Trassel på tröjan

Imorse var jag iväg på den där intervjun som jag gått och oroat mig för i en veckas tid. Jag vet inte alls hur det gick, jag är inte ens säker på att jag vill veta. Jag är inte mindre nervös efteråt direkt…

 

Efter det var det bara att dra iväg på jobb. Det var nog den softaste dagen någonsin på incheck. Jag jobbade väl i tre timmar, sen fick jag lunch, sen fick jag en boarding och sen pratade vi skit tills jag fick gå hem en halvtimme tidigare än jag skulle sluta.

Det var faktiskt ganska välbehövligt med en soft dag på jobbet eftersom jag är fullständigt slut i huvudet just nu. Jag har sovit jättedåligt de senaste nätterna och alla tankar har bara snurrat runt i skallen på mig.

Jag borde egentligen packa inför påsken som jag ska spendera i Dalarna, men jag är så trött att jag bara sitter i soffan och stirrar på min dator.

Jag började vika tvätten, men tröttnade när en tröja fullständigt trasslat in sig i sig själv. Jag borde organisera packningen inför Bali också, nu är det bannemej inte långt kvar. Men jag orkar inte just nu.

Jag borde packa in all disk i diskmaskinen också. Hur kan det vara så jobbigt?

Nej, jag tror jag bara ska gå och lägga mig och vila ut och vara stolt och nöjd över att ha tagit mig så långt som jag har. Jag har fått lägenheten, jag är ledig hela påsken, jag ska på världens häftigaste semester, jag har två fantastiska jobb där jag verkligen trivs och jag tog mig till intervju för ett jobb som har haft 1400 sökande. Jag kommer sova som ett barn inatt.
 
 
 

Förbannade trassel!
 
 

Sara, Nikolina och Erik uniformerade och färdiga för jobb
 
 
 
xoxox
 
  
 
 

 


Dagen D

Imorgon gäller det! Jag är så galet nervös inför min intervju imorgon att jag håller på att spricka. Jag har inte kunnat sova på flera nätter av rädsla för att jag ska göra bort mig. Fast nu känns det i alla fall lite bättre efter att jag har fått två fina omdömen av tidigare arbetsgivare och att Nikolina grillat mig lite med kluriga intervjufrågor. Dessutom ska underbara Sara följa med mig imorgon som moraliskt stöd. Jag blev så otroligt lättad när hon sa att hon ville följa med!! Tack jättesnälla! (Det är för övrigt Sara som hjälper mig att göra om bloggen just nu, ni får ursäkta röran som råder, men det kommer bli jättefint!!)

 

Jag fick lägenheten på Skogmo också, så nu blir det flytt 1:a maj! Jag är lite nervös för det också, tänk om jag får jättetråkigt när jag sitter där helt ensam… Fast det har jag ganska svårt att tro. Nu blir det ju sommar och jag har bästa uteplatsen i världen. Åh, gud så underbart!!

 

På ankomst går det ganska bra, men det är väldigt mycket nytt, så jag känner mig lite småkorkad. I lördags hände inte så mycket, då satt vi mest i skranken och skrev rapporter på folk som tappat sitt bagage. I söndags fick jag sitta på lagret och leta efter ägare till bagage som vi hittat. Det var lite kul att sitta där och se om man kunde hitta ägaren till bagaget genom att titta på alla anmälningar om borttappat bagage, lite detektivarbete.

 

Nu har jag förresten bara en dag kvar på dagis, sen slutar jag där. Det känns lite vemodigt måste jag säga, fast ganska skönt att komma vidare också.

Den har jag bara två arbetspass kvar på flygplatsen innan vi åker till Bali. Det är ju verkligen helt sjukt! Gud, nu får jag fjärilar i magen!!

