Fusk fusk fusk

Jag är sjuk. Igen. Jag vet inte hur jag lyckas! Det här är ju helt galet!! Direkt när jag slutat äta penicillin efter att ha haft halsfluss så blir jag sjuk igen. Det är helt jävla otroligt!!!


Jag har sovit väldigt dåligt den senaste veckan och jag sov nästan ingenting inatt heller, men idag har jag och Guttan suttit ute på vår uteplats i den strålande solen och sovit i ett par timmar. Det var helt gudomligt skönt!

Jag tror att jag ska ta och titta lite på Vänner och sova mer om en liten stund. Det har liksom blivit rutin på helgerna numera.

Jag har köpt godis också. Jag älskar godis!! Varför måste jag tycka bäst om det som är sämst? Men nu har jag hållit mig ifrån det så himla länge och varit sugen sen i måndags, så idag tillät jag mig att fuska. I övrigt ligger mat lågt på prioriteringslisan. Har för tillfället noll matinspiration så jag lever mest på ägg och fil. Idag kom jag på att om man blandar i lite kokosflingor i filen så blir det nästan som müsli. Och blandar man i lite grädde så blir det ännu bättre.

Har läst att man kan göra LCHF-pannkakor också. Det ska jag nog prova nån dag när inspirationen infinner sig.

xoxox




Bloggstopp

Jag har fått blogg-stopp i huvudet... Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om. Fick tvinga ur mig förra inlägget. Det är skitskumt, förut har jag haft så otroligt mycket att skriva om, men nu är det bara stopp.

Idag kanske det dock beror på trötthet. Somnade vid fyra imorse efter att ha varit på skräckis-dejt igår. Jag borde inte se sånt, jag är ju så himla känslig!! Jisses, jag sitter spänd som en fjäder och när det händer nånting oväntat så skriker jag rätt ut.


Har jobbat idag och det har gått bra trots brist på sömn. Har lyckats skrapa ihop jobb varje dag den här veckan och det känns jättebra. Vad som oroar mig lite är att det inte klirrar på kontot nån gång... Jag måste kolla närmare på min lönespecifikation och se vad som är fel!

Sen ska jag söka jobb på flygplatsen med att packa flygplansmat. Guttan har varit där på intervju idag och de sa att om hon vill ha jobbet så är det i princip hennes och att hon gärna fick tipsa sina kompisar också, eftersom de sökte ca 200 personer. Det är förmodligen ett riktigt skitjobb, men lönen skulle ligga på ca 22 000 nok i månaden. Lätt värt!!


Nu ska jag gå ner på stan och köpa pengar till min mobil och sen ska jag försöka laga lite mat... Men all min matinspiration är också borta. Har levt på yoghurt det senaste dygnet.


Ny sambo

Jag och Em har haft en mycket bra helg tillsammans.

I fredags var vi hem till Nicolina och Robin och drack lite vin och pratade skit och på lördagen var vi ute i Jessheim. Vi började på Haven, men där var det så mycket skumt folk, så vi gav upp rätt snabbt och gick till Gastro istället. Där var det å andra sidan inte en käft, så vi hängde av oss jackorna och drog vidare till Taket (som ligger i en källare). Där var det ganska mycket folk och faktiskt flera norrmän. Jag som började tro att norrmän bara var en myt... Jag har ju typ inte sett en enda sen jag kom hit! Eller jo, det har jag, men ingen i min egen ålder, antingen är de barn på mitt dagis, eller så är de föräldrar till barnen på dagis.


Efter helgens bravader bestämde vi oss för att spendera söndagen i soffan framför Desperate Housewives. Det är det bästa med söndagarna här, i och med att allt är stängt så behöver man inte ha det minsta dåligt samvete om man spenderar hela dagen görandes absolut ingenting! Det är så grymt skönt!


På söndag kväll fick vi en ny sambo. Nu har även Guttan flyttat in till oss, så nu är vi tre tjejer på 40 kvm. Det ska bli väldigt intressant att se hur det fortlöper... Det är ju känt sen urminnes tider att tre tjejer inte kan leka tillsammans. Men än så länge går det i alla fall bra.

