En prinsessas dagbok

Åh, i mitt nya och otroligt glamourösa liv som storstadsprinsessa tar jag denna fredagskväll på mig ett par nyinköpta, svindyra designerklackar, en ny och lika svindyr klänning som sitter precis som den ska, går ut med goda vänner, blir bjuden på hundratals drinkar av skitsnygga killar och dansar hela natten.


Eller så pustar jag ut efter tre timmars sömn och tolv timmars jobb och äter ett påskägg till middag eftersom jag inte orkar laga mat. Jag lägger mig i ett varmt bad för att få tillbaka lite av känseln jag brukade ha i fötterna, som nu försvunnit helt efter så många timmar i obekväma arbetsskor.

Sen går jag och lägger mig senast klockan åtta, med larmet ställt på kvart över sex imorgon bitti.


Men jag klagar inte, man ska känna att man lever!
 
 
 
xoxox
 
 
 


Så dumt...

Än en gång har jag förlorat mot tekniken.
Nu handlar det om mobiltelefoner.
Jag har en jättegammal och riktigt skruttig Nokia som funkar lite som den vill.
Jag har också en lite nyare SonyEricson som faktiskt har varit riktigt snäll och som jag använt som min norgetelefon när jag bodde i Norge. Enda felet med den har varit att den inte vill läsa något annat sim-kort förutom just mitt norska.
Nu har Nokian börjat falla isär helt och hållet, så jag tänkte att jag skulle försöka överlista den andra mobilen för att få den att läsa mitt svenska kort.
Jag plockade fram norgetelefonen ur väskan där den legat de senaste sju månaderna och det visade sig att batteriet vuxit till dubbel storlek och sprängt hela telefonen.
Jaha.

Jag förlorar alltid kriget mot tekniken.

Någon som har lust att donera en fungerande mobiltelefon till teknikens främsta fiende?
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Drömdag

Jag hade en fantastiskt fin födelsedag igår! Jag blev väckt av hela familjen med sång, paket och kaffe på sängen och solen sken och allting var som en sån där perfekt liten saga.

Dagen blev ganska hektisk med besök på banken, lunch på stan, tårtbak och middagslagning, men jag hade roligt hela tiden och hade faktiskt en utav mina finaste födelsedagar.

Jag får väl lov att erkänna att jag fuskade med tårtan, men jag hade faktiskt inte tid att göra allting från grunden. Hur som helst uppskattades den av familjen och alla var nöjda och glada. Jag får väl göra en ny, bättre när jag har tid.

Idag hade vädersajterna på nätet utovat riktigt skitväder, men solen skiner som aldrig förr och jag funderar på att trotsa min skoskav och promenera runt Söder.
Jag ska fortsätta titta på lägenheter också, ifall jag nu inte lyckas få drömlägenheten som jag ska titta på nästa vecka.
 
 

 
 
 
 
xoxox 
 
 
 
 
 

Önskelistan


 
 
 
Nu ska jag baka!
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 

...

Första dagen på jobbet idag och jag är sjuk. Kul.

Jag är inte dödligt sjuk alls, men jag har riktigt otrevlig hosta och rinnsnuva, vilket innebär att jag under dagen idag har lyckats snora på det mesta, typ diverse bagage och rapporter och mina skor. Gud vad äckligt! Hmm, jag kanske borde hålla mig till att jobba på dagis?

Hur som helst blev katten Sigge jätteglad när jag klev upp klockan fyra på morgonen, så han gick och strök sig runt mina ben och tänkte inte alls på att jag inte ville ha hans hår på min uniform.

På att köpa-listan: En klädroller.

 

Dagen i övrigt gick bra och jag tror inte att jag varken förstörde någonting eller gjorde någon förbannad. Däremot var det en kvinna som började gråta, men det var inte mitt fel.
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Glad Påsk

Den här påsken börjar både bra och dåligt.
Dåligt för att jag är sjuk. Jag har fått någon dum inflammation i någon körtel i halsen och det gör jätteont.
Bra för att alla är sams, solen skiner och jag är mätt och riktigt glad.

Okej, solen skiner väl inte just nu, för det är typ mitt i natten, men den har gjort det hela dagen och då passade vi på att sitta på gården och njuta av värmen.
Här kommer lite bilder från dagen
 
 
 

Soft häng.
 
