150128

Hej igen!
Nu har jag varit lite tyst ett tag, har mest latat mig på stranden...
I söndags skulle vi egentligen ta en tidig kväll, bara äta lite och sen softa, men när vi kom till stället där vi skulle äta träffade vi på ett jättehärligt par och det hela slutade med shots, dans och nakenbad bland självlysande plankton. Sån sjukt härlig kväll!
 
Idag har jag också legat på stranden nästan hela dagen. När jag kom tillbaka hem tog jag min bok och satte mig på vår lilla gård för att slappa lite och hörde hur det började prassla vid sidan av mig. Jag satt alldeles stilla och tyst och fick syn på fyra råttor som botaniserade bland soporna och verkade må toppenbra. Två av dem var stora som kaniner och de andra två som möss. Ganska kul och lite läskigt att de är så nära. Jg försökte få en bild, men det gick sådär...
 
Imorse när jag skulle gå till mitt vanliga ställe och äta frukost fick jag en smärre chock då de helt plötsligt rivit ut hela köket. Jag tittade på kvinnan som brukar laga mat och frågade om det ändå gick att få något att äta, men hon ryckte bara på axlarna, så jag fick hitta ett annat ställe... Så kan det gå!
 
 
 
Här kommer bilder på djur
 
Kackerlacka i badrummet. Inte så söt. 
 
 
 
 
Gecko på utsidan av min dörr. Mer söt. 
 
 
 
Råtta på gården. Även den ganska söt. 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Två dagar

Igår var jag ute med ett helt gäng och åkte båt, fiskade (jag fick upp tre stycken!!), snorklade och badade på fantastiska stränder. Helt underbar dag!
Allt avslutades med en magisk solnedgång på stranden. 
 
 
Ölfrulle på båten
 
 
 
Öde strand och snorkelvatten
 
 
 
Paradisstrand och färska kokosnötter
 
 
 
 
 
Båtar utanför hooker island, hit kommer alla fiskare för att roa sig (precis som det låter)
 
 
 
Avslutning på stranden
 
 
 
 
Och en magisk solnedgång 
 
 
 
 
Eftersom jag fick lite för mycket sol igår så tyckte jag att dagen idag skulle ägnas åt lite shopping och att upptäcka staden. Sagt och gjort, jag drog sjalen över axlarna och vandrade iväg. Så mycket shoppat blev det inte, men en trevlig tur var det i alla fall. 
 
 
 
Lustig liten kaffemaskinsanordning
 
 
 
 
Hamn och båtar
 
 
 
 
 
Flod och båtar
 
 
 
 
 
Helt fantastisk marknad. Tyvärr sålde de mest mat som var lite för levande för min smak....
 
 
 
 
Hörs!!
 
 
 
xoxox

Poolhäng

Idag har vi varit på ett utav de fina hotellen och ätit lunch och badat i poolen. 
 
Här kommer bilder!
 
 
Lunch med utsikt
 
 
 
 
Pool med utsikt
 
 
 
 
Pool med solnedgång
 
 
 
 
 xoxox
 
 
 
 
 

Frulle

Jag måste nog bli lite bättre på att fota det jag ser och gör här. 
Idag började jag min dag med frukost tvärs över gatan, ris och kaffe med "sweet milk". Jag skulle lätt kunna börja varenda dag så! :)
 
Armen med getingsticket gör inte lika ont, men det kliar och armen är fortfarande röd och ganska svullen. Jädrans megageting!
 
Idag ska det tydligen bli poolhäng. Jag blir så bortskämd här och det är helt jäkla underbart!
 
Här kommer bilder!
 
 
 
Frukost
 
 
 
Vietnamesisk kattunge
 
 
 
Så sööööt!!!
 