Lite trångt är det ju, men det kan man leva med. Vi har ställt Guttans säng bakom en av sofforna i vardagsrummet eftersom hon inte får plats i vårt yttepyttelilla sovrum. Foton kommer när jag orkar.


Så länge kan jag ju lägga in några foton på min gamla lägenhet i Ängelholm där jag bodde alldeles själv på 43 kvm och hade den något behagligare månadskostnaden på 2700 kronor. Gud vad jag älskade den lägenheten! Synd att den låg så fel, annars hade jag nog fortfarande bott kvar... Fast då var det nog tur att jag sålde den ändå, med tanke på hur bra jag har det här.









De senaste dagarna har jag mått riktigt bra igen. Jag har jobbat både igår och idag och ska jobba imorgon och på torsdag också, så det blir minst fyra dagar den här veckan. Mitt och Ems uppdrag att skaffa oss ett socialt och roligt liv går också bra, vi umgås med människor och har hur kul som helst.



xoxox


LCHF-Fisk

Jag har lagat fisk idag. Jättegott!
Tyvärr åt jag upp alltihop innan jag hann fota det, så foto uteblir...
Hur som helst så var det väldigt enkelt och för alla intresserade lyder receptet ungefär såhär:
Till en person

1 bit fisk

½ dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2-3 msk keso
salt
peppar
dill
cayennepeppar
ev lite fiskfond

vanlig ost eller fetaost
en klick smör

Blanda samman allt utom ost och smör och smaka av. Jag vet inte riktigt måtten eftersom jag bara kör på känn när jag lagar mat.
Lägg fisken (jag använde lax) i en ugnsfast form lägg på en smörklick, häll på såsen och strö över riven ost eller fetaost.
Stek i ugnen i ca 10-15 minuter. Klart!

xoxox


Tråkiga dagar

Efter att ha varit ofrivilligt ledig under måndagen och tisdagen var det rätt skönt att jobba igår. Jag var på mitt vanliga dagis på grön avdelning. Det är en småbarnsavdelning och det var riktigt kul att vara med de små barnen igen efter att ha varit bland de stora så pass länge.

De som läser min blogg kanske minns att jag berättade om den fruktansvärt elaka ungen som hotade både vuxna och barn till livet, hans lillebror går på grön avdelning. Jag hade även hand om en pojke med det lite läskiga födelsedatumet 060606.


Dagen idag har gått ofattbart sakta. Jag började titta på klockan vid halv tio imorse i hopp om att tiden skulle gå lite snabbare, men nej, det gick så långsamt att jag var rädd att jag faktiskt lyckats med konststycket att stanna tiden, vilket jag hade som ambition förra våren...

Det hjälpte ju heller att vi gjorde allting lite tidigare än vi vanligtvis gör det heller. Vi tog bara en kort rast och i och med det så tog vi fruktstunden tidigare också. Vi brukar äta frukt runt klockan tre, men idag åt vi frukten vid tjugo i två. Åh, det var den segaste dagen i hela mitt liv!!


Vi skulle ju ha bowlat i tisdags, men det blev inte så eftersom Maggie skulle jobba sent, så vi skulle istället ha bowlat igår, men då var alla så upptagna med att flyttstäda så de hade inte tid med nån bowling. Vi skulle därför ta det ikväll istället, men nu är Mojjan magsjuk. Stackars liten! Det är verkligen inte roligt!


Jag har varit totalt uttråkad de senaste dagarna, har liksom tappat gnistan lite. Jag vet inte vad det beror på, men jag hoppas få tillbaka den snart. Tiden har bara gått så himla sakta den här veckan...


Just nu ligger jag i soffan och lyssnar på Mammas Nya Kille på webradion. Jag gillar verkligen det programmet!

Jag har nyss tittat på ett avsnitt av Kalla Fakta om fettkriget. Det var riktigt intressant! Kolla in programmet här så kanske du också blir sugen på att börja med LCHF-dieten.

Det går riktigt bra för mig faktiskt. Har hållit mig ifrån kolhydrater sen mitt platta fall i måndags och gått ner 1,2 cm runt stussen, 2 cm i midjan och 3 cm runt låret. Än så länge tänker jag inte ge upp det här!!

xoxox


Synden är så god...


Det är gräsligt gott att synda! Igår totalfuskade jag med dieten.

