Höstlov

Idag har varit en otroligt seg dag. Jag gick upp vid fyra för att börja jobba klockan sex och har varit så oerhört trött hela dagen. I Norge är det tydligen höstlov vecka 40, så nu ska alla ut och resa till höger och vänster och på flygplatsen är det totalt kaos. Jag har inte ens hunnit dricka kaffe idag.

 

Städinspirationen är ständigt frånvarande också… Jag som tänkt ha en riktig höststädning den här helgen, men det har inte blivit av.

Aptiten är däremot tillbaka. Gud vad hungrig jag har varit idag! Jag ska nog ta och laga lite mat och sen ska jag torka golven, om jag orkar.



xoxox




 
 
 


Kursfest

Igår hade vi fest med de som gått tillsammans på kursen på flygplatsen. Det var inte många som kom, men det blev ändå en mycket lyckad kväll. Vi förfestade hemma hos Tonje och det var hur kul som helst.

Idag har jag haft min första lediga dag på 19 dagar. Det farliga med att vara ledig är att man inser hur förbannat skönt det är att göra ingenting och vill fortsätta vara ledig resten av livet… Dagen idag har varit helt fantastisk. Lite småbakis har jag varit med Tonje nere på stan och lunchat med hennes föräldrar och det var supertrevligt. På vägen hem köpte jag ostbågar och sen kröp jag ner i soffan med kylskåpskalla ostbågar och en film och hade det hur bra som helst!

Nu är jag galet trött och tänker gå och lägga mig. Imorgon är det jobb igen, 06-14. Gött med sovmorgon!




xoxox




 
 
 
 


090924

Dagarna blir så långa om man går upp vid tre på morgonen!! Idag har jag jobbat på flygplatsen och det var absolut kaos. Ingenting fungerade, alla passagerare verkade vara ute i sista minuten, väldigt många var otrevliga och mina sex timmar gick supersnabbt. Vid halv elva hade jag jobbat klart och då drog jag och Sara ner på stan och mötte upp Nikolina. Vi fixade nödvändigheter som bankärenden och en party-outfit till imorgon när vi ska ha kursfest. Sen gick jag och Nikolina hem till mig och satte oss på uteplatsen och drack kaffe och snackade skit i solen. Det var jättetrevligt! Tack så mycket för en härlig dag!!

Efter att Nikolina gått hem lagade jag mat och påbörjade min höststädning, men tappade ganska snart både ork och inspiration och efter att ha diskat lite och vattnat vår stackars ensamma blomma landade jag i soffan, helt orkeslös.

Jag har en sån konstig känsla av att tiden går jättefort samtidigt som alla dagar känns jättelånga. Min nya dygnsrytm gör mig helt knasig!




xoxox





 
 
 


Slappdag

Dagen idag har varit totalt slapp. Jag jobbade på flygplatsen 5.30-14 och fick börja dagen på DAT och DOT där det typ aldrig händer någonting. Som tur var satt både Nikolina och Madelene där också, så vi kunde sitta och prata när vi inte hade passagerare som skulle checka in.

När jag kom hem från jobbet roade jag mig med att titta på web-tv. Svenska Hollywoodfruar och Generation Fett har jag tittat på idag. Fascinerande!!






Imorgon blir det dagis igen. Har sovmorgon till nio, men ska ändå gå och sova nu. Jag är helt slut!



xoxox




 
 


Dagis

Jag har jobbat på dagis idag. Det var totalt kaos!! Alla ungar var totalt vilda och ingen hörde på någonting jag sa. Under förmiddagen har jag mest suckat och muttrat och önskat att jag var på flygplatsen, men efter lunch lugnade det ner sig. När jag kom tillbaka efter min lunchpaus sov alla barnen utom en, så hon och jag klädde på oss och gick ut. När vi kom in igen efter ungefär en timme höll de andra på att vakna och var sådär underbart nyvakna och ville bara sitta i knät och mysa. Det är helt underbart!! Barn är bäst när de är precis nyvakna.