 
 

Tomas är den coolaste katten i stan
 
 
 

Micke
 
 
 

Elinor
 
 
 

Björn tyckte det var jätteroligt att fota sig själv i mina solglasögon
 
 
 
 

Snyggaste påskbilden.
 
 
 

Dalälven och Sälenfjällen fotat från gården hos mormor och morfar
 
 
 

Hoppas verkligen att morgondagen blir lika bra som dagen idag. Godnatt och glad påsk på er!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Mitt i natten

Det är mitt i natten och jag kan inte sova.
Jag har ingenting att vara orolig över, jag klarade dagens prov med bravur, jag har införskaffat tågbiljetten hem till Dalarna för påskfirandet, jag har koll på vad jag ska packa och jag är dessutom jättemegasupertrött.
Jag borde kunna sova.
Men nej.
Istället ligger jag här och klurar på vad jag ska hitta på nästa vecka.
På onsdag fyller jag år.
På min födelsedag förra året hade jag precis kommit hem från Bali, jag var i princip ensam hela dagen (förutom Amanda som kom och fikade lite med mig), jag bakade mitt livs mest misslyckade tårta och längtade mest bara hem.
I år är jag hemma, i rätt land och i rätt stad. Tyvärr känner jag i princip ingen i den här stan, så att tro att det ska bli ett hejdundrande firande är nog att hoppas på lite för mycket. Fast jag är ju ledig på födelsedagen. Och dagen efter. Hm, festa till det i min ensamhet, kanske??

Jag har fått min uniform i rätt storlek idag. Den ser ju jättemycket bättre ut när den inte är tre storlekar för stor. Nu ser jag ju faktiskt lite fram emot att ha den på mig.
Jag måste bara fixa skor först.
Ja, det där med uniformsskor har visat sig svårare än jag trodde. Jag har aldrig haft svårt att hitta bra och relativt billiga uniformsskor förut, men nu verkar det som en omöjlighet.
Jag ska göra ett nytt försök imorgon, då jag har några timmar att slå ihjäl efter att kursen är slut och innan mitt tåg går.

Nu ska jag göra ett nytt försök att sova.
Wish me luck!
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 

Mys

Alltså, det här med att ha katt är ju nåt utav det absolut mysigaste som finns!
Katten som bor här heter Sigge och är jättegammal, men han tycker om mig och sover i min säng på nätterna.
 
 
 

 
 
 
xoxox
 
 
 
 

Vågar jag??

Ska jag våga tro att våren faktiskt har kommit på riktigt nu?
Jag minns med fasa hur jag morgonen den 4:e maj förra året vaknade till ett snötäckt Jessheim, efter att ha trott att sommaren var nära.
Nu är inte Stockholm Jessheim, så jag tror att det här är på riktigt!
I söndags var jag i Vinterviken och fikade med Malin, Anton och Andreas på klipporna i solen.
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Söndag 20110417

Jamen hej bloggen. Här rullar allting på så fort att jag inte ens hinner kika in och skriva vad jag gör.

Så vad gör jag då?

Ja, i veckan var det ju kurs onsdag och torsdag. På torsdagskvällen passade jag på att träffa Renströmskan, som jag inte träffat på jättelänge. Vi gick till Judit och Bertil och drack lite vin. Sen fortsatte vi till nåt annat ställe en bit bort och drack mer vin. Himlans trevligt, men jag kan än en gång konstatera att en massa vin på tom mage inte är någon bra idé. Jag blev kanon och det var inte alls meningen.

 

På fredagen vaknade jag och var inte alls så pigg som jag hade tänkt mig, men tog mig ändå ner på stan för att möta Therese för en lunch på hennes killes restaurang.

Vi fortsatte strosa runt på stan och jag passade på att bakis-äta så mycket jag bara kunde. Jag var helt galet hungrig hela dagen och avslutade det hela med att laga indisk kycklinggryta.

 

Igår (alltså lördag) var det fantastiskt fint väder och jag ägnade dagen åt att baka kringlor. Ja, det kan jag ju säga att jag aldrig kommer göra utan hushållsassistent igen. Det var ju deg överallt när jag var färdig! Lätt den kladdigaste degen jag någonsin bakat med.

Jag passade på att sätta en bröddeg till frukost idag också, som fick stå i kylen över natten.

