LCHF-lasagne

På begäran av mamma kommer här ett recept på LCHF-lasagne. Som vanligt är jag lite osäker på mängderna, så den som vill prova får känna efter lite själv.

LCHF-lasagne


400-500 gram köttfärs

1 burk finkrossade tomater med chili

1 stor gul lök

1 klick smör

Salt och peppar

Chilipulver

Cayennepeppar

Paprikapulver


Sås

1 stor klick smör

3-4 dl grädde

1-2 dl mjölk

1-2 dl riven ost

Salt och peppar


Istället för pasta

1-2 auberginer

Salt


Börja med att skära auberginen i tunna skivor och sprid ut dem över t.ex. en skärbräda. Salta skivorna ordentligt och låt stå.


Sås:

Smält smöret och häll på grädde och mjölk. Låt koka ganska länge för att få såsen att tjockna något. (Gör under tiden färsen.) Ta kastrullen från värmen och blanda i osten.


Färs:

Smält smöret i en stekpanna och fräs löken.

Blanda i färsen. Salta och peppra. Rör i de krossade tomaterna och smaka av med chili, cayenne och paprikapulver.


Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och stek lite snabbt i het panna utan matfett (jag vet inte om detta moment är nödvändigt om man redan saltat ur skivorna, men så gjorde jag i alla fall).


Varva sås, färs och aubergine i en ugnsfast form och strö gärna lite ost på toppen. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0