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 xoxox
 
  
 
 


Jag kan inte sova

Jag kan inte sova. Inte alls. De senaste dagarna har jag gått omkring med en helt enorm orolighetskänsla i magen som jag inte vet var den kommer ifrån. Idag har det dock gått ganska bra – ända tills jag gick och lade mig. Det bara small till i magen och jag blev helt illamående av oro. Jag har aldrig upplevt något liknande förut och jag var nära att kräkas av känslan. Helt sjukt! Och jag förstår inte vad det beror på heller, allting går ju bra just nu. Det kanske är det som är felet, det är för mycket på en gång med ankomstkurs, intervju för mitt drömjobb, drömsemester och egen lägenhet, jag klarar liksom inte av att hantera det. Och sen är jag rädd att jag inte får varken det ena eller det andra. Tänk om jag inte får jobbet. Eller lägenheten. Vad gör jag då? Och om jag får lägenheten, hur fan ska jag då få dit tvättmaskinen?
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 


100326

Det blev inte så mycket gjort idag. Jag kopierade mina viktiga papper och ringde mamma, sen åkte jag och Sara iväg och letade efter platsen för intervjun. Det var inte så himla enkelt och vi höll på i över en timme innan vi hittade dit, men nu vet jag i alla fall var jag ska ta vägen. Tusen tack söta Sara att du följde med!

 

På kvällen gjorde jag någonting som jag inte kan minnas sist jag gjorde – jag såg en hel film utan att varken somna eller börja med något annat. Det var nån norsk skitfilm som fått så oerhört bra betyg överallt, så vi tänkte att den ju borde vara jättebra, men herregud vilken kass film!

 

Imorgon ska jag till Skogmo och prata med han som äger lägenheten om jag kan få ta över när de andra flyttar hem. Jag hoppas verkligen att jag får den! Frågan är bara var fan jag ska få tag i de lite dryga 20 000 nok som depositionen ligger på… Äh, det får bli ett senare problem. Nu ska jag sova lite, imorgon ska jag gå mitt första shadowing-pass på ankomst. Tjoho!
 
 
 

(Såhär såg det ut i lägenheten på Skogmo när jag flyttade in där i december -08. Herregud vad längesen det är nu!)
 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Tvångsledig

Idag är jag tvångsledig för första gången i hela mitt liv. På flygplatsen har de en regel att man inte får jobba mer än sex dagar på rad, men eftersom jag har haft mitt dagisjobb varannan dag, så har jag aldrig tvingats vara ledig eftersom jag varit borta varannan dag.

Så vad ska jag göra med min lediga dag?

Jag har två måsten idag: Jag måste gå till biblioteket och kopiera några papper inför anställningsintervjun (vilken för övrigt blivit framskjuten till tisdag) och jag måste ringa mamma och se om min norska deklaration har kommit. I övrigt har jag inga planer alls.

Nu har Erik vaknat bredvid mig på soffan, så jag ska ge honom lite kaffe och se om han blir lite piggare.
 
 
xoxox 
 
 
 
 
 


Kära Tomten

Kära Tomten, jag vet att du inte gör hembesök vid födelsedagar, men man kan ju alltid hoppas.

Här är vad jag önskar mig i år:

1. En reseförsäkring. Efter att ha gått ankomstkursen reser jag aldrig utan en sån igen.

2. En overheadprojektor. Jag har jättemånga bra idéer till tavlor och väggmålningar.

3. En limpistol. Ett oerhört viktigt verktyg. Jag fattar inte att jag klarat mig utan en så pass länge.

4. Hantlar. Jag är fan pinsamt svag i armarna.

 

Sådärja.

Ps. Jag har varit jättesnäll nästan hela året.

 
 

 
 
 


 
 
 

xoxox
 
 

 
 
 
 


100324

Kreativiteten flödar här hemma!

Just nu känner jag mest för att dagiskladda med min pensel, måla tjockt med mycket färg och ingen direkt logik. Jag målade två tavlor igår och en idag, plus att jag framkallat ett foto som jag ramat in.


 
 
 


 
(Gud vilka fula bilder det blir när man fotar inomhus i mörker!) 
 
 
 
 


Vi är tydligen klara på ankomstkursen nu, även fast vi var uppsatta på fyra dagar, men de tyckte det var bättre om vi fick börja praktisera på en gång istället för att sitta och nöta teori. Det känns inte som att jag kan just någonting, men det ska nog gå bra. Jag får väl lära mig efter hand.

