog, fanns mysbelysning, något som för övrigt inte verkar vara uppfunnet här än, här är det starkast möjliga ljus som gäller. 

Hur som helst hade jag spanat in ett ställe där jag tänkte äta min middag och gick efter en stund dit. Stället såg riktigt mysigt ut och var rekommenderat av Trip Advisor. Vilken besvikelse! Mest besviken var jag på servicen, men även på maten som inte smakade någonting. Åh så synd!!! Jag åt fisk med potatis igen, men den var så långt ifrån gårdagens delikatess att det knappt gick att jämföra. 

Sen tycker jag faktiskt att man kan ägna ensamma matgäster lite extra uppmärksamhet, men här var det precis tvätt om. Jag tror att jag blev direkt ignorerad inte mindre än sju gånger på raken. Jag ska bannemej skriva till Trip Advisor och säga att de har fel!

Tur för mig att jag hittade trevligaste baren på vägen hem! Jag stannade till för ett glas vin och har nog aldrig blivit så lyft i humöret av att komma in på ett ställe. Avslappnat, skönt, härligt, kunnig och social bartender och underbart vin. Så bra!

 

Jaja, nog pladdrat, här kommer ett par bilder 

 

 

Här är jag nere i tunnelbanan. Det var lite av ett äventyr, men inte alls lika mycket som äventyret att ta sig hem från tunnelbanestationen. Kanske berodde det på vinet, kanske berodde det på att någon passat på att bygga om halva staden under tiden jag var borta, jag vet inte, men vilse blev jag. 
 
 
 
Ett utav de största glas vin jag någonsin fått!
 
 
 

Äh, nu funkar det inte att ladda upp fler bilder, jag får fortsätta imorgon.

 

 

xoxox


RSS 2.0