 

Natten till idag kom familjen som jag bor hos hem från Grekland, så vi satt uppe till typ halv tre och pratade om allt mellan himmel och jord. Åh, jag har sån tur att träffa såna underbara människor!

 

Idag gick jag upp vid åtta och gräddade bröd och så åt vi frukost tillsammans. Lite senare kom mormor och morfar i familjen och hälsade på. De hade även med sig familjens katt Sigge. Han och jag har spenderat förmiddagen med att bli polare och jag tror det går ganska bra. Det är ju så otroligt mysigt med katt!
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


Back to work

Nu har jag klarat av första dagen på nya jobbet. Eller första kursdagen i alla fall.
Jag trodde att jag hade glömt precis allting, men det kom tillbaka förvånansvärt fort, faktiskt.
Det blir ju lite annorlunda på en annan flygplats, nya flygplatskoder, nya flygbolag och nu har jag bytt KLM & Air France mot Qatar Airways.
Jag tror det här kommer bli hur bra som helst!

Det enda som inte är så himla roligt är hur förbannat omständigt det är att ta sig till och från jobbet. Antingen betalar man 600 spänn i månaden för att åka flygbussen och så promenerar man den lilla nätta biten på en timme från där jag bor till centralstationen (detta resulterar alltså i att jag slår ihjäl ca 4 timmar om dagen på att ta mig till och från jobbet, men då får jag iofs lite träning också), eller så betalar man ytterligare 700 spänn (alltså en total månadskostnad på jätteroliga 1300 spänn) på ett jävla SL-kort så man kan åka tunnelbana till centralstationen.
Plus kostnaden för bilskrället som jag kommer behöva när jag jobbar konstiga tider.
Gud vad roligt det här är.
Inte.

Hur som helst så tror jag att jobbet blir bra, nu ska jag bara hitta ett lämpligt ställe att bo på.
Jättelätt.
Inte det heller, nej.

Men jag håller mig positiv i alla lägen och älskar i alla fall det faktum att jag äntligen bor där jag vill bo och faktiskt jobbar på ett ställe jag bara kunnat drömma om att jobba på.
Smakar det så kostar det.
 
 
 
xoxox
 
 
 

Jag mötte våren i Dalarna

Ja, uppdatera var det… Hm, jo, jag har ju som sagt spenderat några dygn i vår stuga i Gesunda, där jag gått igenom alla mina saker och bestämt vad som ska sparas, slängas och säljas. Det tog ett tag, men jag tyckte själv att jag gjorde ett bra jobb. Jag lyckades även imponera på min farfar när jag bytte till sommardäck på hans bil. Jag blev faktiskt lite imponerad av mig själv också!! Haha!

 

Mörkrädd har jag varit också. Alldeles jätterädd var jag, helt ensam ute i skogen utan grannar och bara en massa skog runtomkring. Det blev ju inte bättre av att jag lyssnade på p3 dokumentär om nån galen våldtäktsman som brutit sig in hos tjejer som bott själva.

Jag kanske ska tillägga att jag klarade mig finfint och på dagarna är det ju riktigt mysigt att vara i skogen.

 

Efter det åkte jag i alla fall till Stockholm och här är det nu alltså meningen att jag ska bo framöver.

För tillfället är jag inneboende hos en familj i Hornstull och har det hur bra som helst.

 

Dagen idag har jag spenderat på stan. Det är ju helt livsfarligt! Jag borde inte få vistas på stan alls, jag kommer ju gå i personlig konkurs. Naturligtvis kunde jag inte hindra mig själv utan kom hem med ett linne, tre par übersöta strumpor och ett par skor som jag helt enkelt inte kunde leva utan. Jag höll på att köpa ett par till skor, men lyckades lägga band på mig.

 

Nu ska jag ta och plugga på lite inför morgondagen då jag alltså ska gå kurs på ankomst. Det är väl förhoppningsvis inte speciellt svårt eftersom jag ju jobbat på ankomst förut, men det var rätt längesen.

 

Här kommer lite bilder!
 
 
 
Jag vaknade strax före klockan sex en morgon och kunde inte sova mer, istället gick jag upp och fotograferade soluppgången. Den är tamejfan lika magisk var man än är i världen.

 
 
 
 
Jag passade på att tok-blinga mina tånaglar, bara för att jag inte hade någonting bättre för mig en kväll

 
 
 
 
 
Sen var jag ute och fångade våren på bild. Här är några knappt synliga knoppar på stora björken på gården

 
 
 
 
 
Isen på dammen ligger fortfarande kvar...

