Lissabon dag 3

Idag stod shopping på schemat. Eftersom jag fortfarande var röd och varm om både axlar och kinder bestämde jag mig för att hitta en galleria för att spendera dagen inomhus. Sagt och gjort. Det visade sig att jag tydligen kan åka tunnelbana i Lissabon med.
Jag kom fram till ett fantastiskt köpcentrum och spenderade fyra timmar och knappt tusen kronor där. Nästan alla inköp gjordes på Primark där jag faktiskt aldrig varit förr. Jag inhandlade nödvändigheter såsom nagellack, bomullsrondeller, trosor och en hatt. Jaja, det var kul i alla fall.

När jag åkt tillbaka med tunnelbanan stannade jag på första bästa ställe bara för att vila benen och få lite vin. Jäklar vilket glas alltså! Säkert runt 2,5-3 dl i det. Där ligger fransmännen i lä med sina pytteglas på typ 1 dl...

Sen började jag sakta dra mig hemåt. Jag passade på att stanna för att köpa vatten och chips så jag skulle överleva till middagen som äts ganska sent.
Som vanligt gick jag och kikade in i alla små gränder och rätt som det var satt jag i en hyfsat bekväm plaststol och hade beställt mat. Så kan det gå!

I och med det blev mitt mat och sov-schema helt skevt, så jag gick hem och sov en stund och gick sen ut igen för att äta middag.

Jag började med att ta en öl där det, otroligt nog, fanns mysbelysning, något som för övrigt inte verkar vara uppfunnet här än, här är det starkast möjliga ljus som gäller. 

Hur som helst hade jag spanat in ett ställe där jag tänkte äta min middag och gick efter en stund dit. Stället såg riktigt mysigt ut och var rekommenderat av Trip Advisor. Vilken besvikelse! Mest besviken var jag på servicen, men även på maten som inte smakade någonting. Åh så synd!!! Jag åt fisk med potatis igen, men den var så långt ifrån gårdagens delikatess att det knappt gick att jämföra. 

Sen tycker jag faktiskt att man kan ägna ensamma matgäster lite extra uppmärksamhet, men här var det precis tvätt om. Jag tror att jag blev direkt ignorerad inte mindre än sju gånger på raken. Jag ska bannemej skriva till Trip Advisor och säga att de har fel!

Tur för mig att jag hittade trevligaste baren på vägen hem! Jag stannade till för ett glas vin och har nog aldrig blivit så lyft i humöret av att komma in på ett ställe. Avslappnat, skönt, härligt, kunnig och social bartender och underbart vin. Så bra!

 

Jaja, nog pladdrat, här kommer ett par bilder 

 

 

Här är jag nere i tunnelbanan. Det var lite av ett äventyr, men inte alls lika mycket som äventyret att ta sig hem från tunnelbanestationen. Kanske berodde det på vinet, kanske berodde det på att någon passat på att bygga om halva staden under tiden jag var borta, jag vet inte, men vilse blev jag. 
 
 
 
Ett utav de största glas vin jag någonsin fått!
 
 
 

Äh, nu funkar det inte att ladda upp fler bilder, jag får fortsätta imorgon.

 

 

xoxox


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0