 
 
Vietnamesisk hönsmamma med familj
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Island life

Jag befinner mig på Phu Quoc i Vietnam. Äntligen, måste jag tillägga. Det var ett jäkla flängande och en del trubbel att faktiskt komma hit. Först en lång väntan på att alls komma iväg, sen ett dygn i Ho Chi Minh, iväg på ett flyg till Manilla och sen tillbaka till Vietnam där det visade sig att de bytt visumregler, så efter att ha lämnat landet får man nu inte komma tillbaka på en månad. Det visste inte jag, så när jag kom där till den lilla disken och visade upp mitt pass och min returbiljett sa den lille mannen "det här duger ju inte" och sen var cirkusen igång. Man känner sig ganska liten och ensam när man sitter där och får höra att de kanske tänker skicka hem en till Sverige med nästa flyg. 
Som tur är finns det pengar och med pengar kan man köpa nästan allt, så jag fick köpa mig ett nödvisum. 
Det gick dessutom fort när de fick veta att jag skulle med ett inrikesflyg och alla som hjälpte mig var faktiskt riktigt söta och snälla. 
 
Sen kom jag hit. Här är det så fint att man nästan smäller av. 
Jag hänger med en svensk kille som bor här och som visar mig allt som är värt att se. Helt underbart!
 
Jag lyckades bli stucken av en geting igår när vi åkte moppe hem från stranden. En stor jäkla geting på typ 5-6 cm som stack mig i axeln. Mindre lyckat. Min överarm är helt röd och varm och nu även lite svullen. Jag smörjer med allt möjligt (kortison och insektsbettsalva) och käkar antihistamin och bara hoppas att det går över snart. Det måste gå över snart!
 
Nu ska jag prova ladda upp några bilder. På återseende!
 
 
Selfie i taxi från flygplatsen
 
 
 
Genom fönstret på samma taxi 
 
 
 
Gården där jag bor
 
 
 
Första glimten av stranden
 
 
 
Och det var allt nätet klarade av den här gången...
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 

150117

Förvånansvärt bra dag! Precis när jag gett mig iväg hemifrån sprang jag på en kanadensare som började prata med mig. Det visade sig att han också var ensam och att han skulle iväg till en megastor galleria och fördriva tid tills hans flyg skulle gå vid midnatt. Vi slog således följe och hängde i gallerian hela dagen.

Där gick vi mest runt och bara småpratade, jag hittade ytterligare ett instrument till björnen och vi fick varsin fotmassage. Jag kan dock inte rekommendera det till någon som nyligen stukat foten, fy fan vad ont det gjorde! Vanligtvis kan det ju göra ont att få massage när de kommer åt knutar och liknande, men det gör ju typ "skönt" ont. När de kommer åt en skada gör det ont så man bara vill gråta och gå därifrån. Men i övrigt mår nu fötterna prima!

Väl tillbaka vid vårt hostel bestämde vi oss för att besöka matmarknaden. Sagt och gjort. Där fick vi både mat och öl och musik. Fantastiskt trevlig kväll!!


Bild på smutsiga fötter:

Så ser fötter ut efter ett par steg på trottoaren utan dojor. 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Manilla

Sådär, nu är jag framme i Manilla. Här är det precis så bråkigt som man kan föreställa sig en asiatisk storstad. Jag bor på fjärde våningen och har två barer utanför som båda två försöker överrösta varandra. Fast det har sin charm ändå på något vis... Man reser ju inte till andra sidan jorden för att allt ska vara som hemma!
 
Flygresan gick bra, fast det var en utav mina värsta landningar. Det kändes som att bromsarna aldrig tog och tillslut skakade hela planet som en såndär maskin som de blandar färg i hos färgaffären. Sen luktade det jättemycket flygbränsle i kabinen när vi väl stannat. Hjärtat slog så jag tror det syntes utanpå. 
 
Väl utanför flygplatsen med allt bagage i behåll var det dags att försöka få tag på en taxi. De är så himla fräcka de där taximänniskorna! Igår i Ho Chi Minh fick jag skylla mig själv att jag satte mig först och frågade sen, det blev riktigt dyrt!
Idag försökte de igen, men nu hade jag ett papper med mig som sa va en taxi borde kosta som jag viftade hejvilt med. Då var det nån som sa att alla bilar som kör för det priset var slut och att det med en av hennes bilar skulle kosta tre gånger så mycket, men då kunde hon garantera säkerheten för mig som kund. Jag avböjde och ställde mig i taxikön. Jag hade nog stått där i 5-6 sekunder när en annan liten snubbe började fråga vart jag skulle och efter att ha viftat med mitt papper framför honom också kom vi fram till att jag skulle åka med honom för 20 spänn mer än vad en normal taxi skulle kosta. Jag är en bra förhandlare!
 