Jag gick upp tidigt i hopp om att Linda skulle ringa och ge mig jobb, men det gjorde hon inte och då lackade jag ur totalt och bestämde mig för att hitta ett jobb på egen hand istället för att förlita mig på Adecco. Jag skrev ihop en ansökan och skulle precis bege mig ner till stadens bibliotek för att skriva ut några exemplar som jag tänkte dela ut i olika butiker, men precis när jag skulle till att gå ringde Jessy, tjejen som jag jobbade ihop med under julbordet och även under invigningen av arenan i Oslo och undrade om jag ville träffa henne i stan, vilket jag ju ville. Vi träffades och gick runt och kollade lite och till min egen förvåning köpte jag ingenting, klapp på axeln! Men sen blev vi så väldigt hungriga så vi bestämde oss för att äta tillsammans och det billigaste alternativet var en macka. En helt okej macka, men det var inte riktigt värt att bryta två veckors strikt diet för en sketen macka, men men...


På kvällen bestämde jag och Em oss för att åka till Coop och handla.

Det var trevligt att handla tillsammans för en gångs skull och affären var ju stor och ljus, så vi gick där länge och tittade på hutlöst dyra varor och konstig mat som man inte hittar i Sverige. De har väldigt mycket färdigmat här, olika köttbiffar och fiskbiffar och våfflor och liknande. Det finns ett pålägg som jag tror de kallar för fiskpudding som ska vara så nyttigt och igår hittade jag ett paket i affären och började läsa innehållsförteckningen... Det tog mig typ en kvart att läsa igenom all skit de stoppat i den där konstiga puddingen som de kallar för nyttig! Herregud!


Jag hittade den där konstiga norska kebaben också och den visade sig innehålla hela 43 % kött och en hel massa skitkonstiga grejer! Inte så konstigt att den smakade skit.


Det kanske märks att jag har börjat läsa en ny bok, jag läser just nu Den hemliga kocken av Mats-Eric Nilsson. Jag har inte kommit så långt, men jag är redan helt chockad över all skit företagen lurar i oss för sin egen ekonomiska vinnings skull. Och det läskiga är att det knappt går att undvika skiten heller!




Och när vi kom till godishyllan på Coop så var allt läskigt jag läst om E-nummer och andra tillsatser som bortblåst... Em köpte godis och min goda karaktär brast, så jag köpte också lite godis och det var så gott att jag nästan dog av njutning!

Jag fattar inte, människor säger att om man har låtit bli godis under en längre period så smakar det inte lika gott längre, men det var ju fanimej det godaste jag ätit i hela mitt liv! Trots alla E-nummer och livsfarliga tillsatser och färgämnen! Ska man ändå fuska så kan man lika gärna fuska ordentligt, tycker jag.

Idag är jag back on track, men fortfarande utan jobb, fast Christina från Adecco har ringt och gett mig jobb imorgon i alla fall. Då ska jag vara på mitt vanliga dagis, fast på småbarnsavdelningen. Åh vad härligt att få byta bajsblöjor igen... Inte. Men ett jobb är ett jobb och så länge de inte bajsar eller kräks så är de ju faktiskt ganska söta.


Ikväll ska vi bowla med Mojjan och Maggie. Bäst att passa på att umgås nu innan de åker hem! Det kommer bli tomt utan dem, så nu jobbar jag och Em på att skaffa oss ett rikt socialt liv här så vi kan ha lite kul även när de åkt hem.


xoxox


Norsk kebab

Igår var vi på utflyttningsfest hos Mojjan och Maggie.

Eftersom jag äter penicillin och dessutom håller på med LCHF-dieten bestämde jag mig för att inte dricka alls och istället agera chaufför under kvällen.

Kvällen började hos Mojjan och runt midnatt förflyttade vi oss ner till stan och Gastro.

Jag hade på mig min leopardklänning och kände mig faktiskt riktigt snygg! Det måste ha märkts, för jag blev flörtad med både till höger och vänster. Sen började vi dansa och trots att jag var nykter och sjuk så tok-dansade jag hela natten ända fram till stängning. Jag tänkte att det ändå inte var någon annan än jag som visste om att jag var nykter, så varför ha tråkigt när man kan låtsas att man har lika roligt som alla andra?