 

Jag var ute och gick en kvällspromenad igår och det var ganska skönt att röra lite på sig, men det var ju så halt att det var absolut livsfarligt att gå ut. Jag höll på att trilla flera gånger. Jag funderar på om jag ska ge mig ut en liten sväng ikväll igen. Lite motion är ju faktiskt bättre än ingen alls. Och just nu längtar jag faktiskt efter att få börja springa igen. Herregud, jag måste ju ha fått nåt fel i huvudet!

 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Metallsvenskan

Fotboll + Hårdrock = Bästa kombon EVER!
 
 

Metallsvenskan from Johannes Roswall on Vimeo.
 
 

 
xoxox 
 
 


Vändning?

Det känns som att livet är på väg att vända nu. Äntligen! Jobbet på ankomst verkar vara jättebra och nu har jag även en lägenhet på gång. Tjejerna på Skogmo ska flytta och jag kanske får ta över deras lägenhet. Håll alla tummar som finns för mig nu!

Det kommer bli hysteriskt dyrt att bo ensam, men jag kommer få den bästa uteplatsen Norge har att erbjuda. Och jag kommer att få bo själv. Helt själv.

 

Jag målade ett par tavlor idag och kom samtidigt på att jag är i stort behov av en overheadprojektor. Var får man tag i en sån?
 
 
 
xoxox 
 
 
 
 
 


Hej Ankomst!

Ja, det där med att uppdatera är jag ju som sagt dålig på.

Nu har det snurrat till igen och hänt en jävla massa på en gång. Jag har varit i Falun i helgen, börjat ny kurs, bestämt mig för att flytta, bestämt mig för att stanna, tittat på en ny lägenhet och blivit kallad till en jobbintervju.

 

Helgen var fantastisk! Lördagen bjöd på underbart väder och Svenska Skidspelen, fast just skidåkningen brydde jag mig inte så mycket om. Däremot jobbade Elin inne på området och bjöd på VIP-lunch, vilket jag inte var sen att tacka nej till.

Senare blev det ett snabbt möte med Peji och hennes lilla familj nere på stan. Astrid hade blivit så stor! (Ja, Frida, små barn växer snabbt, om du inte redan visste det…)

 

Lördagskvällen erbjöd vin och trevligheter, samt en krogkö som var den värsta jag upplevt någonsin och när vi nästan var framme slutade de släppa in folk. Helt sjukt att det bara finns ett uteställe i Falun och typ fyra ställen i Jessheim!


 
 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

Idag började ankomstkursen på flygplatsen. Det verkar vara ett jättebra jobb som nog skiljer sig ganska mycket från incheck. Det är bara jag och fyra till som går kursen, men jag tror att det kan bli riktigt bra.

 

Efter kursen följde jag med Ida, Amanda och Lotta ner på stan och drack lite kaffe innan jag gick hem och hade Bali-kväll med Erik och Sara. Vi har försökt organisera vår resa lite och skriva upp saker som vi måste göra och se. Jag känner mig lite förvirrad och ganska stressad. Det är helt plötsligt en massa saker som måste ordnas innan vi åker och nu har jag nästan ingen tid att fixa det på.

Visum, reseförsäkring och deklaration är saker jag måste ordna innan jag åker. Jättetråkigt och ganska jobbigt.
 
 
 
xoxox 
 
 
 
 
 


Mitt kreativa kaos

Nu har jag gjort det jag så länge tänkt att jag ska göra – jag har lagat riktig mat! Jag har lagat en hel kyckling i ugnen som jag kryddade med vitlök och oregano och av stekskyn gjorde jag en fantastiskt god sås och så serverade jag broccoli till. Det var helt fantastiskt gott och jag är riktigt stolt över min lilla skapelse.


 
 
 
 
 
 


Jag har fått tillbaka oerhört mycket inspiration nu. Jag har liksom varit död hela vintern, men nu har jag så mycket inspiration att jag håller på att spricka. Jag vet inte var jag ska göra av allt som rör sig i huvudet på mig just nu. Jag vill bara skapa mitt kreativa kaos och måla, fota, sy, häfta, limma och skapa saker.

Tyvärr tror jag inte Nikolina blir lika glad om jag gör om vår lägenhet till mitt kaos som hon blev för maten idag, så det får helt enkelt vänta tills jag fått ett eget ställe att bo på.