Maten då. Ja ikväll visade det sig att det är nattmarknad precis där jag bor. Det är det bästa som finns! Tyvärr var det lite litet och väldigt ont om sittplatser, så istället hamnade jag på en kinarestaurang som verkligen inte var som de ställen jag brukar äta på. 
Jag beställde vårrullar och nudelsoppa med kyckling som tydligen var väldigt berömd (Soppan alltså, inte kycklingen, kycklingen var bara död). Till detta fick jag en liten porslinssked och pinnar. Där någonstans tog min stolthet slut, så det hela slutade med att jag letade fram en gaffel och en sked och åt soppa som värsta italienaren.
Vårrullar är också en sån där grej som är fullständigt omöjligt att äta med pinnar. De är frasiga och oljiga och far åt alla håll när man petar på dem. Däremot kan man spetsa dem på pinnarna. Det gjorde jag. 
Jag kan tänka mig att kineserna som såg mig måste undrat vad sjutton jag höll på med. 
 
Nu nu är det dags att sova här, jag är helt slut!
 
 
En bild. Det blir väldigt lite fotograferat här...
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Off I go

Då var det dags att dra vidare. Jag känner mig inte alls sugen på att lämna Vietnam, det känns som att jag skulle vilja stanna här precis hur länge som helst. Tur att jag kommer tillbaka!
 
Jag har i alla fall lyckats köpa födelsedagspresent till Björn, plus ett lustigt litet instrument, även det till Björn. Det går visst bra för honom!
 
Nu är det bara att invänta taxi, så får vi väl se hur resten går. 
 
 
xoxox
 
 
 

Ho Chi Minh

Ibland blir jag så himla glad att jag är så snäll mot mig själv. Som när jag vet att jag ska ut och festa och laddar med chips och Cola till dagen efter, när jag ställer tofflorna bredvid sängen eftersom jag vet att jag fryser när jag ska gå upp och som nu, när jag packat en kexchoklad åt mig själv när jag har ett tiotimmarsstopp på en flygplats där allt är kriminellt dyrt. Det bästa var att jag helt glömt att jag gjort det och kom på det precis när det var som allra kämpigast att hålla sig vaken.
 
Det gick hur som helst bra och flyget gick och kom fram i tätt tid. 
Ho Chi Minh visade sig vara en väldigt rolig asiatisk stad, även fast jag bara sett ytterst lite av den nu på kvällen. 
Jag har lyckats med konststycket att äta en hel skål med nudlar och böngroddar med enbart pinnar som verktyg och till det fick jag semesterns första öl. 
 
Imorgon bär det av igen, då till Manilla. Jag har kommit på att jag nog ska försöka hitta nåt spa där jag kan spendera tiden där, det skulle jag behöva ;)
 
Nu är det hög tid att sova, jag är fruktansvärt trött. Jag slicknade verkligen som ett ljus i orkan så fort jag satt mig på planet från Dubai. Jag är ganska säker på att jag snarkade också, för när jag vaknade satt jag med vidöppen mun och var helt kärv i halsen. Det måste ha sett så himla roligt ut!
 
 
xoxox
 
 
 
 

Dubai mitt i natten

Jag är på väg till Asien. Det har jag inte varit sen 2010. Skönt, men samtidigt hysteriskt läskigt. Jag har i alla fall lugnat mig lite nu när jag kommit en bit på väg. i skrivande stund sitter jag på flygplatsen i Dubai och försöker hålla mig vaken tills det är dags att boarda nästa flight. Jag har köpt en macka och en gigantisk kaffe för att ha någonting att göra resterande 6 timmar... Så sjuuukt lång väntan!
 
Jag har promenerat genom hela flygplatsen med min lilla ryggsäck på magen som värsta preggot, så nu har jag helt ont i ryggen. Hej gnällspik! Men det hjälps inte, det är mitt i natten, jag är trött och utanför min komfortzon. Det blir nog bättre imorgon. 
 
Bild på fika i Dubai 
 
 
Inte så fancy som man skulle kunna tro...
 
Hörs!
 
 
xoxox

RSS 2.0