Efter allt dansande var jag jättehungrig, så vi bestämde oss för att fyllekäka. Jag tänkte att kebab skulle sitta himla fint, så jag beställde en kebab utan bröd, alltså vad jag trodde skulle vara kött, sallad och sås. När jag väl fick min mat efter att ha väntat i en halv evighet och nästan somnat och frusit ihjäl visade det sig att norsk kebab inte alls är som svensk kebab. Den norska kebaben smakar ungefär som blodpudding med extra kryddor. Jag gillar ju blodpudding, men inte när man förväntar sig att få kött!


Efter maten körde jag hem människorna igen och sen åkte jag och Em hem. Vi kom hem kring halv fem och jag tror att jag somnade runt halv sex imorse och sen vaknade jag igen vid halv tio. Jag har varit lite seg idag...


Det har faktiskt varit en bra dag idag, vi har gjort absolut ingenting hela dagen. Jag har legat i soffan med täcke och kuddar och läst en bok, Em har pysslat med sitt i andra soffan, vi har sett på Let's Dance och lyssnat på musik och lagat lite mat.


Nu tror jag att jag ska åka iväg och tanka, för bensinen är billigare på söndagar i Norge.


xoxox



It's not all bad...

Idag fick jag nog av att vara sjuk, så när jag vaknade imorse klädde jag på mig och gick till doktorn. Det visade sig vara ett bra drag eftersom det visade sig att jag har halsfluss. Så nu går jag på penicillin och tycker synd om mig själv.
Trevligt med alla hjärtans dag... Alla andra får blommor och pussar och choklad, men jag får halsfluss. Fan!

Jag har kännt mig totaldeppig hela dagen, men försökt att pigga upp mig själv med en trevlig stund på vår fina uteplats.

Jag tog med mig datorn, en filt och en bok och satt ute i ungefär en timme innan jag började frysa.


   


Sen ringde Mojjan och sa att hon var på väg ner på stan, så hon och Guth kom hit och hämtade upp mig och sen shoppade jag bort min depression istället. Det kändes så bra! Jag hittade en fantastiskt underbar kjol på H&M för 200 nok och fick dessutom 20% rabatt eftersom det är alla hjärtans dag. Det är sånt som gör mig lycklig!





Hittade dessutom en klänning på Gina Tricot för 30 nok som jag ska ha på mig ikväll när vi ska till Mojjan på utflyttningsfest. Den var inte jättesnygg, men för 30 spänn var den helt okej!





Jag var faktiskt och shoppade igår också... Då hittade jag tre kjolar och ett linne. Två av kjolarna och linnet var på rea och kostade också 30 spänn styck och kjolen som var på ordinarie pris kostade 149 nok, så det var också överkomligt.


   



Nu ska vi strax iväg på utflyttningsfest hos Mojjan. Jag ska vara nykter och köra, men det blir säkert trevligt ändå!



xoxox


Fredag den trettonde....

En otursdag.

Jag känner mig lite ledsen. Nu när jag äntligen kommit in i min vardag och har haft samma jobb i två veckor så får jag inte komma tillbaka. Inte vad jag vet nu i alla fall. Jag ringde till Linda på Adecco och hon sa att hon än så länge inte har nåt till mig i nästa vecka.

Det är så typiskt! Man får aldrig bara slappna av och flyta med strömmen ett tag, för så fort man slutar vara på helspänn så är det nån där som drar upp en ur vattnet och ruskar om hela ens tillvaro.

Jag får väl erkänna att jag är aningen bitter över att samtidigt som jag pratade med Linda så ringde en annan tjej på Adecco till Em och sa att hon har fått jobb imorgon också. Så orättvist! Em har haft heltid i flera veckor nu, och även nästa vecka med bättre lön än jag och inga sjukdomar och så får hon extrajobbet på lördagen. Bajs.

Klart att det är bra att hon får jobba, men det var ju jag som verkligen behövde det...

Nej, vill man ha någonting gjort så får man göra det själv!! Därför ska jag spendera morgondagen med att söka jobb på egen hand eftersom Adecco inte vill ge mig någonting annat än dåligt betalda dagisjobb som jag blir sjuk av, fast jag tjatar om annat!

Jag känner hur bitterheten osar om mig, så jag går och lägger mig nu.