 
 
 
 
xoxox
 
 
             


Ny människa

Jag känner mig som en ny människa!

En minisemester var verkligen precis vad jag behövde och jag mår bättre än på mycket länge.

 

Imorse vaknade jag vid åtta, klädde på mig och gick en promenad på 45 minuter i strålande solsken, sen blev det dusch, frukost och kaffe.

Dessutom har jag ringt en massa viktiga samtal, ordnat så vi fått tillbaka Internet och bokat tid för vaccination.

 

Baliresan börjar bli lite mer verklig för mig nu. Jag tror inte jag förstått att vi faktiskt ska åka än, men nu börjar det så smått sjunka in.

Nu måste jag bara köpa en ryggsäck och hämta lite sommarkläder, sen är jag redo att åka!

 

23 dagar kvar nu.
 
 
xoxox
 
  
 


Själavård (100312)

Det är riktig själavård att besöka mormor och morfar. Även fast jag förbannade min dåliga idé att ge mig ut och köra på okända vägar mitt i mörkret när jag satt där i bilen och var rädd för mina egna fantasifoster känner jag nu att det var en av de bästa idéer jag haft på mycket länge.

När jag kom fram stängde jag av telefonen och sen fick jag lite mat och ett glas vin och det var precis vad jag behövde.

Det blev en tidig kväll och jag somnade så fort jag lade huvudet på kudden.

 

Idag vaknade jag strax efter halv nio och började dagen med frukost framför tv:n med mormor. Morfar hade börjat sin dag redan vid fem och när jag fått lite mat i magen och kläder på kroppen tog jag min kamera och gick ner till honom där han satt och fiskade på älven.

Jag tittade på isen för att se om han fått nån fisk och skrattade lite åt honom när jag såg två små abborrar som låg där och tänkte att det var ganska skralt efter fem timmars fiskande. Sen vred jag lite på huvudet och såg ytterligare två abborrar och åtta gäddor.

Jag gjorde ett tappert försök att själv dra upp ett par abborrar, men utan vidare framgång, så vi bestämde oss för att flytta oss lite närmare land för att fiska betesfisk (dvs. mört). Det var en mycket bra idé och det nappade precis hela tiden. Jag hann inte mer än släppa ner kroken innan jag fått napp och så fortsatte det en lång stund. Det var faktiskt jättekul, trots att det bara var mört jag fick upp. Det är alltid roligare att få napp än att inte få det!

 

När vi kom hem fick vi lite lunch och sen blev vi så trötta att vi bestämde oss för att sova lite middag. Jag och mormor gick ut och satte oss i varsin solstol och vilade i en halvtimme innan solen gick i moln och det blev kallt.

 

På kvällen åt vi färsk abborre med pressad potatis och det var så fantastiskt gott att jag aldrig ville att det skulle ta slut. Sen var det bara att börja rensa gäddorna morfar dragit upp. Jag vet inte riktigt vad det är, men fisk har alltid fascinerat mig och jag har alltid gillat att se på när morfar rensar fisk, så jag tog kameran och följde med honom ut i garaget. Hans garage har för övrigt också alltid fascinerat mig. Det är en sån där plats där man kan hitta precis vad som helst i en salig röra samtidigt som det luktar härligt av ved, fisk och gamla verktyg.

  
 


 
 

 
 

 
 
 
xoxox 
 
 
 
 
 


Minisemester

Jag har börjat ligga på latsidan med bloggandet nu igen och det lär inte bli bättre de kommande dagarna. Jag ska nämligen åka på minisemester till mormor och morfar. Gud så skönt det ska bli! Bara koppla av helt och hållet, äta god mat, inte ställa någon väckarklocka, fiska, läsa och sola. Åh, jag hoppas verkligen det blir sol i helgen så jag kan vara ute och få lite färg.

Jag och Caroline gjorde ett tappert försök att få lite färg idag och besökte solariet på Spenst. Jag är vanligtvis helt emot solariesolning och har väl gjort det kanske tre gånger i hela mitt liv, men nu känner jag att jag måste ha lite grund innan jag åker till Bali, annars kommer jag ju bränna sönder mig helt.