Nu ska jag iväg och inhandla nya öronproppar och kanske lite mat, jag har inte lagat mat på jättelänge.



xoxox



 
 
 


Barnkalas

Mycket jobb blir det... 05-17 igår, 04-14 idag och 06-19.30 imorgon... Däremellan har jag hunnit baka muffins åt Tonjes dotter som har kalas imorgon.



Kalasmuffins med sega gubbar

 

 

 

 

 

Erik hjälpte också till

 

 

Ballonger är kul!!

 


xoxox




 
 
 


...

A traffic jam when you're already late
A non-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams and then meting his beautiful wife....




  
  
 
 
 


Senvakt

Idag har jag senvakt på dagis, vilket innebär att jag börjar först 09.30, men jag gick ändå upp strax efter klockan sex, efter att ha sovit i elva timmar. Igår var jag så trött att hela världen snurrade, det kändes nästan som en dålig fylla och jag var helt illamående både när jag gick upp och när jag gick och lade mig.

Nu på morgonen har jag duschat och rakat benen, fönat håret, filat fötterna och målat naglarna samtidigt som jag läst lite bloggar och druckit kaffe. En fantastisk morgon med andra ord.








xoxox






 
 


Uniformen!

Nu äntligen har den kommit, min otroligt efterlängtade uniform.
Åh, så härligt! Jag känner mig verkligen jättefin i den och nu kan jag stolt tala om för folk att jag jobbar i uniform på en internationell flygplats. Yey!

 

 

 

 

 

xoxox

 

 

 

 

 


Fin höstmorgon

Nu är det verkligen höst på riktigt. Igår när jag skulle till jobbet fick jag skrapa rutorna på bilen, men det blev en oerhört fin höstdag.

 


 

 



Såhär såg det ut på vår uteplats vid sjusnåret på morgonen

 

 

 

xoxox

 

 

 

 

 


Dagens span...

Idag har det varit massor att göra på jobbet. Det höll sig lugnt till runt kl 05.30, sen kom det bara mer och mer folk och innan vi checkat in alla som köade hade klockan blivit 10.15 och då kom jag på att jag inte ätit på sju timmar. Hmm, flygplatsen verkar vara en bra bantningskur…

Och när jag lite senare på dagen inte hade så mycket att göra såg jag en man gå förbi framför mig som var så fruktansvärt lik Magnus Betnér och det visade sig att det var precis han och att Nicole var den som checkat in honom (och även skrivit ut en kopia på hans boardingkort).

 

Nu tänkte jag lägga upp några foton på tavlan som jag gjorde till Sara i födelsedagspresent också, ifall någon är nyfiken.



Först en blyertsskiss



Sen lite svart....



...och lite grått....



... och efter lite mer grått och svart såg den ut såhär....




xoxox





 


sådär....

Det går sådär med träningen. Jag hade tänkt att jag skulle köpa gymkort igår efter jobbet, men så blev det inte. När jag satt hemma och samlade kraft inför träningen ringde Jessy och ville att jag skulle följa med henne till Oslo och mysa och prata skit, så det gjorde jag mer än gärna. Vi hade en jättefin höstdag i stan med strålande solsken och en jättegod lunch på en uteservering.

 




 

Imorse hade jag sovmorgon och började jobba först kl 06.00. Allting har gått bra och jag fick även göra en snygg manöver och klättra/kasta mig in i skranken bredvid min för att stoppa bagagebandet, vilket bara kan stoppas därifrån.

Just nu är jag ensam hemma för första gången på evigheter och har faktiskt ganska tråkigt. Jag är alldeles för trött för att göra någonting vettigt, så som vanligt sitter jag och Facebookar. Skaffa sig ett liv, eller hur var det nu??

Jag ska ta och göra lite mat och skriva ner lite viktiga saker i fuskboken jag har på jobbet och sen ska jag gå och sova, jag börjar 04.30 imorgon igen, så här blir det inga sena kvällar.




xoxox





 
 


Tjockis...

