LCHF-lasagne
LCHF-lasagne
400-500 gram köttfärs
1 burk finkrossade tomater med chili
1 stor gul lök
1 klick smör
Salt och peppar
Chilipulver
Cayennepeppar
Paprikapulver
Sås
1 stor klick smör
3-4 dl grädde
1-2 dl mjölk
1-2 dl riven ost
Salt och peppar
Istället för pasta
1-2 auberginer
Salt
Börja med att skära auberginen i tunna skivor och sprid ut dem över t.ex. en skärbräda. Salta skivorna ordentligt och låt stå.
Sås:
Smält smöret och häll på grädde och mjölk. Låt koka ganska länge för att få såsen att tjockna något. (Gör under tiden färsen.) Ta kastrullen från värmen och blanda i osten.
Färs:
Smält smöret i en stekpanna och fräs löken.
Blanda i färsen. Salta och peppra. Rör i de krossade tomaterna och smaka av med chili, cayenne och paprikapulver.
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och stek lite snabbt i het panna utan matfett (jag vet inte om detta moment är nödvändigt om man redan saltat ur skivorna, men så gjorde jag i alla fall).
Varva sås, färs och aubergine i en ugnsfast form och strö gärna lite ost på toppen. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.