Förlåt Em, det är inte meningen att vara missunnsam mot dig!

xoxox


Karneval och en miljon minusgrader

Jag ballade ur lite förut, jag blev verkligen jättearg över att mitt inlägg försvann!

Men nu har jag lugnat ner mig lite och ska försöka skriva ett nytt inlägg med allt som har hänt de senaste dagarna.


Anledningen till att jag inte har skrivit på så länge är att jag har varit i Sverige över helgen. Mamma och pappa skulle upp till Dalarna och gå på kalas, så jag passade på att åka dit och träffa dem eftersom jag inte sett dem sen jul.


Det snöade rejält hela helgen och jag var ganska nervös för resan tillbaka till Norge eftersom vägen inte är den bästa genom skogen, det är smalt och krokigt och dålig väg även när det är barmark. Min nervositet dämpades inte av att Em på söndagen berättade att hela Norge stått stilla på grund av snökaos under helgen. Det hade fallit ungefär en meter snö i Oslo, så trafiken hade inte fungerat och flygplatsen hade varit stängd.

Tanken på min lilla bil slog mig, jag funderade på hur den hade klarat helgen och om jag ens skulle hitta den under all snön.


Resan gick i alla fall bra och jag och Em turades om att köra, så det flöt på bra, förutom den gången när Em tyckte det var en bra idé att köra in på en "fabrikstomt" med två decimeter nysnö för att byta förare. Det gick ju sådär... Vi körde fast! Och det tog lång tid innan vi kom loss. Eller vi kom ju loss ganska fort, men vi kom bara nån decimeter framåt innan vi var tvungna att backa och ta mer fart igen. Vi höll på bra länge och lyckades dessutom väcka Guth som satt och i baksätet och sov innan vi äntligen kom loss och kunde ta oss ut på vägen igen.


Väl hemma i Jessheim hittade jag min lilla bil under världens snödriva. Eller jag såg en liten, liten del av bilstackaren sticka fram under något som måste vara den största snödriva som någonsin bildats under två dagar.

Det tog mig en dryg halvtimme att gräva fram bilen och efter det fick jag träningsvärk i armarna.







Den andra anledningen till att jag inte uppdaterat bloggen på så länge är att när vi kom tillbaka från Sverige kunde vi inte koppla upp oss på internet. Det var helt kaputt! Ingen av oss fattade vad som hänt, så vi trodde först att det var nån ledning som gått sönder på grund av det kraftiga snöandet, men när det fortfarande inte fungerade på måndag kväll bestämde vi oss för att ta kontakt med leverantören.

Det visade sig att de stängt av vårt internet eftersom vi inte betalat en enda räkning sen i oktober... Fast vi har ju inte fått en enda räkning! Inte en enda gång! Och jag är ju inte den som gnäller om jag inte får räkningar som ska betalas.


På måndagen var jag sjuk. Igen!

Jag tog mig till jobbet, men blev hemskickad på en gång och låg resten av dagen i soffan och sov med en Vänner-dvd som sällskap, eftersom internet inte fungerade.


Idag har det varit en bra dag på dagis. Vi har haft karneval och alla har varit utklädda. Jag har varit katt, helt enkelt av den enkla anledningen att jag tyckte det var enklast. Jag konstruerade ett par kattöron av papper, ett diadem och lite sytråd, sen klädde jag mig i svarta kläder och sminkade mig lite och sen var saken klar.

Till lunch bjöds det på pizza och det luktade fantastiskt gott! Jag åt dock inte, eftersom jag fortfarande håller mig till min nya LCHF-diet. (Det går förresten riktigt bra, jag har minskat tre cm i midjan och en cm runt stussen på en och en halv vecka.)

Efter lunch fick barnen den klassiska "godispåsen" som även förekommer flitigt på julen. En påse som är farligt lik en äkta godispåse, men som dessvärre inte är det. Denna onda, falska godispåse innehåller ALLTID en mandarin och en liten, liten chokladkaka (24 gram). På julen får man också ett minipaket russin och en pepparkaka, men idag var de utbytta mot två sega gubbar, en röd och en grön.