Herregud, vad har jag gjort med mig själv? Varför har jag ingen jävla disciplin? Sitter och tittar på gamla foton från i våras och blir helt förvånad över hur smal jag faktiskt var. Och jag mådde ju verkligen jättebra! Varför släppte jag det?

Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på för att bli sådär smal och må sådär bra igen. Jag funderar på detox, men det verkar så otroligt jobbigt. Man ska dessutom göra det under en lugn period och det kommer det ju knappast vara nu när nya jobbet drar igång. Men nånting måste göras, så mycket vet jag.

Imorgon drar jobbet igång på riktigt och jag har mitt första pass kl 04.15 – 09.15. Det ska bli jättekul! Skönt också att vara klar med jobbet innan man i vanliga fall ens gått ur sängen.

Nu blir det sängen och imorgon blir det nog en sväng till gymmet. Nu ska här bli andra bullar!!



xoxox




 


090910

Det känns som att jag lyckas bra med mitt mål att fullständigt begrava mig själv i jobb. Den här veckan har vi haft kurs 11-19 och då har jag inte hunnit med så mycket mer och på lördag börjar jag jobba på riktigt och kommer då jobba 14 dagar i rad, på både flygplatsen och på dagis. Hittills trivs jag verkligen jättebra och nu känns det som att jag har fått kläm på det mesta.

Imorgon har vi slutprov. Jag är inte alls så nervös som jag borde vara inför det. Istället för att plugga gick jag hem till Tonje från kursen och drack kaffe och snackade skit. Gud vilken härlig tjej! Och dessutom har hon världens sötaste dotter, ett riktigt litet yrväder på fyra år som var så söt att man bara smälte.

Nu ska jag nog dricka lite varm mjölk och se om jag kan somna utan problem ikväll, det har varit lite dåligt med det den sista tiden.

Natta!




xoxox




 
 


action på flygplasen

Här händer det en jävla massa! Jag har börjat praktisera på incheckningen nu och det är verkligen jättekul och timmarna bara flyger förbi. Det är fortfarande ganska snurrigt med allting man ska komma ihåg, kolla om det är övervikt, ta betalt för extra bagage, ta betalt för eventuella vapen, se till att det eventuella vapnet är riktigt packat, kolla pass, kolla visum, samtidigt som man ska komma ihåg alla koder på datorn för incheckning, platsbyten, boardingkort och bagtagar. Det är inte alls så lätt som det ser ut!

Igår fick vi prova ut uniformer och jag längtar verkligen tills jag får börja jobba i den. Det känns helt oseriöst att sitta på incheck i vanliga kläder.

Idag har vi varit nere i PMZ och packat väskor från bagagebandet i bagagevagnarna som kör ut till flygen. Jag fick åka med trucken ut till flyget också. Gud vad kul jag har på jobbet!

Nu fattas bara en egen lägenhet, sen är nog livet så bra det kan bli.


Höst

Nu är sommaren verkligen slut. Det är riktigt höstväder här nu med regn och rusk. De har till och med varnat på radion att höstens första storm kommer imorgon.





Den här veckan har vi börjat med praktik på flygplatsen och det verkar jättekul. Det är massor att hålla reda på och det är ganska snurrigt såhär i början, men bara man har lärt sig det tror jag det kommer bli jättebra! Imorgon ska vi prova uniformer och jag längtar!!




xoxox






  


Det går bra nu...

Jag trivs verkligen jättebra på min kurs! Det är en hel del att lära sig, men det känns så himla bra när man har lyckats ta in allt och klarat provet. Jag hade 98% rätt, hade bara missat en enda fråga, så jag måste säga att jag är mycket nöjd. Efter jobbet gick jag ner på stan och köpte mig ett par skor som belöning. Det blev ett par svarta pumps som jag ska ha till min uniform. Jag har under mina 25 år på den här planeten aldrig ägt ett par svarta pumps, så nu var det verkligen på tiden.

Till helgen bär det av till Falun igen. Jag längtar! Lillebror ska spela och jag ska titta och sen blir det nog en del vin också. Åh, jag längtar!


 

Såhär ser det ut när jag pluggar....







xoxox




 
 


RSS 2.0