 
 
 
 
 
... men i bäcken forsar smältvattnet fram för fullt

 
 
 
 
 
Mycket vatten är det...

 
 
 
 
 
Ganska fint :)

 
 
 
 
 
Så till dagens shopping...
Strumpor och skor blev det som sagt. Åh vad jag älskar kombinationen träklackar och söta strumpor!

 
 
 
 
Tre par strumpor i olika färger

 
 
 
 
 
Och till sist skorna som jag ju faktiskt inte kan leva utan

 
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 


...

"Om man kör så man blir svettig vet man att man håller bra fart"

Jag och Björn tog min nya bil och åkte från Helsingborg till Falun på rekordtid igår. Den går fort min lilla pärla!

Idag har jag inte alls gjort så mycket vettigt som jag hade tänkt, men jag har ändå hunnit med ett muffinsbak, en promenad med finaste Elin och en påse lösgodis.
Jag kom på när jag och Elin var ute och gick att jag ju fortfarande inte ätit godis sen jag kom till Sverige i fredags, så det var bara att knalla ner till Hemköp och inhandla en påse.
Konstigt det där med att man kan vara så himla sugen på någonting och när man får det är det inte alls vad man vill ha...

Imorgon väntar middagsdejt med Peji och hennes lilla familj. Det ser jag fram emot.
Jag hoppas på sol imorgon också, så kan jag gå ett varv till runt Tisken, det är ju helmysigt.



xoxox




Jag har det så otroligt bra!!

Man skulle lätt kunna säga att det går bra för mig just nu.

Jag hittade en trevlig bänk på flygplatsen i München där jag sov riktigt bra hela natten, jag kom med flyget till Stockholm och där lyckades jag med att få ett jobb på ankomstservice innan jag skulle med nästa flyg.

Det är bra gjort!

När jag satt och väntade på flyget till Ängelholm dök Lillebror upp. Jag fick en chock och började gråta.

Vi åkte tillsammans ner till Ängelholm där vi träffade mamma och pappa.

Helt underbart!

Dessvärre dök inte mitt bagage upp och jag tänkte att det var så jäkla typiskt att åka över hela världen och tappa bagaget på en 45-minuterstur inrikes. Jag suckade och tänkte att det väl inte var hela världen, men att jag i alla fall skulle göra en anmälan.

När jag kom in till avdelningen för borttappat bagage frågade den lilla damen som jobbade om jag hette Lundqvist. Det gjorde jag ju och då sa hon att mitt bagage kommit med det tidigare flyget.

Vilken lättnad!

 

Första kvällen hemma tog vi det bara lugnt, åt jättegod mat, drack lite champagne och bara umgicks med varandra.

På lördag morgon var det äntligen dags för frisörbesök, men först skulle jag öppna julklappar.

Jag fick en Kitchen Aid!

En knallrosa!

Åh, jag är så lycklig!

 

Efter frisörbesöket kom jag hem och möttes av en hel familj som sjöng för mig och låtsades att jag fyllde år. Lite konstigt, men det är ju alltid roligt att få paket.

 

Två små paket fick jag.

Jag öppnade det ena.

Där i låg en nyckel.

På nyckeln stod det Volvo.

Jag fattade ingenting.

Jag trodde det var ett dåligt skämt.

Pappa sa åt mig att ställa mig på balkongen och se på vilken bil den funkade.

Jag gick ut och tryckte på lås-upp-knappen och en mörkblå Volvo S60 blinkar till.

Jag nästan dog.

En bil!

Min egen!

 

Av mamma fick jag en supersöt tiger att hänga i backspegeln. Älskade mamma!

 

Ja, som sagt så går det bra nu… På onsdag ska jag dessutom till Stockholm och kolla var jag ska bo den närmsta tiden.

 

Herregud, jag är så jävla lycklig!!!
 
 
 



 
 
 

Egen bil med tillhörande tiger :)
 
 
 
 
 

 
 

Nytt hår och nya naglar.
Livet är snällt mot mig!
 
 
 
 
xoxox
 
 
 
 
 


Blogg från München 20110331

Nu har jag haft alldeles för många bloggfria dagar och minns knappt var vi har varit och vad vi har gjort.