Herregud! Stackars barn!!! De elaka vuxna har ju lyckats få tag på äkta påsar att lägga godiset i och med mandarinen i påsen så väger den ju riktigt mycket, man tror alltså att man ska få en riktigt härlig godispåse, men man blir helt blåst! Jag minns besvikelsen från när jag själv var barn. Samma sak varje gång. Suck. De där jäkla godispåsarna gör mig riktigt förbannad! Fast inte lika förbannad som Melodifestivalen. Oh, don't even get me started on Melodifestivalen!!!






Det är förbannat kallt i Norge nu.

Det är ungefär en miljon minusgrader just nu... Jag var livrädd att inte bilen skulle starta imorse, men trots att termometern visade på -25.5 grader startade min älskade lilla bil hur snällt som helst.

I måndags var det däremot tokvarmt. I alla fall här inne. Det var fantastiskt fint väder och solen sken rakt in i vår lägenhet och det var närmare 30 grader här inne. Det var så pass varmt att jag faktiskt öppnade dörren och vädrade.


Nu är jag som vanligt helt galet trött, så jag ska krypa ner i min sköna säng och sova som en prinsessa hela natten.


Ha det!!

xoxox


Skitarg

Just nu är jag så jävla arg!
Jag hade skrivit världens längsta blogginlägg om allt som har hänt de senaste dagarna, men när jag skulle publicera det så försvann alltihop.
Fan.
Sånt gör mig så sur!
Jag som var så nöjd med texten, jag hade fått med allting jag ville berätta och fått bra flyt och så försvinner hela skiten.
Åh!
Nu ger jag upp!
Måste börja skriva mina utkast i Word istället.

Men nu skiter jag i det här för idag.

Later!!

xoxox



Var tog tiden vägen??

Imorgon har jag varit i Norge i två månader. Det har gått så fort!!! Var tog tiden vägen?
Allting rullar på här och känns hur bra som helst.
Det enda negativa är vädret... Jag gillar inte snö och vinter!
Men nu är det ju snart vår, åh, våren är det bästa jag vet!

Idag har jag varit på tur med barnehagen igen. Den här gången var vi ute i skogen och kokade soppa över öppen eld. Det var ju trevligt förutom att veden var blöt och röken låg tjock över hela skogen, så när vi kom tillbaka luktade vi alla som ett helt rökeri.
Det var så illa att jag var tvungen att duscha när jag kom hem.
Jag måste se om det går att hänga ut jackan också...

Nu ska jag söka lite jobb...

xoxox

Nu snurrar karusellen igen!

Nu jävlar har det börjat hända grejer!
Åh, äntligen har min knasiga kill-karusell börjat snurra igen. Det har varit dött väldigt länge nu och jag har trivts väldigt bra med det och bara brytt mig om mig själv och mitt nya liv här i Norge.
Men nu helt plötsligt så får jag uppmärksamhet från pojkar också, och inte bara en, utan tre!
Tjohooo!!
Sen behöver ju inte det betyda någonting alls, men jag älskar uppmärksamheten och njuter i fulla drag!
Det känns som att det händer så mycket just nu, från det att jag flyttade hit har allting bara blivit bättre och bättre och det fortsätter att klättra uppåt. Pessimisten i mig vågar inte riktigt hoppas att det kommer hålla i sig, men optimisten i mig har nästan kvävt pessimisten nu, eftersom jag faktiskt äntligen mår bra.
Jag tänker ganska mycket på tiden i våras och hur mycket allting snurrade då och att det var en tid som jag kommer minnas som bra, även fast det hände mycket skit sen också... Men det var ljust och varmt och jag hade en fin pojke att titta på och mysiga vänner, så jag hade det riktigt bra.

Idag har det varit en hård dag på jobbet.
Vanligtvis brukar typ fem barn vara ute hela dagen, men idag var ledaren för utegruppen sjuk och nästan alla ungar var friska, så vi var tre vuxna på 21 helt vilda barn som stimmade och skrek och levde rövare hela dagen. Och de har typ noll respekt för vad de vuxna säger... I början trodde jag att de bara inte hade nån respekt för mig, men de lyssnar inte vemsom än säger åt dem. Det är klart att det är värre med mig, eftersom jag är ny och de måste testa mina gränser, men ändå.