Nu är det mindre än en månad kvar tills vi åker och jag har äntligen börjat förstå att det ska bli av. Igår bokade jag och Erik biljetter till Stockholm och jag kommer få två hela dagar där innan det bär iväg helt till Indonesien.

 

Jag måste införskaffa en stor ryggsäck inför resan också. Jag ska titta efter en i Sverige i helgen och sen måste jag verkligen planera mitt packande. Jag insåg nu när jag packade för tre dagar att jag verkligen är sämst på det där att planera packningen. På fem minuter hade jag lyckats fylla min största resväska med allt möjligt från tidningar och bikini till raggsockor och filmer.
 
 
 


 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 
 


Vårsol

När det väl sjunkit in lite inser jag hur dumt allting är. Det är inte ens värt att vara ledsen över!

Hur moget är det egentligen att dumpa någon via Facebook?? Inte ens tolvåringar gör sånt!

Herregud!!

 

I lördags var i alla fall jag och Sara i Oslo och shoppade. Jag hittade världens finaste poncho på H&M. Jag hade skapligt ont i fötterna när jag kom hem efter att ha vandrat runt i huvudstaden i skyhöga klackar i fem timmar, men ändå på ett strålande humör. 
 
 

 
 

Helgen i övrigt har mest inneburit jobb och intensivt tröstätande av godis och lite tröstdrickande av vin.

 

Nu på eftermiddagen har jag försökt sitta lite i solen på balkongen, men eftermiddagssolen är inte alls så varm som jag skulle önska att den var, så mitt tappra försök att sola lades ner ganska omgående.
 
 
 
 
 
  
 

xoxox 
 
 
 
 
 
 


Skymningsland

Skymningen i Jessheim var magisk ikväll.

 
 

 
 
 
I övrigt är jag ganska nere nu...
 
 
 
xoxox
 
  
 

Älskade liv!

När man hittar en skiva för 20 spänn så tror man ju inte direkt att det ska vara en bästa skiva man hört i hela sitt liv. Jag har nu fått motsatsen bevisad för mig. Jag blev så lycklig av denna skiva att jag inte kunnat sitta stilla på hela kvällen, jag har fjärilar i magen och myror i benen och hoppar omkring i lägenheten i ett stort lyckorus.

”Snygg” tänkte jag när jag såg skivan. ”Säkert riktig skitmusik, men det kan ju vara värt 20 spänn att ta reda på det” och det var mina bäst investerade 20 kronor någonsin.

 

Annars har jag haft en otroligt bra dag med strålande solsken och en glad och underbar lillebror.

 

Jag har städat bilen, besökt banken och köpt högtalare till datorn och dessutom har jag ritat klart min senaste Pettson. Om varje dag kunde vara som den här så vore livet fulländat.

 

Och nu är det klart att jag ska till Hultsfred också!

 

Idag älskar jag livet!
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
xoxox

  
 
 
 


Produktiva tisdag

Uh, nu är jag proppmätt efter en riktig brakfrukost. Det är helt otroligt fantastiskt väder ute idag och jag tänkte bege mig ner i källaren för att städa bilen. Sen får det bannemej bli en promenad!

Det var precis som jag gissade, jag fick träningsvärk efter min förra lilla promenad, men till mitt försvar kan jag säga att det låg fullt med snö på vägarna, så jag fick pulsa, vilket är jättemycket jobbigare än att bara gå vanligt.

 

Idag har jag en jättelång lista att bocka av, så jag måste sätta igång på en gång!

Puss hej!
 
 

Snaaaart!!!
 
 
 
 
xoxox


Där jag bor

Jag kom precis på att jag inte lagt ut bilderna från när vi pyntade upp lägenheten i mitten av december, så det är verkligen hög tid nu!
Nikolina pyntade med en stor härlig tavla
 
 


Jag gjorde en insats och skruvade ihop TV-bänken
 
 
 

Ja, lite stök får man räkna med...
 
 
 

Före...
 
 
 

... och efter
 
 
 

Före...
 
 
 

... och efter
 
 


Före.... 
 
 
 

... och efter
 
 

xoxox
 
 
 

RSS 2.0