I måndags fyllde Malin år, så vi firade henne hela dagen. Jimmy och George hade köpt tårta och väckte både Malin och mig (vi sov ju i samma säng) med sång och tårta. Riktigt fina killar det där!

Vi fortsatte med att äta frukost, äta glass, drick kaffe och fixa naglarna. På kvällen bjöd vi Malin på middag och sen gick vi ut och dansade.

Mycket lyckad dag, får jag säga.

 

I tisdags packade jag och Jimmy ihop våra saker och tog nattåget till Bangkok. Det var fruktansvärt sorgligt hela dagen, jag hade verkligen ingen lust att lämna Malin och George, men så blev det.

Nattåget var i alla fall trevligt och vi var bara en timme sena till Bangkok på onsdagsmorgonen.

I Bangkok träffade vi Jimmys vän Mark och vi tre spenderade dagen ihop. Vi strosade mest runt och sen satt vi i säkert två timmar och drack kaffe och pratade skit.

Efter en mycket god middag bestämde jag mig för att göra slut på mina sista pengar, så jag gav mig ut och shoppade allt jag kunde hitta. Jag måste nästan säga att jag är lite besviken på min egen insats när det kommer till shoppingen, jag har både pengar och plats i väskan kvar.

 

Bangkok visade sig vara en stad som somnar sent och vaknar tidigt. Musiken på vår gata slutade väl vid fyra på morgonen och jag skulle upp och åka till flygplatsen vid sex.

Jippi.

Hur som helst, så när jag kom ut på gatan strax före klockan sju stod en massa taxichaufförer redan där och väntade på små morgontrötta resenärer, precis som jag.

Jag blev naturligtvis haffad av en taxichaufför på en gång som ville köra mig till flygplatsen för 400 Bath. Jag hade hört att det var ungefär det skulle kosta, men jag var ju tvungen att försöka förhandla lite, så jag började med att säga att jag ville att han skulle köra med taxameter, men det gick han inte med på. Då försökte jag pruta ner priset till 350 istället, för annars skulle jag gå och hitta någon annan som kunde köra mig billigare.

Nej, nej, tyckte han, det är ju var det kostar att åka till flygpkatsen.

Jag gav mig inte.

Han gav sig inte.

Folk tittade på oss.

Jag sa ”Okej, jag betalar 400, men då ingår kaffe också!”

Folket som tittade på oss skrattade och chauffören tittade oförstående på mig. Någon i närheten förklarade för honom att jag ville att han skulle fixa kaffe åt mig.

Alla skrattade.

Han tyckte jag var dum i huvudet.

Jag sa att jag var seriös och precis då dök det upp en man på gatan som min chaufför tydligen kände. Mannen hade precis köpt en kaffekopp, så min taxichaufför övertalade mannen att ge honom koppen och gav mannen en tjuga och räckte sedan ko0ppen till mig.

Folk skrattade ännu mer.

Mannen som blev av med kaffet blev sur, jag blev glad.

Sen åkte vi.

 

Efter det flöt allt på precis som det skulle, jag fick i mig lite frukost, checkade in min väska, shoppade lite till, hittade min gate, kom på flyget, ramlade inte ner och kom fram till München hel och hållen.

 

Just nu sitter jag på McDonald’s på flygplatsen i München och softar och tittar på folk. Jag har 15 timmar till nästa flyg går, så jag ska hitta nåt trevligt hörn, förhoppningsvis vid ett eluttag där jag kan slå läger för natten, se en film eller två och sova lite. Det kommer bli hur bra som helst.

 

I München är det full julstämning. Det är regn, mörkt, ca 10 plusgrader och hänger lyktor i träd utan löv. Jag bara väntar på att Wham ska börja sjunga Last Christmas i högtalarna. Det är en jättekonstig känsla, men på något vis känns det mysigt. Jag har nog saknat det där med jul litegrann ändå… Men imorgon kommer jag hem och då har mamma och pappa lovat mig en julklapp!

Just nu tror jag faktiskt att jag är den enda personen i världen som får julkänslor av 10 plusgrader och regn, men det är ju typ så det är när det är jul. Och ge mig nu ingen snö! Det klarar jag mig verkligen utan!!!

Förra året vaknade jag till ett vitt vinterland den 4 maj. Det vill jag inte vara med om igen.


RSS 2.0