Vi har tränat idag också.
Em har sprungit och jag har dansat och sen har vi tränat styrka tillsammans.
Jag ville egentligen också springa, men det var så ruskigt kallt att jag inte vågade mig ut och jag har dessutom varit sjuk, så jag vill inte dra på mig mer skit med halsen nu.

Och dieten är inne på sin andra dag.
Jag mår bra och är inte hungrig, men det är svårt att komma över tanken på fett som en dålig sak, så jag äter förmodligen för lite fett, men jag jobbar på det.
Idag har jag ju tex gjort gräddsås med svamp. Mmmm!

Nu ska jag gå och lägga mig, är helt slut efter att ha jagat barn hela dagen!

xoxox

LCHF

Nu ska jag prova LCHF-metoden, som ska vara bra som viktminskningsmetod.
Den går ut på att äta ytterst lite kolhydrater och mer fett, precis i min stil!
Jag har läst en del om det och bara hört bra saker, man får äta sig mätt, blodsockernivån stabiliseras och förbättrade blodfetter. Och samtidigt går man ner i vikt!!!

Idag började jag dagen med fil med en skvätt grädde, jorgubbar och psylliumfrön.
Till lunch blev det tonfiskröra med krossade tomater och crème fraiche och till det kokade jag broccoli som jag sedan stekte på i smör. Till det blev det även lite rödlök och en morot.
På kvällen blev det äggröra med smör och grädde.

Det känns helt sjukt att äta så mycket fett, men man blir ju faktiskt mätt fortare och håller sig mätt längre.
Jag hoppas verkligen att det här funkar nu!
Ingen blir gladare än jag om det gör det!

Em har satt ihop ett nytt träningsschema för nästa vecka också.
Vi följde inte förra veckans schema speciellt noga, men det känns ändå bra att ha lite riktlinjer för träningen.
Jag hoppas att jag kan hålla mig frisk nästa vecka nu, så jag kan komma igång på allvar. Det skulle kännas så bra om jag kunde få lite bättre flås och mer muskler, för nu är jag verkligen löjligt svag.

Nu ska jag sova, jag måste ju vara utvilad inför kommande vecka då jag har jobb på dagis måndag till fredag för första gången sen jag flyttade hit!

xoxox

Jobb i Oslo

Ikväll har jag och Em varit ute på äventyr... Vi har jobbat i Oslo!
Det var ett stort serveringsjobb och väldigt många skulle dit och jobba, mer än så visste vi inte.
Vi skulle samlas i Lilleström kvart i fyra och sedan åka i en inhyrd buss till Telenor Arena i Oslo och när vi satt på bussen fick vi reda på att det skulle vara invigning av själva arenan och att det skulle vara ca 4500 gäster där.
Vi var 200 personer som skulle jobba, varav 80 personer i baren, så vi skulle alltså vara 120 servitriser på 4500 gäster... Jag fick lite lätt panik och tänkte att vi skulle få springa benen av oss för att hinna med, men det visade sig att det var buffé och att de själva fick hämta dricka i baren, så allt vi skulle göra var att plocka undan tallrikar och glas.
Det skulle även vara framträdanden på scenen och Timbuktu var där. Det var lite roligt att han stod där och sjäng på skånska i Norge...

Vi kom fram vid fem och fick lite mat - nån jävla wrap fylld med pekinganka... Det var inte gott!
Sen hade vi typ rast till klockan åtta när gästerna kom.
Maten serverades vid nio och sen kunde vi börja plocka tallrikar. Och vilka tallrikar! Herregud! De var så tunga att jag höll på att tappa hela armen! Efter att ha gått typ sex-sju vändor så skakade hela armen av ansträngning.
Men det gick ganska smidigt ändå och vid tolv fick vi gå ut och sätta oss i bussen som skulle ta oss tillbaka till Lilleström, men vi fick ändå sitta på bussen och vänta på att alla skulle komma till klockan var kvart i ett innan vi kunde åka.
Vi kom väl hem strax efter klockan två och jag är verkligen jättetrött nu!
Men det gick ändå bra, kvällen gick ganska fort och inga katastrofer inträffade, så jag är glad.

Nu ska jag gå och lägga mig och imorgon ska jag sova tills jag vaknar! Gud vad skönt!!!

xoxox


RSS 2.0